• 14 November 2019, Thursday 8:36
DursunGirgin

Dursun Girgin

Dibekdere hedefe koşuyor

Dostlarım merhaba… yıllardır hayalimdeki Dibekdere’yi yavaş yavaş görmeye başladım. 11.11.2019 günü. Yani Atamızın ölümünden bir gün sonra. Sabah yine her zamanki gibi Milas’a gelip, hem günlük gazetelerimi alıp göz atmak, hem de şahsi işlerimi halletmek için once köyümdeki kahveye uğradım. Bir sabah çayı içtikten sonra Öz Milas’ın aracının gelmesine tam yarım saat vardı, bir gün öncesinden de benim en küçük oğlum Emrah söylemişti, ‘Baba bundan sonra artık sabah çorbanı köyde içersin’ demişti.

Haydi dedim hem bir hayırlı olsun diyeyim, hem de neler olmuş bir öğreneyim. Aman Allahım o ne güzellik. Tertemiz mercimek çorbasının yanısıra yanında güzel bir domates söğüş ve rokadan oluşan yeşilikle beraber bir de ev ekmeği ile sıcacık pide. Yeme de keyfine bak misali. Güzel bir servis. Neyse, ben çorbamı içerken hanım da bakkala ekmek almaya gelmiş. O’nu da çağırdım, güzel bir sabah kahvaltısı yaptık.

Gençlere şunu söyledim: Bakın güzel gençler. Gelin kendi işinizi kendiniz yapın ve kendi işinizi kendiniz yaratın. Bakınız Dibekdere Köyü’nün bütün köylerimizden farklı bir yönü vardır. O da şu; bu köyde yaklaşık 5-6 ay düğün sezonları zamanında bütün esnafın tek derdi şu köyde şöyle aklı başında birilerin çıkıp da güzel bir çorbacı dükkanı açmayışları. Doğrusu hep yadırgardım. Geç de olsa Dibeklidere’de bunu görebilmek, benin yıllarca kurduğum hayalllerin nihayet gerçek oluşunu görebilmek, inanın gelecek adına bana umut verdi, ışık oldu.

Evet değerli dostlarım, sizler de gelin sıcacık bir çorba keyfinden sonra Dibekdere’nin sokaklarında, caddelerinde bedava davul-zurna dinlemeye ne dersiniz? Herhalde her sabah erken şehiriçi minibüsleriyle Dibedere’ye gelip, güzel bir sabah kahvaltısından sonra şöyle bol köpüklü bir Türk Kahvesi içip, eğer varsa yakınlarda da güzel bir zurna sesi dinlemek herhalde güne güzel başlama adına güzel bir şeçenek olsa gerek.

Evet dostlarım yıllardır hep hayal ederim, şöyle 5-10 aileye Dibekdere’de kültür turizminin gelişmesi için destek verilsin. Müsait olan ailelerin ev bahçelerinin düzenlenmesi ve adı geçen hizmetlerin en mükemmel bir şekilde verilebilmesi için bu ailelere kendi işini kendisi kurabilmek adına sıfır faizli krediler verilerek, bu köyde hem davul ve zurna kültürü gelişip canlansın. Kültür turizminin yöremizde en mükemmel hale getirilmesi adına bence Dibeklidere’de en kısa zamanda bazı girişimlerde bulunulması gerekir ki, ilk başta bu köyde şöyle güzel bir Atatürk heykeli, yanı başında hemen bir zurnacı bir de davulcu heykeli dikilsin. En kısa zamanda bazı öncelikli olması gereken hizmetlerle birlikte artık Dibekdere’ye gereken önemin verilmesini bekliyor ve geleceğe ümitle bakmak istiyorum. Evet dostlarım ben bir Dibeklireli olarak yıllardır bu hayalimi avazım çıkabildiği kadarıyla bağırıyorum. Istiyorum ki artık sesimiz duyulsun. Hoşçakalın, dostçakalın.


MAKALEYE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


Site en altı
yukarı çık