• 09 November 2020, Monday 8:35
DursunGirgin

Dursun Girgin

GÜZEL İZMİR’İM GEÇMİŞ OLSUN!

Dostlarım merhaba. Deprem bir doğal afettir. Herşeyi dine hatta Yüce Rabbimize mal ettmek doğru bir yaklaşım değildir.

Öncelikle depremde hayatını kaybeden tüm canlara Yüce Rabbimden Rahmet diliyorum. Güzel İzmir’im başımız sağolsun. Bu arada yaralı kardeşlerime de acil şifalar dilerim.

Isterseniz şu kendini bilmez güya sözde dindarlara bir konuyu hatırlatarak, sözlerime başlamak istiyorum. Mesela japonya Müslüman bir ülke mi de onca depremden sağ sağlim kurtuluyorlar? Bu kendini ve de haddini bilmeyen densizlere ağzınızdan çıkan, o güzel insanlara yönelttiğiniz çirkin sözleri umarım bu ülkenin hakimleri, savcıları yeri gelir de hesabını da kitabını da sorar. Sizin gibi dinden imandan zerre kadar  haberi olmayan zavallılar, yobazlar nedeniyle yıllarca ATATÜRK ayyaş, gavur tanımlamalarıyla bu millete yutturmaya çalışıldı. Ama artık bu millet uyandı. Öyle şehlerin, şıhların sözlerine itibar eden insanlarımızın sayıları her geçen gün daha da azalıyor. Bu da Yüce Türk Milletim adına sevindirici bir durumdur. Evet dostlar depremler bir doğal afettir. Bu yerler aslında imara bile açılmaması gerekir. Kaldı ki bir de doğal afetlere karşı dayanıklı olmayan binalar yapılınca, elbette yıkılması kadar doğal birşey yoktur. Bu işin birçok sorumlusu var. Ancak böyle bir zamanda suçlu avına düşmekten ziyade bir an önce kışta kıyamette çadırlarda çoluk çocuk rezil perişan bir vaziyette hayata tutunmaya çalışan kardeşlerimizin elinden tutup, güzel İzmirimin, güzel yüzünü tüm dünyaya örnek olacak şekilde göstermesi gerekir. Bunun için ilk yapılması gereken İzmir’de birçok otel bomboş. Buralarda çok sayıda depremzede kardeşimiz barındırılabilir. Keza bir çok kıyı şeritlerinde evler var, buralar meskene açılabilir. Neden olmasın ki, benim yurttaşım ayazda, soğukta tir tirtitrerken, sen ben sıcacık yatağımızda nasıl uyayacağız? Evet güzel İzmirim gelelim seni sevmeyen şu soysuzlara. Elbette seni sevmezler. Çünkü Yunan’ı denize döken sensin. Yobazlara ve de din cambazlarına bağrında yer vermeyen sensin. ATATÜRK’E sahip çıkan sensin. Peki böyle birini hiç sever mi dini siyasete alet edenler? Seni sever mi hiç, şeyler, şıhlar, cübbeliler?

Canım İzmirim, bu ülkede herşeyi bilen, dinine diyanetine bağlı o kadar Müslüman kardeşimiz var ki sormayın. Onun için müsterih olun. Ölen kardeşlerimiz için elbette yüreğimiz cayır cayır yanıyor. Çünkü ben böyle bir günde asla insanların rengine, inancına bakmaksızın insan olarak değer verir, yapacağım en küçük bir yardımı dahi renk, din, mezhep ayrımı yapmadan, sadece ve  sadece ALLAH rızası için yaparım. Hani derler ya ‘balık bilmezse, halik bilir.’  İşte gerçekten de en güzel yardım böyle düşünülerek yapılan yardımlardır.

Ey benim güzel ülkemin güzel insanları, ne olur ‘tedbir kuldan, takdir yaradandandır’ buyuruyor yüce dinimiz. Onun için lütfen evalırken de ev yaptırırken de lütfen doğal afetlere karşı tedbirimizi alalım ki yarın belki de yarından da tez gelebilecek tüm afetlere  karşı lütfen hazırlıklı olalım. Önce devemizi sağlama bağlayalım, sonra da ALLAH’a havale edelim. Yoksa şu hikayedeki gibi olmayalım. Adamın biri bir gün güzel bir bostan tarlasının yanından geçerken tarladaki karpuzlara gözü ilişir. ‘Oh. Akşam karanlık olsun da bunları toplayıp bir zaman yerim’ der. Neyse gece geç vakit olur. O arada hava  yağmur havasına döner tabi bu arada da ortalık iyice karanlık olur. Eh bizim hırsız da bostan tarlasına gelir ama elinde ışık falan olmadığı için başlar dua etmeye. ‘Çaktır Allahım çaktır da iki kişi ortak olalım’ diye. Bu arada her şimşek çakışında karpuzların nerede irisi varsa seçip çuvaşına doldurur ve evinin yolunu tutar. Tam da evden içeriye girecek gök gürültüsü duyar ve haşa hırsızlığına Yüce ALLAH’ı da ortak eder gibi ‘bak ey dostum ta bak bostan tarlası, sen de git istedğin kadar topla’ diye. Haşa, Yüce  yaradana yaptığı hırsızlığa ortak etmeye çalışır.  Evet  dostlarım bu hikayeyi niye anlattım bizler herşeye hatta  kendi hatalarımızı dahi başka yerlere yamamaya o kadar çok alışmışız ki sormayın.

Evet güzel İzmirim, güzel Türkiyem ne olur ‘tedbir kuldan, takdir Allah’tandır’sözünü asla unutmayın. Haydi hoşçakalın, dostçakalın.


MAKALEYE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


Site en altı
yukarı çık