• 22 February 2020, Saturday 8:28
DursunGirgin

Dursun Girgin

MİLLET NE İSTİYOR VEKİLLERİ NE YAPIYOR

Dostlarım, merhaba.

Millet ne istiyor, milletvekilleri ne yapıyor? Bugün bir Karadeniz hikâyesi ile güne başlamak istiyorum. Bir gün Temel, bir ayı vurur. Bunu da sağda solda anlatır. Bir vatandaş da şikâyet eder; ‘Bizim Temel bir ayı vurdu’ diye. Neyse, mahkeme başlar. Hâkim Temel’e sorar. ‘Sen ayı vurdin mi? vurmadin mi?’ Temel de ballandıra ballandıra anlatır. ‘Bağıma, bahçeme zarar verdi. Ben de oni vurdim.’ Hâkim ‘Suçunu itiraf mı eduyursun’ der, Temel de ‘evet’ der. Hâkim ceza maddelerini okumaya başlar. Temel müdahale eder. ‘Hâkim bey, bir dakika. Bu hayvan benim bağıma, bahçeme zarar verdi. Bunun hiç mi suçu yok’ diyince hâkim de ‘Bak Temel, bu kanunu ben çıkarmadım. Meclis çıkardı’ diyince Temel de ‘Demek oluyor ki benim meclisim ayıları korumak için kanun çıkarmış da beni unutmuş, öyle mi’ der. Hakim de ‘Hah işte öyle Sayın Temelciğim’ der.

Her ne kadar buraya kadar mizahi yönden bir şeyler anlatmaya çalıştımsa da esas konumuz şu: “Bugün millet ne istiyor, milletvekilleri ne yapıyor?”

Bugün millet aş istiyor, iş istiyor. Her akşam evlerine giderken çoluk çocuğuna bir şeyler alıp götürmek istiyor. Ama gel gör ki, bugün meclis öyle bir sorumsuzluk sergiliyor ki sormayın. Mesela AK Parti. 2002 yılından beri iktidar bu ülkede. Hayvancılık ölmüş kimin umurunda, tarım çökmüş kimin umurunda, insanlar zor durumdaymış kimin umurunda; efendim varsa yoksa kısır çekişmeler, bay Kemal, bay Erdoğan tartışmalarıyla milleti oyalıyorlar. Gerçi esasen en büyük suçlu bence bu millettir.

Çünkü göz göre göre gidiyoruz felakete ve hiç kimse de kalkıp bu terör belası nereden, nasıl geldi diyemiyor. Suriye’yle durup dururken niye düşman olduk diyemiyoruz. İki süper güç Rusya ve ABD dünyayı kepçe gibi karıştırıyor.

Yani değerli dostlarım, demem o ki, Mustafa Kemal’in Gençliğe Hitabe’sinde diyor ki, ‘Seni idare edenler gaflet ve delalet hatta ihanet içerisinde olabilirler ey Türk gençliği’. ‘Bu vatanı korumak ve kollamak senin birinci vazifendir’ diyor. O halde değerli dostlar. Bugün TBMM’de 600 milletvekili var. Eğer bu ülke için yaptığınız yemini hatırlarsanız gerçekten de şöyle bir gözümüzü açıp da yarın gelecek nesillerimize kötü örnek olmak istemiyorsak lütfen; ne NATO’dan ne ABD’den ne AB’den ne de Rusya’dan bu ülkeye zerre kadar fayda gelmez. Türk milleti, kendi yağı, kendi tuzuyla kavrulabilecek kadar verimli toprakları, yer altı ve yer üstü zengin maden kaynakları olan çok güzel bir ülkedir. Geliniz bu güzel imkânlara sahip çıkınız. Bu zenginlikleri, bu güzel milletin yararı için kullanınız. Bakın o zaman bu ülkenin hem maddi hem de manevi yönden hiçbir ülke bileğini bükemez. İşte o zaman Türkiye, hem Ortadoğu’da hem de Avrupa ülkeleri içinde saygın bir yeri olur. Yani demek istiyorum ki bu ülkede un var, yağ var, şeker de var ama bize helva yapacak liderler lazım.

Ne mutlu Türk’üm diyene. Ne mutlu Hakk’a hak bilip, batıldan hakkı ayırt edebilenlere. Ne mutlu ki kula kulluk etmeyenlere.

Değerli dostlarım. Belki bundan sonra yazıp, çizemeyebilirim. Çünkü ölüm var...

Yüce Rabbim bu milleti ABD’nin, İsrail’in ve de Rusya’nın şerrinden korusun. Şürç-ü lisan eyledikse affola. Bugün Suriyelilere biz soframızı açtık ama yarın bir musibet bir felaket olursa Türk milletine kimse sofrasını açmaz. Bu da böyle biline. Haydi dostlarım, hoşça kalın, dostça kalın.

Ben bir şehit torunuyum. Benim dedemin naaşı Çanakkale’de…


MAKALEYE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


Site en altı
yukarı çık