• 13 December 2021, Monday 9:20
DursunGirgin

Dursun Girgin

MUHTAR DURSUN’U ANLAYANLAR ANLIYOR

Dostlarım merhaba. 8 Kasım günü misafirlerim vardı. Tabii hemen şunu arz edeyim ki benim evim misafirsiz kalmaz. Allah gelenden etmesin. Elimizden geldiğince, dilimizin döndüğünce Dibekdereyi ve zurna davul kültürünü anlatıyoruz. Taa 1970'li yıllardan beri yeri geldi basınla boğuştuk, geri geldi haksız yere alınan vergilerle boğuştuk, yeri geldi Dibekdere’ye kem gözle bakanlarla savaştık. Velhasıl bir de dönüp baktık ki ardımızda güzelim yıllarımız sular seller gibi akıp da gidivermiş.

Peki bu arada Muhtar Dursun, Dibekdere’ye neler verdi, Dibekdere Muhtar Dursun’a neler verdi?

Değerli dostlarım; Muhtar Dursun Dibekdere’ye o kadar güzel, o kadar değerli hizmetler verdi ki… Ne siz sorun, ne de ben söyleyeyim. Hani derler ya yaptığın hayrı başa kakma sakın. Ben de yaptığım hayrı, güzel hizmetleri şöyle bir kenara bırakıp Dibekdere’nin benden aldıklarından söz etmek istiyorum. Dostlarım elbette bir köyün bir delisi olmalı. Ama bu delinin, Neşet babanın dediği gibi insan delisi, insan sevdalısı olması o kadar güzel ki bu güzellik te her kula nasip olabilecek cinsten bir delilik değil. İşte Muhtar Dursun, Dibekdere sevdalısı, Dibekdere divanesi bir insan.

Yıl 1970 ve bugün yıl 2021. Hatta bir Kasım ayında 1970’de askerden geldim. Bugün aradan 51 yıl geçmiş. Evet dostlarım yarım asırlık ömrümü Dibekdere’nin huzuruna, Dibekdere’nin dünyaya açılan penceresi olmayı başarabildiysem ne mutlu bana.

Evet dostlar, bugün aramızda 70 yaş üzeri olan dostlarım çok iyi bilirler ki Dibekdere’ye, birçok insan gelmeye dahi korkardı. Ama gel gör ki bugün Muğla'nın ve Milas’ın en büyük dost canlısı köyü nerededir diye sorsan, ilk akla gelen yer Dibekdere’dir.

 Tabii ki bunca başarılar, bunca güzellikler gökten zembille inip gelmedi Dibekdere’ye değerli dostlar. Bugün tüm dünyanın kabul ettiği bir gerçek var ki o da hiç şüphesiz insan eğitimidir. Hamdolsun bugün bu zor olanları başarmanın mutluluğunu yaşıyorum ki gerçekten de bu başarılar öyle parayla pulla elde edilebilecek başarılar değil. Bir misal vermek istiyorum. Anadolu'ya sevgi selini ekenlere şöyle bir bakar mısınız? Hacı Bektaş Veli, Yunus Emre, Hazreti Mevlana gibi güzel insanlar hep insanlığa sevgi denen o yüce duygu ile yanaşmışlardır ki bugün o ekilen sevgi tohumları bazı yerde kültür adamı olarak, bazı yerde Allah dostu olarak hep kendini göstermiştir. Demem o ki değerli dostlarım içinde ALLAH sevgisi olmayanın kalbinde kul sevgisi de olmaz. Bu cümleden hareketle şu sözleri başka kalemler yazsın isterdim. Her ne kadar insanın kendisine anlatması zor olsa da Muhtar Dursun yeri geldi kültür adamı, yeri geldi Alim, yeri geldi dost delisi oldu. Tıpkı bugün olduğu gibi. Umarın bir gün Muhtar Dursun'un ne olup, ne olmadı gerçekten de anlaşılır ve gelecek kuşaklara anlatılır. Bu ülkenin en büyük eksiklerinden birisi de hiçbir hayırlı insanın değerinin sağlığında anlaşılmamış oluşudur. Bu duygu ve düşüncelerle bugünkü köşe yazıma da son veriyorum.

Haydi dostlarım hoşça kalın dostça kalın!

 

 


MAKALEYE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


Site en altı
yukarı çık