• 11 June 2016, Saturday 3:43
DursunGirgin

Dursun Girgin

İnsanlara faydalı olabilmek çok güzel bir duygu

Dursun GİRGİN

Dostlarım merhaba.

“Komşuda pişer bize de düşer” deyip kendi kendimize züğürt tesellisi vermekten başka elimizden ne gelir ki.

İlçemize bağlı Kemikler köyüne güzel bir köy meydanı yapılmış. Hayırlı uğurlu olsun. Elbette Muğlamızın her köyü her mahallesi çok değerli, her mahallesi çok önemli ancak bazı özellikler var ki bunlar yıllardır gözardı edildi. Halâ aynı mantık devam ediyor.

Dibekdere’den bahsediyorum. Şu aralar Dibekdere’de ağız tadıyla bir bardak çay dahi içemiyoruz. Nedeni malum, üç tane köy kahvemiz var fakat bu üç kahvede de adam gibi hizmet edebilecek bir kahve işleticisi yok. Bu nedenle şu sıralar sabahın köründe işe gidenler ve evinde huzuru olmayanlar ne yazık ki perişan haldeler. Bu durum Dibekdere gibi bir yere hiç yakışmıyor.

Oysa ben bu kahvecilere yıllardır hep söylerim. Bakın gençler, gelin şu simitçilerle anlaşın, sabahları erkenden köyümüze sıcacık simitler gelsin, sıcacık poğaçalar gelsin. İnsanlar bir bardak çayla hiç olmazsa sabah kahvaltısını yapıp işlerine öyle gitsinler diyorum ama nerede öyle becerikli insanlar.

İnanın şu toplumu bir türlü anlayamıyorum. Mesela yıllar önce İstanbul’dan zurna getirdim, müzisyen arkadaşlarımız ihtiyaçlarını karşılasınlar diye. Beni bu işten üç beş kuruş ekmek parası kazanıyor diye birçok kişi aynı işi yapmaya başladılar. Ve bu insanlara şunu söyledim: Oğlum gelin siz de başka bir iş yapın, hayır olmaz. Yani dostlarım, inanın şu Türkiye’yi anlayamıyorum. Mesela birkaç yıldan beri köyümüzde Ali Girgin’in kahvesini çalıştıran genç bir yavrumuz vardı. Gerçekten de işinin erbabı olan bu aile o mekanı öyle güzel çalıştırdılar ki sormayın. Bu mekanın kira günü dolmuş ve bu insanlar tekrar bu kahveyi çalıştırmıyorlar. Eh bu sefer de diğer iki kahveci de keyifleri olursa kahvehaneleri açıyorlar.

Niye böyle bir açıklama yaptığıma gelince, sevgili dostlarım; Dibekdere’de bir kültür hizmeti başlattım mesela mübarek Ramazan ayı. Malum Ramazan aylarında davul çalınır. İşte bu kültürel geleneğimizi devam ettirebilmek adına kiralık davullar hazırladım. Bir ay boyunca herkes gelip işini görebilsin. Bence bu bir hizmettir sevgili dostlar. Bir lokanta, bir kahve, bir simitçi dükkanı, bir yerel basın. Bence bütün bunların hepsi de hizmettir. Ne olur bu hizmet çeşitlerini çoğaltalım, herkes aynı işi yapmaya çalışmasın. İnanın şu aralar Dibekdere’deki kahvecilere ateş püskürüyorum. Niye, çünkü hepsi de ehlikeyf insanlar. Evet ben yaptığım her işi tüm insanlığa bir hizmet olarak görüyorum. Bu bağlamda Kemikler köyümüze yapılan hizmetlere de çok sevindim. Umarım bu hizmetler artarak tüm Milasımızın köylerine yayılır.

Demem o ki dostlarım, Dibekdere köyü her yönüyle çok farklı bir köy, bir merkez mahalle. Onun için arzumuz o ki, en kısa zamanda “Dibekdere’de neler yapabiliriz” konulu bir Kent Konseyi toplantısı düzenleyip bu konuları enine boyuna görüşürüz inşallah.

Evet, bu arada tüm hemşerilerime bir duyuruda bulunmak istiyorum. Ramazan ayı boyunca davul tamiratı yani davul, davul tokmağı, davul derisi gibi tüm ihtiyaçları için lütfen 0532 642 05 39 nolu telefonumu 24 saat boyunca arayabilirler.

Evet, düğünlere kiralık davul da veriyorum. Her boy davul çeşitlerimiz vardır. Yanısıra zurna kamışı ve zurna ihtiyaçları olan dostlarım da aynı numaradan beni arayabilirler. Yakında zurna çantası, davul çantası gibi ihtiyaçları da getireceğim.

Bir amacım daha var, o da Dibekdere köyümüze güzel bir ‘Davul Zurna Marketi’ kurmak ve bu sayede de her yöreye ait davul zurna çeşitleri olmak üzere her yörenin en güzel davul zurna CDlerini de bu davul zurna markette bulundurmak istiyorum.

Umarım bu güzel kültür hizmetini Türkiye’de ilk başlatan da ben olacağım inşallah.

Haydi dostlarım, sizler de boş durmayın bir şeyler üretin.

Bu duygu ve düşüncelerimle, mübarek ramazan ayının ülkemize ve tüm insanlık alemine hayırlar ve güzellikler getirmesi dileğimle herkese sağlık, huzur ve mutluluklar dilerim.


MAKALEYE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


Site en altı
yukarı çık