• 15 November 2019, Friday 8:29
DursunGirgin

Dursun Girgin

Her şey insanlık için

Dostlarım, merhaba. Epeyce bir zamandan beri Dibekdere ile ilgili birçok köşe yazıları yazdık. Bütün amacım şu: Bu köyde yıllardır kendi çabaları ile bir yöresel müzik kültürü yaşatılıyor. Dibekdere köyümüzü de zaten diğer köylerimizden ayrıştıran en önemli özelliği bu olsa gerek. Bu özelliğin, bu güzelliğin daha nice yıllar devam edebilmesi adına birçok defalar birçok plan ve projelerimizi gündeme taşıdık. Bu plan ve projelerimiz içinde en önemli olanı da bugün hala Muğla Büyükşehir Belediyemizin öncülüğünde her yılın Eylül aylarında devam eden uluslararası davul ve zurnazen projesidir. Gönlüm istiyor ki, bu tür plan ve projelerin sayısı çoğalsın ve bu köyde yaşayan insanlarımızın hayat şartları biraz daha iyileşsin istiyoruz. 
İşte bu amaçla benim eşimin de doğum günü olan 17 Kasım 2019 Pazar günü saat 9.00 veya 9.30’da yöremizdeki tüm yerel basın ile bir sabah kahvaltısında başta köy veya mahalle muhtarımız Hasan Akdeniz ve ihtiyar heyeti üyeleri kısa adı MUZKAT-DER olan Muğla yöremizin ve Türkiye’de tek dernek olma özelliği taşıyan Milas yöresi davulcular ve zurnacılar derneği ve yönetim kurulu ile güzel bir sabah kahvaltısından sonra topluca Hasan Akdeniz’in işletmekte olduğu kahvede hem sabah kahvemizi içmek, hem de güzel bir şekilde Dibekdere’nin dününü, bugününü ve yarınını konuşalım istiyorum. Bu toplantımıza tüm Milas’n yerel gazeteleri ile bu ilçede çıkan tüm dergi sahiplerini de aramızda görmek istiyoruz. Amaç ‘Her şey insanlık için’ diyip rahmetli Neşet Ertaş’ın dediği gibi ‘Gönül arzu eder dostu görmeyi, engel bırakmıyor bunca ne dersin’ dediği gibi, -olmaz inşallah- çok önemli engeller olmadıkça Pazar günü, yani 17 Kasım Pazar günü Dibekdere’de sabah kahvaltısı için saat 9.00 ya da 9.30’da buluşmak dileğiyle…Hoşça kalın, dostça kalın…


MAKALEYE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


Site en altı
yukarı çık