• 11 February 2022, Friday 7:59
DursunGirgin

Dursun Girgin

SİYASETİ ÇOCUK OYUNCAĞI HALİNE GETİRDİNİZ

Dostlarım merhaba. Çarşı pazar yangın yeri gibi. Üzerinde koruma elbisesi olanlar rahat rahat girebiliyor. Benim gibi emekli iseniz aldığı üç kuruş maaş da bankalara aktarılıyor. Hele şu pazar esnafında merhametin zerresi kalmamış. Aynı mal başka bir yerde biraz daha ucuz. Bakıyorum da  üç beş tezgah hariç üreten çok az. Herkes işin kolayını bulmuş. Çoğu sergide domatesi, biberi, patlıcanı yok yok. Maşallah ama dokunduğum her gıda maddesi el yakıyor. Peki siyasiler ne yapıyor? Onlar da çoluk çocuğun ağzından çıkacak bir kelimeyle sanki siyaset yaptıklarını sanıyorlar. Yazıktır beyler. Etmeyin eylemeyin, bu ülkeye o kadar büyük kötülük yapıyorsunuz ki…

Ne merhamet kaldı insanlarda ne de Allah korkusu. Şu satırları yazdığım anlarda üç ayların  ilki olan Mübarek Recep Ayı’na girdik. Geliniz insanları bu kadar kamplara böleceğiniz yerde birazcık sevgi, birazcık merhamet, bu insanların birbirine sarılıp, belki de barışmasına vesile olabilir. Yeter ki bu ülkenin başı sağlam olsun.

Hani bir söz vardır: ‘imam osurursa cemaat ne yapar?’ Gelin de cevabını siz verin.

Dostlarım merhametin, sevginin açamayacağı hiç bir kapı yoktur.  Ancak dünya hırsı o kadar çok ki doğruyu göremeyecek kadar gözlerimiz kör olmuş, hakkı haklıyı duyamayacak kadar kulaklarımız sağır olmuş. Sonuçta da öyle bir toplum oluştu ki ülkemizde kin, nefret ve doyumsuzluk. Işte bugün eğer pazarda bir pahalılık varsa bunun tek sorumlusu devleti yönetenlerdir. Olur mu canım demeyin sakın. Bal gibi de oluyor. Işte bunca verimli topraklarımızı ekip biçeceğimiz yerde hep AB’liği ülkelerinin mallarını para ettirdik. Sonuçta ekilip biçilmeyen onca topraklarımız hep nadasa terk edildi. Bugün Konya Ovası kadar yüz ölçümü olan, AB ülkesi Hollanda kadar bile gıda maddesi üretemiyoruz. Peki ne olacak bu ülkenin hali? Değerli dostlarım ben ne Kılıçtaroğlu yandaşıyım, ne AKP yandaşı. Isteyen dileyen herkes her partinin de üye kayıt defterine bakabilir. Ömrüm boyunca her partiye oy verdim. Ama çok üzgünüm ki bugün ABD veya Avrupa deyip, ATATÜRK gibi ‘benim bağımsızlık karakterimdir’ diyebilecek tek bir siyasi kuruluş var. Ne yazık ki milletimiz de hep kinden, ayrıştırmadan medet umuyor. Olmaz olsun böyle bir siyasi kapris. Değerli dostlar, herşeye rağmen yaşamak güzel bir duygu. Hele hel bir de şu sevgi saygı kurallarına adalet ve hak duygularına sahip olabilsek. Işte o zaman sen deyme Dursun Amca’nın keyfine.

Mesela şu yer altı ve yer üstü kaynaklarımızın ülke adına çalıştığı günleri şöyle bir düşünün, asgari ücret olmuş 12000 TL. Her eve 100-150 Bin TL’nin girdiğini düşünün. Harıl harıl çalışan fabrikalar, insanlarımızın cebinde parası var. Yani insanın insanca yaşadığı bir gün hayal edin. Bu ülkede kin kibir kalır mı?

Evet dostlar, mademki şu anda üç ayları gördük, geliniz bir Hz. Ali’nin hikayesi ile bugünkü köşe yazımızı da bitirelim, ne dersiniz?

Bir gün sevgili peygamberimizin yanına toplu halde bir cemaat gelir. Sebep; peygamber efendimizin Hz. Ali’ye olan bağlılığını anlamaktı. Derken peygamber efendimiz sorar cemaate:

-Ziyaretinizin sebebi nedir?

İçlerinden birisi;

-Ya Resulullah neden Ali’yi bu kadar çok seviyorsun deyince, Efendimiz;

-Size bir soru soracağım. Bana doğru cevap verin der,

cemaat;

-Sor Ya Resullah derler,

-Size birisi kötülük yapsa sen ne yaparsın diye her kişiye iki-üç kere bu soruyu tekrarlar.

Her ağızdan şu cevabı alır.

-Gereğini yaparım.

-Peki o halde bana Ali’yi çağırın der.

Gerisi gelecek sayıda. Şimdilik hoşçakalın dostça kalın.


MAKALEYE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


Site en altı
yukarı çık