• 20 September 2017, Wednesday 19:24
DursunGirgin

Dursun Girgin

Güzel Muğlam’a, Milasım’a ve Fethiyem’e teşekkürler …

Dursun GİRGİN

Dostlarım merhaba …

11 Eylül’de başlayan ve 14 Eylül’de Milasımızda son bulan 2017 yılı Uluslararası Zurna Festivali’ne gösterilen sevgi ve saygıya gerçekten çok teşekkür ederim.

Başta Muğla Büyükşehir Belediye Başkanımıza, özellikle Büyükşehir Kültür Daire Başkanıma sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.

Çok değerli dostlarım, 2013 yılından beri hep şunu söylüyorduk: Ne olur geliniz Sezar’ın hakkını Sezar’a veriniz. El ele vererek, gerçekten de kültürel değerleri çok ama çok seven, sayan ve dahi önem veren şu güzel Muğlamızı elbirliğiyle bir kültür cenneti haline getirelim dedik ve ilk defa yöremizin kültür değerlerini çok yakından takip eden çok değerli daire başkanımız ve bir zurna hocası ve aynı zamanda üniversitede öğretim görevlisi olan o alçak gönüllü güzel dostum Ünal Yörük ile yaklaşık bir ay önce Dibekdere’de bir araya geldik.

Büyükşehir Belediyesi Kültür Dairesi yetkililerinin ilk sözleri şu oldu:

“Sevgili Dursun abi. Biliyorsun 2013 yılından beri Muğlamızda zurna festivali yapıldı ama nedense hedefe tam olarak ulaşamadık. İşte bu nedenle bu yıl müzik danışmanlığımızı Sayın Ünal Hocamıza verdik. Çünkü Ünal Hocamız gerçekten de hem bilgi ve tecrübeleriyle, hem de o mütevazi haliyle sizlerin de görüş ve tavsiyeleriyle bu güzel zurna festivaline çok şeyler verecektir. İşte bu duygu ve düşüncelerle ilk senin ve Dibekdere’deki o birbirinden güzel, yetenekli zurnacı arkadaşlarımızın da destek ve tavsiyeleriyle bu yılki zurna festivalini geçmişten çok farklı yapmak istiyoruz’ dediler.

Böylece ilk adımda akademik ve alaylı mantığı ile hareket ettik ve o kadar güzel bir girişim oldu ki, hani derler ya ‘lokum gibi’ bir sonuç çıktı ortaya. Çünkü bu işler sadece üniversite mantığı ile olmaz.

Dostlarım, bizler yıllardır hep şu fikri savunuyorduk: ‘Geliniz üniversite ile alaylıyı barıştıralım.’

İşte dostlar, Sayın Ünal Yörük bunu ilk başarabilen hoca oldu. Kendisini tebrik ediyorum ve diyorum ki Ünal Hocam iyi ki varsınız.

Neyse, sözü fazla uzatmak istemiyorum, o nedenle hemen arz edeyim. Başta Muğla Büyükşehir Belediye Başkanımız ve çok değerli Kültür Dairesi Başkanımız ile Sayın Ünal Yörük ile Milas Yöresi Zurnacılar-Davulcular Derneği’nin de duygu ve düşünceleri her yıl alınarak bu güzel geleneği gerçekten de dünyada ismi tarihlere kaydolacak şekilde yaşatmak istiyoruz ...

 

Devamı gelecek ...


MAKALEYE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


Site en altı
yukarı çık