• 24 January 2018, Wednesday 19:10
DursunGirgin

Dursun Girgin

Dünyanın en zor ve en güzel mesleği müziktir Ya da ‘Davul - Zurna Şenliği’

Dursun GİRGİN

Dostlarım merhaba …

Bugüne kadar hiç kimsenin cesaret edip de açıklayamadığı şu gerçeği, siz kültür dostlarımla paylaşmak istiyorum. Dünyanın en güzel ve en zor mesleği müzisyenliktir. Sakın nasıl olur demeyin! İsterseniz bu meseleyi ilk baştan ele alalım.

‘Müzik ruhun gıdasıdır’ derler. Onun için özellikle müziği iş edinen, aş edinen dostlarım çok iyi bilirler ki, insanoğlunun iyi günleri olabileceği gibi kötü günleri de olabilir. Özellikle de Türkiye’nin bugünkü şartlarına göre müzik kültürüyle 3 - 5 kişilik bir aileyi geçindirebilmek çok zordur. Hele hele bunca kültür yozlaşmasından sonra başta davul - zurna kültürümüz olmak üzere çok zor bir dönemeçten geçiyoruz. İşte ben de âcizane bugün, bu konuyu ele alacağım.

Değerli dostlarım, 10 - 15 seneden bu yana gerçekten de davul-zurna kültüründeki onca güzel gelişmeye rağmen ‘içi beni yakar, dışı başkalarını’ misali, ta Ekim ayından başlayan bu kültürdeki işsizlik 3 aydır hep borçla - harçla geçimimizi temin etmeye çalışıyoruz. Ta ki Nisan ayında açılacak olan yöremizdeki düğün - dernek sezonu yani Ekim 2017’de başlayan işsizlik, angarya gezmek tam tamına 7 ay devam eder hale geldi. Gel de şimdi sen kültürünü yaşat, yaşatabilirsen!

Oysa müzik kültürü tüm dünyada rağbet görürken ülkemizde bunun tam tersi oluyor. Öyle ki, insanlarımız zaten kendi dertlerinin çaresini bulamamışlar ki kalkıp da huşu içerisinde müzik dinleyip, şöyle gönül rahatlığı içinde güzel gün geçirebilsin.

İşte böyle bir zamanda kültür değerlerimizi yaşatabilmek çok zor…

Bu zorluğu el birliğiyle çözmek istiyoruz. Bu nedenle böylesine zorlukları aşarak, 2018’de İlkbahar’a doğru güzel Milasımızda ve Dibekdere’de güzel bir ‘Davul - Zurna Şenliği’ yapmak istiyoruz.

Bunun için ben bir kültür adamı olarak MUZKAT-DER öncülüğünde en az 10 davul ve zurnayla bu şenliği yapmaya hazırız. Yeter ki ‘az veren candan, çok veren maldan’ derler ya, işte o misal az verelim ama özden verelim ve el birliğiyle bunca sıkıntının kol gezdiği şu güzel vatanımızın cennet köşesi, asırlarca çeşitli medeniyetlere ve kültürlere ev sahipliği yapan Milasımızda bir bahar gününde güzel bir ‘Davul - Zurna Şenliği’ gerçekleştirelim.

Bunun için başta Milas Belediyemiz olmak üzere bu şenliğin ön çalışmalarına hemen başlamak istiyoruz.

Bu konuyla ilgili birçok zurnacı dostlarımdan şimdiden söz aldım. Yeter ki, bu taşın altına belediyemiz ve tüm işadamlarımız, odalarımız elini koysun, olaya sahip çıksınlar.

Eğer el ele verirsek, inanın her şeyin üstesinden geliriz. Yeter ki böyle zor günlerde değerlerimize sahip çıkabilelim.

Bu konuya gelecek köşe yazılarımda devam etmek istiyorum.

Şimdilik hoşça kalın, dostça kalın.


MAKALEYE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


Site en altı
yukarı çık