• 18 November 2020, Wednesday 9:39
DursunGirgin

Dursun Girgin

Bir ülkede kültür adamı da açsa

Dostlarım merhaba. Sağolsunlar Balkanlar’daki zurnacı ve davulcuları çok severim. Her hafta en az 3-5 kişiyle telefonla dertleşiriz. Hemen hemen hepsinin ortak sorunu işsizlik, fakirlik, çaresizlik. Peki ya şunu hala anlayamamış siyasilere  ne demeli? Acaba bir ülkede eğer bir kültür adamı kalkıp da sokak sokak dolaşarak, dilenci misali müzik icra ederek, çoluk çocuğuna akşama bir ekmek götürme gayreti içindeyse, vay halimize vay! Iyi ki şu aralar çevremizdeki balık üretimleri bir iş sahası oldu da Dibekdere’den kadınlı erkekli en az 200 kişi bu üretimlerde çalışıyor. Yoksa halimiz perişandı. Onun için ben başta Kılıç Şirketi olmak üzere güzel Milas’ımıza iş istihdamı sağlayanlara özellikle teşekkür ediyorum.

Evet dostlar. Bu ülke bizim. Bu insanlar, bizim insanlarımız. Lütfen insanlarımıza sahip çıkalım. Bu sanatkar olur, bu müzisyen olur, bu esnaf olur… Hiç fark etmez. Birbirimize şu aralar çok ihtiyacımız var. Ne gelirse fakirlikten gelir. Ne gelirse yoksuluktan gelir. Bu insanlar bizim insanlarımız. Yazık değil mi? İzmir’de, İstanbul’da, Ankara’da özellikle büyükşehirlerde eline sazını almış, dilenci gibi sokak çalgıcılığı yaparak, ekmek parası kazanmaya çalışan o kadar çok müzisyen tanıyorum ki, sormayın. Dostlarım bu ülke çok zengin bir ülke. Ama gel görki onca zenginliğe ragman hala sokakları dilencilerle dolup, taşıyor. Efendim devlet veriyormuş. Peki verdiği parayla bu insanlar geçinebiliyor muymuş? Evet ben dilenciliği savunmuyorum, asla da savunmam. Ama gel gör ki bazı kanalları izliyorum, sanatçı kılığında bir sürü soytarıya iş vermişler, aş vermişler. Öbür tarafta da bu ülkenin temel taşı olan gerçek kültür dostları da harç, borç içinde. Yaşam mücadelesi veriyorlar. Tabiri caizse bir yere yağmur yağarken, bi yere de dolu yağıyor. Hem de düştüğü yeri yok ediyor.

Evet. Siyaset şikayet makamı değildir beyler. Siyaset çare üretme yeridir. Bir virüs, bir hastalık dahi koskoca bir ülkeyi böylesine perişan edebiliyorsa eğer. Pes doğrusu. Bakınız dostlar. Bugün dünyanın en kalabalık ülkesi olan Çin, izlemekte olduğu ekonomik planlarıyla adeta dünyaya kafa tutuyor. Peki Çin’in izlediği ekonomi planının adı ne? Neden hala bunu gizliyorlar. Bu ülkenin ekmeğini yiyip de, sofrasını adeta bıçak diken boyalı basın, kendini ve de ruhunu satmış Tv kanalları. Evet bugün Rusya ve Çin’in izlediği ekonomi modeli milli ekonomi modelidir. Çin’de de Rusya’da da vatandaşlık maaşı var. Onun için ne virüs, ne de tırıs bu ülkeleri asla yıkamaz. Evet ölenler, yine de ölebilir ama sağ kalanlar da en azından sokaklarda dilencilik yapmak zorunda kalmazlar.

Evet her hafta şu kısır siyasi çekişmelerden nefret eder oldum. Artık beyler çare üretin çare. Yazık değil mi? Göz göre göre kültür değerlerimiz yok olup, gidiyor. Yok efendim pandemiymiş, yok efendim şuymuş, buymuş bahaneleri yüzünden milyonlarca insan, milyonlarca müzisyen, hani bir söz vardır ‘yıkılmadık ayaktayım’ diye işte o missal perişan. Peki bu milyonlar için devlet baba bir çare üretti mi? Nerede? Sen, ben kavgasıyla yatıp, kalkıyoruz. Olmuyor beyler, olmuyor. Bu ülkede un var, şeker de var ama bunları karıştırıp da helva yapabilecek siyasetçiler yok. Bu ülkenin kalkınmasına kim engel oluyor? Ey Kılıçtaroğlu senin ağzından duymak istiyoruz. Evet bu ülkede bor madeni var mı, yok mu? Bu ülkede altın madeni var mı, yok mu? Varsa bu ülke bunlardan ne zaman istifade ederek, şu fakirlikten kurtulacak?

Evet Sayın Kılıçtaroğlu, Sayın Meral Akşener sizlerden yanıt bekliyoruz. Bu ülkenin sayısız yer altı kaynakları olduğu halde neden kendi topraklarımızdaki madenlerimizi çalıştıramıyoruz? Lütfen açıklayın da bu millet de kimin ne olduğunu öğrensin. Gelin bu ülkenin yeraltı zenginliklerini neden çalıştıramadığımızı tartışın. Öyle ya bizler ne kadar bağırıp çağırsak da sizlerin ağzından bu gerçekleri duymamız daha mantıklı olmaz mı? Zaten siyasetçinin de görevi, vatandaşı daha mutlu etmek değil mi? Haydi dostlarım, şimdilik hoşçakalın. 


MAKALEYE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


Site en altı
yukarı çık