• 26 April 2017, Wednesday 19:19
DursunGirgin

Dursun Girgin

Dostlar, geçmiş bayramımız kutlu olsun

Dursun GİRGİN

Dostlarım merhaba…

Nihayet stresten uzak bir gün yaşadık. Evet, 23 Nisan Çocuk Bayramıydı, ama kar kış demeden milyonların bu güzel günü kutlaması, bahar günü yaşanan kışta kıyamette inanın içimizi ısıttı.

Bakın şu çocuklara da utanın ey dünya. Onlar ki; şu güzelim dünya üzerindeki kirli ellerin bir an önce çekilmesini istiyorlar. Onlar ki; savaşsız bir dünya istiyorlar. Onlar ki; hep elele tutuşup kırlarda rengarenk çiçekler gibi oynamak istiyorlar.

İşte bu güzelliklere hasret kalan dünya çocukları ülkemizde biraraya gelerek doyasıya eğlendiler. Ne kadar da güzel bir miras bırakmışsın sen bize ey büyük insan, büyük Atatürk, mekanın cennet olsun deyip bütün yavrularımızın geçmiş 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramlarını kutluyorum.

Değerli dostlarım; buraya kadar yazıp çizdiklerim inanın içimden gelerek yazıp çizdiğim, en güzel duygularımı dile getirdiğim konular. Şimdi esas gündemime dönmek istiyorum.

20 Nisan Perşembe günü İstanbul’dan TRT’ciler çekim için yine Dibekdere’deydiler. Evet Dibekdere’de tv çekimi olur da hiç Muhtar Dursun’a uğramamak olur mu, elbette ki hayır.

Neyse, hoca gelmişken küçük kızı da çıkaralım misali birkaç cümle ile Dibekdere’yi anlattım. Bir ara dedim ki; “Bakınız çocuklar, dünyada insanları barıştırabilen tek bir şey kaldı, o da müzik” dedim. Neyse, bu sözümden spiker hanım çok etkilenmiş olacak ki bunu TRT ekranlarında da tekrarlamamı istedi ...

Evet, işin doğrusu da bu değil mi dostlarım. Her şeyde kavga var, bir şey hariç, o da müzik kültürü.

İşte bugünlerde Turizm Haftasını kutluyoruz. Bu çerçevede de birçok etkinlikler yapılıyor. Örneğin 20 Nisan günü TRT çekimlerim biter bitmez Çomakdağ’a gittim. Sağ olsun Milas Kaymakamımız da bu etkinlikteydi. Neyse, karınca kararınca onca soğuğa ve yağmura rağmen gene de bir şeyler yapıldı. Ancak ben şunu söylemek istiyorum; mesela tüm turizmcilere önceden haber verelim, malum Dibekdere davuluyla zurnasıyla çok meşhur bir köyümüz, geliniz Dibekdere’de en az 10 davul 10 zurnayla bir Davul Zurna Şöleni yapalım. Örneğin Muğla Yörük Obaları Derneği’ne de haber verelim. Keza yöremizdeki birçok kültür derneklerinin de katılımıyla bir güzel Turzim Haftası kutlaması yapalım. Yer Dibekdere olsun.

Neden Dibekdere olsun istiyorum?

Artık Dibekdere’deki kültür zenginliği yerinde görüntülensin. İlla da Çomakdağ’daki gibi incik boncuklar sergilememiz gerekmez. Dibekdere’nin de kendine özgü değerleri var. Örneğin böyle bir kültürel etkinlik için önceden hazırlanmış çocuk davulları, büyük davullar, zurna çeşitleri gibi birçok değerlerimiz var sergilenecek. Yeter ki böyle bir etkinlik için imkan verilsin.

Tabii ki böyle bir etkinlik hem turizmimiz için hem de Dibekdere’nin kültürel kimliğini geliştirebilmesi için çok faydalı olacaktır. Mesela Dibekdere’de şu anda en az 25-30 tane yeni eğitim gören zurna davul çalan küçük çocuklar var. Yeter ki böyle bir projeye başta Sayın Kaymakamımız ve Milas Belediyesi destek verip sahip çıkabilsinler. Böyle bir projenin de uygulamaya konulabilmesi için önceden bir görüşme yapılması gerekir. Bunun yanısıra böyle bir projeye sponsor gerekir, yani tüm giderlerimizi karşılayabilecek bir kurum gerek.

Evet dostlarım; elimizdeki değerleri iyi bir şekilde kullanabildiğimiz zaman, inanın gerçekten de çok güzel tanıtımlar olacaktır.

Dedik ya, dünyada insanlarımızı barıştırabilecek tek bir şey kaldı, o da müzik.

Benden söylemesi …

Haydi hoşça kalın, dostça kalın …


MAKALEYE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


Site en altı
yukarı çık