• 02 September 2020, Wednesday 15:54
DursunGirgin

Dursun Girgin

İNSAFLI OLMAK İSTİYORUM, NE ÇARE?

Dostlarım merhaba!

Hep hayırlı işler yapmak, hep insaflı olmak istiyorum. Ne çare, evet gün geliyor, haydi bugün şöyle güzel şeyler yazayım diyorum. Millet haklı mı diye düşünüyorum. Hani iğneyi kendine batır çuvaldızı başkasına derler ya tıpkı öyle yapıyorum. Geçen ayki elektrik faturam 400TL, cep telefonlarımın biri 63 TL, biri 35 TL, ev telefonu bir anda 43 TL oluverdi. Şöyle bir kaba hesap 541 TL, hani suyu dostlarım? Benim ailem çok kalabalık bir aile. Benim haftalık ev masrafım 400-500 TL’dir. Önümüzden gelen kış  ayı odunuydu, kömürüydü haftalık giderimiz daha da yükselecek. Yani aylık giderimiz nereden bakarsan bak en az 4000 - 5000 TL. Peki gelir ne? 2000 TL, açık 3000 TL. Bu hesapların içinde seyahat giderleri yok öyle gezinivereyim tozuvereyim, şöyle grand tuvalet giyinivereyim, gerçi bu lüks yaşamları 18 19 senedir hasret kaldık.

Şimdi gelelim vatandaşlarımızın durumlarına. Adam “ekmek alacak param yok” diyor. Biz bu vatandaşlara “artistlik yapma lan” diyoruz. Sulukuleli vatandaşlarımız isyan ediyorlar.  Gerekçeleri de kültürel kimliklerinden uzak kalmaları ve tabii ki gelir kaynaklarının artık eskisi gibi olmaması, artı bir de hısım akraba eş dosttan ayrı  ayrı yerlerde yaşıyor olmaları. Nihayet bütün bu olumsuz tabloları görüp de insaflı olabilmek veya sessiz sedasız bir kenara çekilip de ’bana dokunmayan yılan bin yaşasın’ diyebilir mi acaba bir duyarlı vatandaş? Asla. İşte bizim de yaptığımız şey bu değil mi? Peki ne istiyoruz biz şu fani dünyada? İnsan gibi yaşayıp insan gibi, bir mümin gibi son nefesimizi teslim edebilmek, değil mi? Elbette yüzde doksanımızın düşüncesi bu yöndedir. Ama gel gör ki o yüzde birlik olan kesim şu cennet vatanı öyle bir hale getirmişler ki sormayın. Adamın aylık geliri neredeyse bir köye bakabilecek şekilde ama yine de gözü doymuyor. Karnı tok fakat gözü aç, işte bu yüzde birlik kesim şu cenneti öyle bir hale getirdiler ki, ne siz sorun ne de ben söyleyeyim. Hani bir reklam vardı ”işte görüyorsunuz sayın seyirciler anlatmaya gerek var mı?” diyordu ya, işte ben de diyorum ki görünen köy kılavuz istemezmiş. Umarım Sayın Cumhurbaşkanı’mızın müjdeli haberinden sonra asgari ücret 10.000 TL olur ve milli ekonomi modeline geçilerek bu ülkenin yer altı yer üstü kaynaklarını faaliyete geçirip en kısa zamanda kendi milli paramıza kavuşup hayırlısıyla bu ülkede yüzde birlik kesim değil de yüzde yüz yani 85 milyon insanımızın karnının tok olduğu, cebinin dolu olduğu günlere bir an önce kavuşuruz . İnşallah Sayın Cumhurbaşkanı’mızın müjdeli haberi bu yönde olur. İnşallah yine dağ fare doğurmaz haydi dostlarım. Haydi benim gönlü bol gözü tok güzel kardeşlerim. Yüce Rabbim doğruyu bulabilmemizde bizlere akıl fikir nasip eylesin inşallah.

Hoşça kalın, dostça kalın..


MAKALEYE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


Site en altı
yukarı çık