• 16 June 2022, Thursday 9:07
DursunGirgin

Dursun Girgin

Neden gerçekleri hala göremiyoruz?

Dostlarım merhaba. Ülkemiz büyük bir ekonomik zor içinde. Ancak yapılan, yazılıp çizilen tüm eleştirileri görüyorum da çok üzülüyorum. Hala doğru dürüst, şöyle mertçe tahlil yapan neredeyse yok denecek kadar az görüyorum. Okuyoruz, hala sistemi eleştirenlerin sayısı o kadar az ki neredeyse devede kulak misali. Evet bugünkü siyasi iktidarın yapmış olduğu birçok hatalar var. Örneğin tek adamlılık, adam kayırmalar, Merkez Bankası müdahaleleri falan filan… Ancak esas meseleyi, nedense bu kapitalist sistemle, ülkenin içinden çıkılmaz hala gelen meselelerin hala çözülemeyeceğini nedense göremiyoruz.

Aman ABD’yi kızdırmayalım diye neredeyse ne sağdan ne de soldan şöyle adam gibi bir ses çıkıyor. Neyse ki iyi ki ülkemizde bir BTP partisi var. İyi ki ülkemizde senyoraj hakkında, milli paralardan ve asgari ücretin neredeyse 15.000 TL olmasını isteyen bir siyasi partimiz var. Bana göre. Evet bugünkü siyasi çözümsüzlükten kurtulmak için mücadele eden ve de bir masa etrafında toplanan partilerimizi minnetle karşılıyorum. İçinden çıkılamaz hale gelen kapitalist sistemden nasıl kurtulacağımızı hiç kimse söylemiyor. Olmuyor beyler olmuyor! Bu sistemle bu ülkede asla ekonomik özgürlükler gelmez. Malum sistem yanlış. Artık bu kapitalist sistemin sorgulanma zamanı gelmiş, hatta geçmiştir. Gelin dostlar bunu konuşalım. Mazot fiyatları ne olacak? Bu yap, işlet, devret modeliyle yapılan yolların, köprülerin, hastanelerin dolar karşılığı borçları nasıl ödenecek? Bunları konuşalım. Mesela hayvancılığı yeniden nasıl canlandıracağız, tarımımıza nasıl yeniden can suyu vereceğiz? Gelin bunları anlatın.

Evet bunların hortumlarını kesmek çok güzel, ancak ABD’nin ve AB’nin hortumlarını nasıl keseceksiniz? Çözümünüz nedir? Plan ve projeleriniz nedir? Yine Merkez Bankası kasalarına ABD Doları koyupta mı bugünkü zorluklara çözüm bulacaksınız? Yoksa Prof. Dr. Haydar Baş’ın dediği gibi bu ülkenin 56-57 türlü yer altı kaynaklarını gelir göstererek, kendi milli paramızı basarak mı? Yani senyoraj hakkımızı kullanmanın hala zamanı gelmedi mi beyler? Yani kısacası bu kapitalist sistemin yerine milli ekonomi modeliyle bu ülkeyi karanlıktan, bataklıktan çıkarmayı hala düşünmüyor musunuz?

Neyse bizler bu ülkenin bir an önce kurtuluşa ermesini, insanlarımızın artık gülmeyi unutmuş yüzlerinin yeniden güldüğünü görmek istiyoruz. Yani 85 milyonun insanca muamele gördüğü bir Türkiye istiyoruz.

Bütün bu konuları neden yazdım: 4 Haziran 2022 günü Ortaca’ya 60 yıllık aile dostumun düğünlerine gittim. Ülkemizin içinde bulunduğu çaresizliği görmek için müneccim olmaya gerek yok. Dibekdere’den Ortaca’ya kadar yol ücreti 100 TL. Evet inver biniver yok. Tuvalet ücreti yok. Efendim iki lokma ekmek yiyeyim 150 TL’ye mal olan bir yolculuk. Gel de sen böyle bir ülkede araştırmadan, eleştirmeden yaşa. Tabii yaşayabilirsen.

Daha önceki köşe yazımda hastanelerin durumunu yazmıştım. Yüce rabbim hiç kimseyi böylesine zor bir günde, çaresi zor bulunan dertler vermesin.

Haydi dostlarım beni bağışlayın ama yıllar sonra Ortaca’daki Alevi kardeşlerimle düğün vesilesi ile tekrar görüşmemize fırsat veren yüce rabbime de şükür ediyorum. İyi ki gitmişim. Yıllardır o Alevi kardeşlerimdeki eline, beline, diline, özüne, sözüne, özüne, sazına sahip çıkmaları beni o kadar duygulandırdı ki sormayın.

Evet dostlarım Alevisiyle, Kürdüyle, Romanıyla, Çerkeziyle, Boşnağıyla bu ülkede ele ele, kol kola kardeşçe yaşadığımız günlere bir an önce kavuşmak dileğiyle.

Hoçakalın, dostçakalın.

 


MAKALEYE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


Site en altı
yukarı çık