• 06 July 2022, Wednesday 9:27
DursunGirgin

Dursun Girgin

Kötü insan yoktur dedik ama…

Dostlarım merhaba. İnsanoğlu yaratılıştan mümin olarak dünyaya teşrif eder, ancak nefsine uyup da kötü emelleri işleyerek, mahlukatın en kötüsü haline gelir ki ne doymak ne de uslanmak bilir! Bu tür sözde insanların sayıları günümüz dünyasında o kadar çoğaldı ki sormayın.

Dostlarım çarşı pazarı şöyle bir kolaçan edin. Nefsinin esiri olmuş milyonlar görürsünüz. Tıpkı Şairin dediği gibi: ‘Ne insanlar gördüm üzerinde elbise yok, ama ne elbiseler gördüm içinde insan yok.’ dediği gibi.

Maalesef siyasetçisinden tutun da tuvalet işleten işletmecisine varana kadar say sayabildiğin kadar. Zaten öyle diyor diyor Yüce dinimiz: ‘kıyamete yakın bir devirde insanlar öyle bir  hal alacaklar ki, bunlardan sadece ehlibeytin yolunu tercih edenler kurtulacak’ buyuruyor.

Evet dostlar öyleyse geliniz tövbe edelim. El birliği ile gönül birliği ile Yüce Rabbimize şükür de ve zikirde adeta birbirimizle yarış edelim. ‘Ne verdiysen elinle o gider seninle’ sözünün özünde yatan gerçek ruhu iyi bilelim ki belki de şu fani dünyadan ayrılma saati gelip de çatınca son sözümüz ‘La İlahe İllallah’ olur inşallah.

Evet dostlarım, 1974'ten 1987 yılına kadar köyümde muhtarlık yaptım. Hakkı, adaleti gözetmek için tabiri caizse kılı kırk yardım. Bir örnekle geçmişten bir misal vereceğim. Köyümüzün 64000 metrekare arsası vardı. 1975'li yıllarda, köyümüzün elektrik ve su ihtiyaçlarını karşılamak amacı ile bu yerleri ev yapma yeri olarak, arsası olmayan köy halkına adeta bedava dağıtır gibi, köy derneği kararı ile halkıma verdim. O yıllarda  da hayli kalabalık nüfusum vardı. O yetim malını nefsim için kullanmış olsaydım eğer, bugün altında son model Mercedes araba ile geziyor olurdum. O yetim malını asla nefsim için kullanmadım. Hep kendi alın terimle kazanarak, şu fani dünyada hep aile efradımı helal rızıkla beslemeye çalıştım. Mükafatım ne oldu biliyor musunuz? Zaman acımasız, 80'li yılların iktidarları Ziraat Bankası'ndan aldığım üç kuruşluk tarım kredisini zamanında ödeyemediğim için yok pahasına yerlerimi, arazilerimi sattılar. İşte doğruluğumun en büyük mükafatı bu oldu. Hamdolsun. Bugün yaşım 74 olduğu halde hala helal rızık peşindeyim.

Evet dostlarım, bütün bu gerçekleri şu nedenle anlatıyorum: Şu ülkede eğer herkes ölümü düşünerek çalmadan, çırpmadan yaşayabilse var ya, bu ülke tüm dünyada örnek bir ülke olur. Hz Ömer'in adaletinden söz ediyoruz ama… İçimiz başka, dışımız başka davranıyoruz. İşte bu nedenle ülkemizde ne bel kaldı ne de bereket.

Evet dostlarım kötü insan yoktur ama, nefsinin esiri olmuş o kadar çok insan var ki… Bunların sayıları ne yazık milyonlarla ifade ediliyor. Eh! Ne diyelim? Yüce Rabb'im üç günlük dünya saltanatı için ahiretini zehir edenlerden eylemesin cümlemizi.

Gelin dostlar yüce dinimizin emirlerine çok iyi tanıyalım. Bu duygularla Kurban Bayramı’nızı canı gönülden kutluyorum. Ne olur ölümü unutmayın dostlarım!

Hoşça kalın dostça kalın.


MAKALEYE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


Site en altı
yukarı çık