• 29 December 2016, Thursday 18:30
DursunGirgin

Dursun Girgin

Nihayet, hayallerim gerçek oluyor!

Dursun GİRGİN

Dostlarım merhaba.

Nihayet, hayallerimdeki bir projeyi daha gerçekleştirmiş oldum. Elbette ki 19 Aralık’ta İzmir’de Dibekdere’yle ilgili açılmış olan fotoğraf sergisinden söz etmek istiyorum.

Çok değerli Levent Yavuz ve Selçuk Özgüleryüz dostlarımla ilk tanışmamda, inanın böylesine güzel bir ortamın olabileceğine hiç mi hiç ihtimal dahi vermiyordum. Niye mi? İşte, 50 yıllık bu kültüre hizmet veriyorum, bu güne kadar birçok televizyon ekipleri geldi. Birçok araştırmacılar gelip gitti, sonuç hiç de benim istediğim gibi bir hava bir ortam yaratmadı. İşte bunun için artık, tabiri caizse, hani derler ya, gına getirdiğim bir zamanda bu iki güzel insan çıkageldiler.

Bir şeyler söyleyip duruyorlardı ama doğrusunu söylemem gerekirse çok da ciddiye almıyordum bu güzel insanları, ta ki 19.12.2016 Pazartesi günü oğlum Eyüp ve torunum Ozan’la İzmir’de bu güzel fotoğraf sergisini görene kadar.

Evet, kültür adına bir çok umutlarımın söndüğü bir zamanda böylesine güzel bir tablonun ortaya çıkışı, doğrusu beni kendi kendime utandırdı.

Demek ki bu kültüre, daha doğrusu kültürel değerlerimize bu kadar önem veren böyle güzel insanları görünce çok mutlu oldum. Milaslı hemşerilerimin de İzmir Büyükşehir Belediyemize ait Alsancak’taki tarihi Hava Gazı Fabrikası binasındaki Kültür Merkezi’nde 25 Aralık tarihine kadar açık kalan bu fotoğraf sergimizi görmesini isterdim.

İşte böyle bir anlatımdan sonra, bundan sonra bari yöremizin ilgili ve de yetkili kişileri artık Dibekdere’deki bu kültürel zenginliğin farkına varırlar da en azından zararın neresinden dönersen kârdır hesabı ile bundan böyle Dibekdere için bir şeyler yaparlar artık.

Ha, bu arada sergimizin Onur Konuğu olarak katılan çok değerli İzmir Milletvekilimiz Özcan Purçu beyefendiye, yine bizleri her yerde her zaman yalnız bırakmayan çok değerli Muğla Milletvekilimiz Prof. Dr. Nurettin Demir Bey’e, Ege Üniversitesi Öğretim Görevlisi çok değerli Abdürrahim Karademir’e, yine Ege Üniversitesi’nde Öğretim Görevlisi olarak çalışmakta olan Ebru Sanatçısı değerli dostum Nuri Pınar Hocama, İzmir’in çeşitli yerlerinde sergimizi ziyaret eden birçok CHP’li değerli dostlarıma çok teşekkür ediyorum.

Çok değerli Milaslı hemşerilerim, aslında Dibekdere’de yapılabilecek o kadar çok işler var ki sormayın. Yıllardır ağzımızda sakız gibi çiğner dururuz; “kültür turizmi de kültür turizmi” diye, ama gel gör ki bugüne kadar yöremizde onca değerli kültür adamlarımız olmasına rağmen halâ bu güzel insanların kültürel kimliklerinden nasıl yararlanabileceğimizi dahi bilmiyoruz. İnşallah bu fotoğraf sergisi sayesinde birçok dertlerimizi dile getirme fırsatı bulduğumuz İzmirli Roman Milletvekili kardeşimizle bu kısa zamanda Dibekdere’de kültürün merkezinde bu köy halkının 365 günün hepsinde yıl 12 ay boyunca kültürel kimlikleriyle nasıl ayakta durabilirler ve bu köyün bundan sonra belki de yaşam koşullarını tamamen değiştirebilecek projelerimizi tüm detaylarıyla masaya yatıracağız, yeter ki bugüne kadar bizlere destek olmayanlar bundan sonra köstek bari olmazlar.

Ben her zaman şunu söyledim, artık dünyayı barışa, sevgiye taşıyabilecek tek bir dil kaldı o da müzik dili.

İşte bu nedenle, yıllar önce Yunanistan’dan gelen, Bulgaristan’dan gelen zurnacıları gelin hiç olmazsa bir defacık olsun Dibekdere’ye getirin diye adeta yalvardım ama nerde öylesine duyarlı, gerçek kültür dostkları!

Neyse, bizler istesek de istemesek de artık bundan sonra Dibekdere’nin davul zurna kültürüyle ilgili fotoğraf sergisi tüm dünyayı dolaşacaktır. Haydi hayırlı uğurlu olsun.

Tüm kültür dostlarıma bu güzel gelişmeyi haber veriyorum ve son olarak da bu sergi için emeği geçen başta Sayın Levent Yavuz Hocama yine Selçuk Özgüleryüz Hocama teşekkürler olsun, elinize gönlünüze sağlık diyor yeni yeni projelerde buluşmak dileğimle tüm kültür dostlarını saygıyla selamlıyorum.

Hoşça kalın, dostça kalın.


MAKALEYE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


Site en altı
yukarı çık