• 03 November 2023, Friday 8:50
DursunGirgin

Dursun Girgin

YAZDIN YAZDIN, YAZAMAZSAN TOPRAK OLUR GİDER

Dostlarım merhaba. Sonbaharla birlikte sağlık sorunlarımda bayağı bir değişiklik oldu. Öyle ki düğün dernek sezonu artık eskisi gibi değil. Sadece cumartesi ve Pazar günleri de değil de hafta içi dediğimiz diğer günlerde de yapıldığı için neredeyse istirahat etme şansımız hiç yoktu. İşte bu nedenle yaşlılığın da getirdiği yorgunluk diyebilirim ki, her şey bir tarafa, yeter be! Anam beni bir daha mı doğuracak? Ne yani dünyayı ben mi düzelteceğim deyip insanının boylu boyunca uzanıp da istirahat edesi geliyor. Ama işte her şey ortada. Ama şu hayatın çekilmez çilesi var ya… Şu her geçen gün hızla artan hayat pahalılığı var ya… Son nefesimize kadar karın tokluğuna çalışmak zorundayız. Öyle ya! Emekli olduk. Taa 2002’de.. Her geçen gün eridikçe eridi emekli maaşımız. Sonuçta yeni çareler aradık. Babadan atadan görme sanatım olan müzik kültürümü geliştirmek zorundaydım. Netekim de öyle yaptım. Çocuk davulları, zurna kamışları derken, ara sıra da oğlanlarımla gittiğim düğün dernekler sayesinde hamdolsun. Az yetmez, çok artmaz misali karın tokluğuna dünya yükünü taşımaya çalışıyoruz ama… Ne çare! Her şeyin başı sağlık. Sağlığımız yerinde olmayınca… zaten yaş olmuş 76. Eeee şöyle bir seyri alam eyliyorum çevremi… iyi ki bunca zorlukların altından kalkmışız eş dost sayesinde.

Evet dostlarım, yörem halkına bir minnet borcum var. iyi ki güzel Muğlamın şehirleriyle, köyleriyle 7’den 70’e tüm hemşerilerimize teşekkür ederim. Bizleri Dibekdereli ustalar olarak onlara, onlar da bizlere çok şey verdiler. Sağ olsunlar, var olsunlar. Bu gün günlerden 11 Eylül 2023 yani 12 Eylül’den bir gün önce. Şu satırlarımı sizlerle, dostlarımla paylaşmaya uygun buldum. Güya Cumhuriyetimizin 100. Yılı dolayısıyla 17 milyon emekliye bir defaya mahsus 5000 TL verecekmiş hükümetimiz sağ olsunlar. Bana kalırsa sayın emekliler bu parayı sakın harcamayın. Çünkü bu parayı müzeye koymamız lazım ki 100 yıl sonra gelen bolluk olarak bir iki günlüğüne mahsus cebimiz para görecek. Tabi ki Sayın AKP’liler ile sayın MHP’liler yine itiraz etmezlerse… Şu emekliler bunca itilip, kakılmaya rağmen yerel seçimlerde acaba ne yapacaklar? Çok merak ediyorum.

Neyse ben kendimi değil de gelecek kuşaklarımı düşünüyorum ve diyorum ki son söz olarak, eğer bu ülkede kaynak yoksa onca emekli milletvekilleri veya şu anki milletvekillerinin


MAKALEYE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


Site en altı
yukarı çık