• 08 July 2017, Saturday 19:17
DursunGirgin

Dursun Girgin

Hak aramak, güzel bir duygu!

Dursun GİRGİN

Dostlarım merhaba.

Bir önceki köşe yazımda, “Dibekdere’de tansiyon yüksek” demiştim. Bugün kısmen de olsa aynı konularla birlikte şu Milas’ın içindeki Salı Pazarı rezaletinden söz etmek istiyorum.

Elbette herkesin bu ülkede yaşamaya hakkı var. Ancak bu hak başkalarının hak veya özgürlüğünü kısıtlayarak olmamalı. Örneğin her Salı Pazarı günü şu insanların yaya geçidi için yapılan kaldırımları motorların işgal etmesi inanın insanları çileden çıkarıyor. Malum havalar çok sıcak. Masraf arabalarımızla kaldırımdan gideceğiz ama ne mümkün. Her yer işgal edilmiş. Bu bir rezalet bence! Zabıtanın veya Emniyetin bu düzensizliğe bir son vermesi gerekir.

Olmuyor dostlarım olmuyor. Başıboşluğu o kadar seviyoruz ki anlatamam. Kaldı ki hakkını aradın mı bir de bakıyorsun ki hedef tahtasına oturtulmuşsun.

Vallahi ben başkalarını bilemem ama her gördüğüm adaletsizliği bağıra bağıra söylemeye ömrüm boyunca devam edeceğim. Tabii ki Türkiye’yi düzeltebilecek miyiz? Elbetteki hayır. Ama en azından bir şeylerin yolunu açmış ve de vatandaşlarımızı bilinçlendirmiş olsak dahi bizler için büyük bir hizmet.

Efendim, Dibekdere’nin birçok sorunu var: İlk başta, şu yetersiz elektrik trafomuzun değişmesi.

İkincisi cami avlumuzun dinimize yakışır bir şekilde düzeltilmesi. Mesela cami avlumuzun boş yerlerinin düzeltilip çiçekler ekilmesi. Artı cami avlumuza birkaç tane Milas Belediyemizce tabela, bank konulması.

Üçüncüsü bir imam evi yapılması.

Dördüncüsü, köy meydanındaki küçük barakanın derhal kaldırılması ve bu yerlere Milas Belediyemizce bazı düzenlemeler yapılması.

Beşincisi, arada sırada çevreye çok pis koku yayan yerlerin tazyikli suyla temizlenmesi.

Altıncısı, hiç olmazsa hafta bir defacık da olsa karasinek ve sivrisinekle mücadele edilmesi.

Yedincisi, köy mezarlığımıza bir çeşme konulması.

Sekizincisi, yaz aylarında sularımız yetersiz oluyor. Örneğin Yukarı Mahalleye ait olmak üzere bir su kuyusu daha kazılıp hizmete sunulması için yetkililerden yardım bekliyoruz.

Mesela şurada sıralamış olduğum 8 maddelik arzu ve ihtiyaçlarımızın içinden su kuyusu hizmetini çıkarınız geriye kalan 7 maddelik arzu ve isteğimiz aslında çok kolay ve basit istekler.

Bazı yerlere gidiyorum ve imreniyorum. Yapılan o güzelim hizmetleri gördükçe inanın Dibekdere’ye gelmek dahi istemiyorum. Özellikle de köy muhtarımızın yerel yöneticilerimizle olan ilişkisi de bence çok zayıf. Tabii ki bu sorunun da muhatabı yine Dibekdere halkıdır. Şahsen bence iki üç dönem Dibekdere’de köy muhtarlığı yaptım. Kapıdan kovsalar pencereden girer vatandaşımızın hak ve hukuklarını dile getirirdim. İşte bu şekilde hizmet ettiğim içindir ki bugün Dibekdere’de gördüğünüz her hizmet taşının altında elbette ki Muhtar Dursun’un imzası vardır.

Yani demem o ki, insanların en hayırlısı yine insanlar için hayırlı ve güzel işler yapandır buyuruyor güzel dinimiz …

Değerli dostlarım, bugün eğer Dibekdere’de yeterli hizmet olamıyorsa bunun da en baştaki sorumlusu köy veya mahalle muhtarlarımızdır. İşte bu nedenle, başta Sayın Milas Kaymakamından, Sayın Milas Belediye Başkanımdan benim naçizane ricam; şu Dibekdere kendi kaderine terk edilebilecek bir köy, bir mahalle değildir. Bugün Dibekdere Köyü artık bizler istesek de istemesek de bir ‘Kültür Köyü’ olmaya aday en güçlü köyümüzdür. Bu gelişmeyi, bu güzelliği lütfen sayın ilgili ve de sayın yetkili makamların en azından 15 gün önceden köy halkımıza bildirmesiyle yapacakları bir ziyaret neticesinde bu köyümüzün kültür turizmimizin yöremizde gelişebilmesi için ne büyük bir birikime sahip olduğunu gelin ve görün.

Eh bu günlük de bu kadar yeter herhalde.

Hadi dostlarım hoşça kalın, dostça kalın.

 

Dibekdere’yi çok seven, insanlığı çok seven bir gönül dostunuz …


MAKALEYE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


Site en altı
yukarı çık