• 06 January 2021, Wednesday 9:45
DursunGirgin

Dursun Girgin

DİBEK DERE’YE GEREKEN HİZMETLER YAPILIYOR

Dostlarım merhaba. Nihayet Dibek Dere’ye gereken hizmetler yapılıyor. Bunun için başta Milas Belediye Başkanımız Sayın Muhammet Tokat’a, Milas Belediyesi Encümen Üyeleri’ne, 20 seneden beri hizmetlere hasret kalan Dibek Dere’ye nihayet seçildiği günden beri gecesini gündüzüne katarak, ilgili makamlarda köyünün mahellesinin dertlerine çare bulabilmek için canla başla çalışan yeni muhtarımız Hasan Akdeniz’e ve onun ihtiyar heyetine canı gönülden teşekkür ederim.

Evet dostlar, Dibek Dere Köyü gerçekten de meyve veren ağaca taş atmasını çok seven bir köydür. Neden böyle bir cümle kullandığıma gelince; Dibek Dere’de hala oduna, kömüre, üç kuruşluk pirince, şekere talim eden ve bu yüzden de köyüne mahallesine gelen trilyonluk hizmetlerin değerini yeterince anlamayacak kadar cahil olan insanlarla dolu bir köy, Dibek Dere. Aslında bu güzelim hizmetleri davullarla zurnalarla karşılamaları gerekirken, ne yazık ki üç-beş aile de olsa hala içimizde olgunlaşmamış, hiç de bu tür güzel hizmetlere layık olmayan aileleri gördük. Inanın ta 1974 yılları hatırladım. Onun için hizmet verenlerin yanından ayrılmak dahi istemiyorum. Çünkü bu köyde hala eski kafalı, bencil, bir o kadar da terbiyesiz ailelerler de yok değil. Neyse ki çok sabırlı bir muhtarımız var. Hani bir ata sözü vardır. ‘Kötü söz sahibine aittir.’ Neyse bu satırları şu nedenle yazıyorum: artık yolların, suların, her türlü yapılan sosyal hizmetlerin lütfen değerini bilelim. Tabi bütün bunları insan olanlara söylüyorum. Insanlıktan zerre kadar nasibini almamış olanlara hiç bir sözüm olamaz. Neşet Baba’nın  dediği gibi; benim sözüm insanlara yani insan gibi insan olanlaradır.  Şimdi gelelim yapılan ve hala da yapılmaya devam eden köy için yol, parke, taş döşemelerinde emeği geçenlere canı gönülden teşekkür ederim. Allah razı olsun. Elbette ki Dibek Dere gibi büyük bir müzisyen köyüne bu tür hizmetler yakışır mı? Yakışır. Sayın köy muharımız ve onun ihtiyar heyetine bir tavsiyede bulunacağım. Sevgili muhtarım, meyve veren ağaca taş atan çok olur. Onun için diyeceğim o ki, sen yap iyiliği at denize, balık bilmezse halik bilir. Allah daima doğruların yanındadır. Bakınız Yüce Rabbim ne buyuruyor:  ‘Allah katında en hayırlı insan Allah’ın yaratmış olduğu insanlara en çok faydası olandır.’ Ben bu satırları karalarken muhtarımız da terbiyeden yoksun insanlarla uğraşıyordu.

Değerli Dibek Dereli dostlarım lütfen adı, şanı, siyasi görüşü ne olursa olsun insanlık için, insanların ve toplumun faydalanması adına hizmet veren insanlara köstek değil, destek olun diyor. Son söz olarak ben muhtarlık görevimi bırakalı 33-34 sene olmuş. Hala içimizde topluma yapılan veya yapılacak olan hizmetlere engel olmak isteyenlerin var olduğunu görmek beni inanın kahr ediyor. Bu tür kişileri şiddetle kınadığımı da belirtmek isterim. Dibek Dere’yi çok seven, hatta en güzel gençlik yıllarını bu köy için harcayan bir Dibek Dereli  olarak diyorum ki, tıpkı yıllar önce suların yapılmasını engelleyenler gibi, bu yapılan yollardan, bu tür insanlar acaba nasıl geçecek. Doğrusu çok merak ediyorum ve demek ki hala Dibek Dere’nin güzelleşmesini sırf muhalefet olsun diye çekemeyenleri gördükçe, duydukça inanın çok üzülüyorum. Ama hey be zavallılar sizin gibiler istemiyor diye bu köy halkının yüzde 99’unun yıllardır beklediği bu hizmetler asla geri kalmayacaktır. Son söz olarak diyeceğim şu ki; Yüce Rabbim kalp gözleri kör olmuş bu tür kullarının lütfu keremiyle islah eylesin. Haydi dostlarım, 2021 yılınız inaşşah tüm kötülüklerin bittiği, haksızlıkların bittiği, hukuksuzlukların bittiği, hele hele şu virüsün bittiği güzel bir yıl olması dileğimle. Hoçakalın dostçakalın.


MAKALEYE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


Site en altı
yukarı çık