• 26 October 2020, Monday 9:19
DursunGirgin

Dursun Girgin

FAKİRLİK KADER DEĞİLDİR

Dostlarım merhaba… 

Öncelikle Sözcü Gazetesi köşe yazarlarından hayata veda eden güzel insan Bekir Coşkun’a Yüce Rabbim’den rahmet, değerli aile efradına ve tüm Sözcü Gazetesi camiasına başsağlığı dilerim.

Dostlarım fakirlik kader midir? Binlerce defa, hayır hayır hayır. Peki bizleri fakirliğe mahkum etmeye çalışanlarla, bizleri bu zilletten ömürleri boyu kurtarmaya çalışan iki kesim var. Biri fakirliği allayıp, pullayıp bizleri şükürcü kılmak isterken, kendileri köşeyi dönen kesim var. isterseniz onları şöyle iyice tanıyalım. Neymiş efendim cennete ilk girecek olan kişiler fakirlermiş. Onun için fakirlik çok iyiymiş. Peki öbür tarafta birileri daha var ki onlar da tam 360 derece tersini söylüyor.

Başta Hz. Ali Efendimizin şu güzel sözüne bakınız: ‘Ey Müslümanlar eğer fakirlik bir hayvan, bir mahluk olsaydı onu şu ellerimle sıkarak öldürür, yok ederdim’ diyor. Diğer biri de Mustafa Kemal Atatürk. ‘Ben bu Milletin muasır medeniyetin üstüne çıktığı günleri görmeleri için çalışıyorum ve son nefesime kadar da bu milletin karnının doyduğu, yüzünün güldüğü günleri görünceye kadar çalışacağım’ diyerek, çok zor şartlarda, büyük bir savaştan çıkmasına ragmen, peş peşe kurduğu fabrikalar, yaptığı modern tarım örnekleri acaba bu millete hiçbirşey anlatamıyor mu? Hadi diyelim o günleri görmedik ama yaptığı eserleri de mi göremiyor. Bu zavallı millet neden koru körüne şeyhlerin, şıhların sözlerine uyarak, yıllardır kendilerini bir halkaya, bir hırkaya mahkum eden insanlara, liderlere gözü kapalı teslim olurlar? Bir türlü anlayabilmiş değilim.

Daha dün bir lider çıktı piyasalara ‘ben bu milleti fakirlikten kurtaracağım. Bunun için bu ülkede çok büyük kaynaklar var’ dedi. Ama bizler tam tersine gittik ve ‘bu ülkede kaynak falan yok’ diyenleri tekrar tekrar söz sahibi yaptık. Sonuçta gördük ki hakikaten de bu ülkede çok büyük kaynaklar var. Ama 2023’e kadar bu kaynakları kullanamıyormuşuz diye tekrar 2023’ü beklemeye başladık. Peki sonuç ne oldu? Daha 2023’e varmadan hiç de hesapda kitapta olmayan bir virüs çıktı. Bu milletin o kapalı gözünü öyle bir açtı ki artık fakirliğin kader olmadığını gördü. Tıpkı bu ülkede yer altı zenginliğimiz falan yok diyen, İngiliz yalanını, şeyhlerin, şıhların yalanlarını gördü. Gözü de gönlü de açıldı. Ama hala tek tük de olsa fakirliğin kader olduğuna inanan o kadar saf sözde Müslüman var ki… sanki Hz. Ali’nin sözleri, sanki Mustafa Kemal’in ‘Ben bu milletin muassır medeniyetin üzerine çıkması için son nefesime kadar  çalışacağım’ sözleri sanki ben bu ülkeyi  6 ayda dünya lideri yaparım diyen Milli Ekonomi Modeli Kitabının Yazarı, o güzel eseriyle bizleri yoksulluktan kurtarmak isterken ömrü yetmeyen o güzel insan Haydar Baş Hoca, her yerde bağıra bağıra anlattı. Artık bu millet kendisini fakirlik zincirinden kimin kurtaracağını Rahmetli Haydar Baş’ın eserlerinden gördü, duydu ve bugün o milli ekonomi modelini uygulayan başta Rusya ve Çin’in o ölümcül virüse ragmen vatandaşlarını milli ekonomi modelindeki gösterilen vatandaşlık maaşı sayesinde milli ekonomi modelini uygulamayan ülkelere göre daha rahat bir şekilde bu belayı da başlarından rahatlıkla savdıklarını bütün dünya gördü ve uyandı.  Ama hala uynamayan bir ülke var. o da  Türkiye. Türkiye hala fakirliği kader olarak  görüyor.

Ey dostum gel de Dibek Dere’yi gör. Bu ülkedeki yer altı zenginliklerini.. Evet Dibek Dere’de dahi yeni bir su bulundu. Hem de dağın tepesinde. Gel de sen şimdi bu ülkede yer altı kaynaklarımız yok diye İngiliz’in ağzıyla ABD’nin ağzıyla, AB’nin ağzıyla yılardır yalan, talan beyanlarıyla,bu ülkenin kaderiyle oynayanlara inan.

Haydi şimdilik hoşçakalın. Dostçakalın.  


MAKALEYE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


Site en altı
yukarı çık