• 25 October 2022, Tuesday 11:40
DursunGirgin

Dursun Girgin

Artık şu 2023 hayalinden vazgeçin

Dostlarım merhaba. Aslı astarı olmayan, hiçbir hukuki ve de mantıklı bir açıklaması olmayan şu İngiliz yalanına oldum olası hiç inanmadım. Neydi bu kuyruklu yalanın özü, neymiş efendim, Lozan Anlaşması’na göre Türkiye 2023’e kadar yer altı zenginliklerini 100 yıl çalıştıramazmış ve hala 2023’ü iple çeken zavallılar var.

Değerli dostlarım Cumhuriyet 1923’te kuruldu. İyi güzel de Lozan Anlaşması’nda böyle bir madde vardı da öyleyse Mustafa Kemal Atatürk’ün 1923’ten 1938’e kadar olan icraatlarına bakıyoruz; kendi paramızı kendimiz basmışız, kendi yeraltı madenlerimize kendimiz çalıştırmışız taa 1938’e kadar. Öyle ki bu millet kendi uçağını dahi kendi yapmış da neden bu 15 yıllık icraata hiç bakmıyoruz. Buna göre hesap edersek eğer Atatürk bu ülkeyi 15 yıl tam bir bağımsızlık ruhuyla idare etmişti. O halde Atatürk’ün ölümünden sonra mandacılar bu ülkenin yer altı ve yer üstü tüm kaynaklarına çöreklenmişler. Bir anda ülkemizin kaynakları har vurulup, harman gibi savrulmuş. Hala neymiş efendim 2023’te herşey değişecekmiş. Bu tamamen İngiliz yalanına bizim Türk siyasileri o kadar çok bizim bu milleti inandırmışlar ki ta ki bir Haydar Baş ortaya çıkıp da bilimsel açıklamalarla bu kuyruklu yalanları çürütene kadar. Peki ya bu millete bu gerçekleri nasıl anlatacağız. Be kardeşim bir kere Atatürk döneminde her şeyimiz tam bağımsızdı. O halde böyle bir anlaşma var ise bile Atatürk’ün ölümünde sonra yapılması gerekirdi. O halde Atatürk 1938 yılında öldüğüne göre böyle bir anlaşma da 100 yıllık olduğuna göre bu hesap 2038’de bitmez mi? Siyasiler neden bu gerçekleri gizliyorlar. Bana göre böyle bir anlaşma da yok! Böyle bir kuyruklu yalanı içimizdeki İngiliz hayranları, İsrail hayranları, ABD hayranları çıkarmış olmalılar ki hala ABD’den icazet almadan siyaset yapamayan zavallıların peşinden 1938’den beri koşturuyoruz. Çok yazık artık! Türkiye’de bir gerçek Atatürk partisi var o da BTP.

Evet dostlarım bu yalanlardan dolanlardan bir an önce kurtulmak istiyorsak eğer Türkiye’nin gerçekleri görmesi gerekir artık. Türkiye’nin bir an önce ehlibeyt sevgisiyle ve de MEM yani milli ekonomi modeliyle bir an önce tanışıp kendi yağımız, kendi unumuzda kavrulmamızın zamanı geldi de geçiyor. Ne olur değerli dostlarım Türkiye’nin kaybedecek bir günü bile yok. Bu duygularla diliyorum ki Ey Türkiyem uyan! Artık yeter 2023 hayalleri kurup durmaktan. İnsanlarımızın çarşıda, pazarda mutlu oldukları günleri görmeyi çok mu çok arzu ediyorum. Evet bugün bir mesele var çözüm bekleyen… Öyle baş örtüsü falan değil, milli ekonomi sorunu var. Gelin bunu tartışalım. Erbakan hocanın dediği gibi hassonun uşağı mı olacağız, yoksa onların efendisi mi? Gelin bunu tartışalım. 2023’ü hayal ederken ülkemizde soyulmadık yer kalmadı. Bizler hala 2023’ün hayalini kuraduralım…

Haydi hoşça kalın dostça kalın. Arayan bulur ya belasını, ya da mevlasını. Ben bir Atatürk sevdalısı olarak bağımsızlığı çok seviyorum. Bilmem anlatabiliyor muyum? Bağımsızlık da sözle değil, zengin bir ekonomiyle olur.


MAKALEYE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


Site en altı
yukarı çık