• 25 October 2017, Wednesday 19:45
DursunGirgin

Dursun Girgin

Sözünün eri olabilmek ve dik durmak!..

Dursun GİRGİN

Dostlarım merhaba.

Malum bizim sanatımız ve de geçim kaynağımız belli… Yıllardır hamdolsun bu sanat sayesinde yedik-içtik-eğlendik-eğlendirdik.

Sanatımızın en önemli özelliklerinden biri de dik durabilmek, sözünün eri olabilmektir. Ancak gel gör ki günümüz şartlarında sanata olan sevginin, saygının neredeyse yok denebilecek noktaya geldiğini görüyoruz.

Bazı zaman bir ortamda öyle tiplerle karşılaşıyorum ki, bu tip patavatsızlar hep bana mı denk geliyor bilemiyorum.

Geçen gün birileri telefonla beni aradı. Dursun abi, falan tarihte düğünün var mı diye sordu. Ben de yok dedim. Neyse fiyat konusunu görüştük ve işi bağladık. Yaklaşık 10 gün sonra aynı şahıs tekrar aradı, bu sefer de farklı bir tarihte iki günlüğüne bir içkili düğüne çağırdı. Ancak bir farkla; dedi ki: ‘Bak dostum. Bu düğün için 500 lira alırım. Yani kazancının 500 lirası benim olur.’ Hoppala!.. Bu neyin nesi… Ben hemen olur demedim ve konuyu oğlanlarla görüşeyim dedim. Oğlanların hepsi de bu şahsa adeta ateş püskürüyorlardı. Ve Salı günü akşamüzeri bu şahsı telefonla aradılar, “Önceki düğüne de, sonraki içkili düğüne de gelmiyoruz. Kusura bakma kardeşim. Biz ne kimseye haraç veririz, ne de kimseden haraç alırız” dediler ve telefonu kapattılar.

Bu kişi hemen arayıp ‘Yahu ben size şaka dedim’ diyerek bir nevi gönül almaya çalışsa da bir kere şu gerçeği gördüm ki, Türkiye gerçekten de iyiye gitmiyor. Hayat şartları insanlarımızı ister istemez kötü yollara sürükleyebiliyor. Ancak bu ülkede dik durabilmesini bilenlerin sayıları çoğaldıkça, inanın hiç kimse bu ülkede ne haraç alabilir, ne de avantadan geçimini sağlayabilir.

Şimdi bu konuları neden gündeme getiriyorum?

Sevgili dostlar.

Elbette benim de her köyde, her şehirde hayranlarım ve de sevip sayan dostlarım var. Bu demek değildir ki her dost bildiğimiz kişiler bana iş ayarlayıverecek, ben de onlara haraç verir gibi her düğünde avanta vereceğim. İşte benim yıllardır elimin tersiyle ittiğim böylesi dostlarımız da varmış demek ki! Yani tabiri caizse nereden nerelere geldik!..

Şahsen benim görgü kurallarıma bu tür yaklaşımlar çok aykırı geliyor da, o nedenle bugün siz dostlarımla paylaşmayı uygun buldum.

Aslında dilim varıp da söyleyemiyorum da, gerçekten de böyle dolaplar dönüyorsa vay bu ülkenin haline! Yazıklar olsun…

Bu güzelim kültürü bu hallere getiren zavallı, sözde ben davulcuyum-zurnacıyım diye geçinen kişilere, haddim olmayarak şunu söylemek istiyorum:

Kendine güvenen, sanatına güvenen kişiler her zaman dik durmayı da, sanatından ödün vermemeyi de bilmelidir.

Ayakta durabilmesini bilen, sanatına ve de ekmeğine saygısı olan tüm dostlara selam olsun.

Hoşça kalın, dostça kalın …


MAKALEYE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


Site en altı
yukarı çık