• 10 October 2022, Monday 10:10
DursunGirgin

Dursun Girgin

Müzisyenler de insandır

Dostlarım merhaba. Bir müzisyenin öldürülmesi bence cehaletin bu ülkedeki boyutunu göstermek açısından çok önemli. Bakınız sevgili dostlarım, sakın ola ki hiç kimse alınmazsın. Bugün birçok şarkıları, türküleri hep siyasete mal ettiler. Bu da özellikle alkollü düğün ve eğlencelerde sorun yaratıyor. Özellikle de müzisyenler için. Bir müzisyen ne çileler çekiyor üç kuruşluk ekmek parasını kazanabilmek için. Geçen gün Kayabaşı Köyü’ne bir dostumun düğününe gittim. Onca kalabalık müzisyen yetmemiş olmalı ki taaa gelip gelip benden siyasi bir şarkı istedi cahilin biri. İnanın bu şarkı sözünü ilk defa duydum. Dedim ki bak dostum ben bu şarkıyı bilmiyorum, oğlan gelsin o çalıversin. Vay efendim! Ben o şarkıyı nasıl çalmazmışım. Vay efendim, ben onların adamı değilmişim. Bakar mısınız şu rezalete ve de cehalete. İşte ne eğlenmesini ne de dinlemesini bilmeyen bu tür cahillerin yapacağı işte böyle vahşet saçmaktır. Sonuç itibariyle bu tür insanları şiddetle kınıyorum. Bir hiç uğruna hunharca öldürülen müzisyen dostuma Yüce Rabbimden rahmet diliyorum. Bu tür canilere sahip çıkan veya çıkabilecek olan tüm siyasetçileri de kınıyorum. Ne yani bu ülkede şöyle adam gibi sahnelerde sanatımızı da mı icra edemeyeceğiz, bu ülkede? Buradan tüm müzisyenlere sesleniyorum; gelin davullarla zurnalarla sanata ve müziği siyasete alet edenlere karşı el birliği ile protesto edelim.

Şimdi de güya konuşmama yasağı gelecekmiş. Bakar mısınız şu rezalete? Ne yani, şunun şurasında iki satır yazıp, çizip öfkemizi kalemimizden alıyoruz. Ona da mı yasak getireceksiniz? Zorbalıkla hiçbir yere varılmaz. Eğer zorbalıkla dünyaya hakim olmuş olsaydı Firavunlar, Nemrutlar, Ebu Cehiller ve dahi Muaviye ve de onun gibiler dünyaya hakim olurlardı. Sonuçta eden bulur. Elbette demem o ki dostlarım, daha çok özgürleşeceğimiz yerde daha çok yasakçılıklardan medet umar hala geldik. Umarım ne böyle bir yasa yasalaşır, ne de git gide İran vari bir hal alır. Benim güzel ülkem sonuçta şunu söylemek istiyorum; müzisyen de senin benim gibi bir insandır. Ne olur şu barlarda, pavyonlarda ve benzeri yerlerde eğlenen tüm insanlara sesleniyorum; farz edin ki bir dostunuzun düğün merasimine gittiniz. Öncelikle ekmek elden, su da gölden nasıl olsa diyerek alkolün dozunu kaçırmayın. Sonra ne olur? Bakın, aşağı yukarı her alkollü düğünde bu tür olaylarla sık sık karşılaşıyoruz. Adam ya olay çıkarıp güzelim düğünün bitirilmesine sebep oluyor, ya da döğüş, kavga çıkarıp mahkemelik oluyorsunuz. İşte buradan sesleniyorum, adam 150-200 Bin TL’lik alkollü düğün yapıyor. Sonuçta şöyle kalkıp da adam gibi gelen misafirini eğlendirecek müzisyenlere 15-20 Bin TL vermek istemiyorlar. Sonuçta bin pişman oluyorlar. Demem o ki sevgili dostlarım ne eğlenmeyi, ne de eğlendirmeyi  becerebiliyoruz. Git gel Konya 6 saat misali aynı hamam aynı tas, yıllardır devam edip gidiyor.

Rahmetli babacığım, “oğlum zenginin düğününde çıra yakan çok olur” derdi. Gerçekten de doğru söze ne denir. Son söz olarak diyorum ki rüzgar ekenler, bu gün fırtına biçiyorlar. Yazıktır! Bu güzelim ülkeye bu tür cehaletler hiç mi hiç yakışmıyor. Haydi dostlarım hoşçakalın demeden önce sanata ve sanatkara birazcık saygısı olan tüm dostlarıma sesleniyorum. Bir sanatkar kaç yılda yetişiyor bilen var mı? Eğer ben zurnacı muhtar Dursun olana kadar ne badirelerden geçtim bilen var mı? Bence bu acımasız canilere en ağır cezalar verilmeli ki bir başkası aynı cesareti gösteremesin. En azından ben acizane öneririm, bu müzisyen kardeşimiz için bir hesap açtırılsın ve de öksüz kalan yavrularına el birliği ile tüm müzisyenler olarak sahip çıkalım.

Haydi dostlarım hoşça kalın dostça kalın. Bir kültür dostu, zurnacı muhtar Dursun Girigin. Tel: 0532 642 05 39 ve 0535 602 66 46 nolu telefonlarımdan bana ulaşabilirsiniz. Saygılarımla.


MAKALEYE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


Site en altı
yukarı çık