• 19 November 2018, Monday 17:47
DursunGirgin

Dursun Girgin

KÜLTÜR ADAMININ SİYASETE BAKIŞ AÇISI

Dostlarım merhaba, bir önceki köşe yazımda ‘Bir Kültür Adamının Yüz Senede Bir Geldiğini’ söylemiştim. İşte bu duygularımı, düşüncelerimi siz dostlarımla açık seçik görüşmek istiyorum.

Evet dostlarım, bir kültür adamı tarlada mantar biter gibi, piyasalarda zırt pırt dolaşan siyasetçiler gibi asla olmamalı. Bu ülkede cumhuriyetin ilanından sonra en  az 3- 5 milyon siyasetçi türemiştir. Ama gel gör ki bir kültür adamı çok da kolay yetişmiyor. Bu ülkede hele hele Atatürk’ün ölümüyle birlikte kültüre ve kültür adamlarımıza olan sevgi, saygı da bitme noktasına gelmiştir. Ve bunda da bazı sözde kendini kültür adamı yerine koyupta mesela açık seçik siyasi partiye destek olması etkili olmuştur… Bence bir kültür adamının yapabileceği en büyük hatalardan birisidir.

İşte bu cümleden hareketle, 2019 Mart ayında bir yerel seçime gireceğiz. Ben şahsen sağdan veya soldan belediye başkan adayı olmuş veya olacak tüm dostlarıma başarılar diliyorum. Sonuç olarak da ne Ahmet’e ne Mehmet’e, hiç kimseye ön yargılı bir gözle bakmıyorum. Sebebi malum, zaten ülkemizde büyük bir kültür yozlaşması yaşanıyor;  Üstüne üstlük bir de kültür adamı düşmanlığı oluşturmama adına tüm aday arkadaşlarımıza aynı mesafede olduğumuzu hem bir dernek başkanı olarak hem de bir kültür dostu olarak açık seçik söylemek istiyorum.

Şimdi gelelim madalyonun öbür yüzüne… Yani siyasetçinin kültüre bakış açısına… Değerli dostlarım BİZLER Dibekdereli zurnacılar ve davulcular olarak, bugün yöremizin tüm halkının en mutlu günlerinde, sağcı demeden solcu demeden gelir, elimizden geldiğince herkesi eğlendirmeye çalışırız. Bu dün böyleydi, bugün de böyle olacak, yarın da hep böyle olacaktır. Öyle de olmak zorundadır. Eğer çok değerli siyasetçilerimiz de Dibekdere’nin bu özelliklerini göz önüne alarak, bu  köyde yıllardır çok zor şartlar altında varlıklarını sürdürmeye çalışan bu güzel insanları çok fazla istismar etmeden, gerekli siyasi çalışmalarını yaparlarsa, gerçekten de çok güzel olur. Elbetteki her siyasi parti iktidar olmak ister. Bizler Dibekdere’nin zurnacıları davulcuları olarak yerel yönetimlerde kim olursa olsun bu yörenin kültürel varlığı için her konuda yardımcı olacağımızı peşinen söylemek isterim. Değerli dostlarım, her zaman şunu söylemek istiyorum. Bir kültür adamı, asla sen ben kavgalarına alet olmamalıdır. Bakınız bugün açık seçik siyasi kimliğini açıklayan birçok sözde sanatçılar halkın gözünden hızla düşmektedirler. İşte ben de bu arkadaşlarımızın seviyesine düşmemek adına, ben yaradılanı severim yaradandan dolayı deyip, burada bazı konuları pek de fazla detaylara girmeden, sonuç olarak diyorum ki bu bir hizmet ise ne ala… Zaten doğru birdir; benim gönlüm ister ki çalışan kazansın. İşte o kadar…

Haydi dostlarım, her kim olursanız olun, geliniz kültür adamlarımıza ve de kültür değerlerimize sahip çıkalım. Eğer bu ülkede kültür biterse her şey biter. Haydi dostlarım hoşçakalın dostçakalın. Bir kültür dostu….

Not :  siyasetçi olmak kolaydır. Zor olanı kültür adamı olabilmektir…


MAKALEYE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


Site en altı
yukarı çık