• 05 October 2020, Monday 10:23
DursunGirgin

Dursun Girgin

UYANIN ROMAN GENÇLERİ ARTIK..

Dostlarım merhaba… Bugün Neşet Ertaş’ın bir sözüyle konuma girmek istiyorum. Cennet mekan güzel insanın her sözü bir nasihattır aslında ya. Anlayana tabiki. ‘Eğer fakir isen ya aptal derler ya çingene.’ Haşa bu ülkede fakirler bilmem ne yapar adı orospuluk olur, zenginin yaptığı sosyetiklik olur. Fakirin çocuğu bir yumurta çalar adı hırsız olur, ülkeyi soyanlar ise hiçbir şey olmaz. Bunlar gibi binlerce konu.

Büyük babalar bu ülkede Roman gençlerini kullanarak onları uyuşturucu müptelası yaparlar. Bu gençlerin adı olur esrarkeş, öbüt tarafta büyük babalar kimisi genel ev patroniçesi olur, kimisi de mafia babası. Sonuçta hep ezilen yine Roman camiası olur. Bu nasıl bir iştir? Sonuçta o güzelim gençler okuyup da bu ülkenin idaresinde, siyasetinde söz sahibi olmaları gerekirken, ne yazık ki kötülükler içinde hayata veda edip giden o kadar çok genç tanıyorum ki, sormayın!

Bunun da adı mafya ağızı hızlı yaşa, genç öl.

Oh ne güzel değil mi? ey benim genç yavrularım! Roman kızları, Roman gençleri, güzel yavrularım. Bakınız ben 6 çocuk babası 21 torun sahibiyim. Bir büyüğünüz olarak sizlere yalvarıyorum. Lütfen kendinize sahip çıkın. Bu ülkede şeytan misali sizleri kötü yollara sürükleyen veya sürüklemek isteyen insanlara asla kanmayın. Bunun için de geliniz şu babanız, dedeniz yaşındaki bu güzel insanın sözlerine, nasihatlerine kulak verin. Okumak için, okuyarak bu ülkede bir yerlere gelebilmek için var gücünüzle  didinin. Bu ülkede 85 Milyon insanın hakları ne ise bunların içinde senin hakkın da aynıdır.

Gelelim hak arama yollarımızı nasıl elde edeceğiz konusuna. Evet en önemli konu da bu zaten ya. Bakar mısınız? Bu ülkede 600 tane milletvekili var ama Roman Milletvekili bir tane. Nedenini hiç düşündünüz mü acaba? Ben çok düşündüm. Çok araştırdım. Bu ülkede hala neden 12 Eylül’ün artığı olan seçme ve seçilme engeli önündeki en büyük engel yüzde 10 barajıdır.  Kaldı ki ta 1960’lı yıllarda bile milli bakiye denen bir seçim sistemi vardı. Bu sistemi neden getirip de bu ülkede demokrasinin önündeki engelleri kaldırmaz şu 600 milletvekili. Yapmazlar. Neden biliyor musunuz? O zaman işte o zaman bu ülkede en az 15-20 tane Roman Milletvekili meclise girer. Farz edin ki bu ülkede Roman Partisi kuruldu. Ta Çanakkale’deki Roman vatandaşımızın verdiği oy bana yansıyacaktır. Peki ya şimdi nasıl olacak? Atı alan Üsküdar’ı geçmiş. Zengin daha zengin. Fakir her geçen gün daha da fakirleşiyor. Peki hak, adaletin böyle mi olması gerekirdi.

Işte sevgili Roman gençlerinin, kızlı erkekli, çok okuması gerekli. Oku oku oku ve okuyun diyorum. Ne gelirse hep cehaletten geliyor bu camianın başına. Bakınız şu son günlerdeki düğün ve derneklerin aniden yasaklanmasıyla binlerce, müzisyenlikle karnını doyuran Roman aileleri perişan oldular. Peki düğün ve derneklerin yasak olmasıyla pandemi veya virüs belası azaldı mı? Hayır. Peki neden kır düğünleri yasaklanırken, turizm harıl harıl çalışıyor. Demem o ki bu ülkede yasakların ve de ötekileştirmelerin acısını hep garibanlar çekmiştir. Çekmeye de devam edeceklerdir.

Sevgili dostlarım, elbette benim tek başıma bu konuları yazıp çizmemle bu ülkeye gerçek demokrasi asla gelmez. Ancak ne var ki bu konuları anlatarak, genç Roman yavrularımızı uyandırmak ve bu ülkede biz de varız diyebilmelerini sağlamaktır. Bilmem anlatabildim mi? Eğer bir şeyleri doğru dürüst anlatabildimse ne mutlu bana. Haydi dostlarım Hoşçakalın, dostçakalın.

(Yakında12 Eylül ve yüzde 100 baraj sistemi kimleri yaralıyor?)

 


MAKALEYE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


Site en altı
yukarı çık