• 29 April 2022, Friday 17:20
DursunGirgin

Dursun Girgin

Bir Kültür Çınar'ı daha göçüp gitti

Dostlarım merhaba. 25.04.2022 günü internet sitelerini gezinirken bir haber gözüme takıldı. Haberi veren kişi Lüleburgazlı Zurnacı Küçük Ahmet’di. Kim bu küçük Ahmet? Babası Hüseyin Özden. Davul çalar ama öyle sıradan bir davulcu değildi. O bir eğitimciydi. O bir kültür sevdalısıydı. O bir Atatürk sevdalısıydı. Kısacası şunu söylemek isterim, Hüseyin Abi benim dahi hayranlarından biriydi. Ölüm gerçeği Allah'ın emri ama güzel insanların ölümü bir başka oluyor.

Değerli dostlarım Küçük Ahmet gibi çok değerli bir evladı yetiştiren o güzel baba Hüseyin Özden’di. Küçük Ahmet, o güzel evlatla 1980'li yıllarda Lüleburgazlı Kara Ahmet’lerin Ahmet'i sayesinde tanıştık. O gün, bu bugündür dostluğum hep devam etti. Hani derler ya bir fincan kahvenin kırk yıl hatırı vardır. Gerçekten de bizim dostluğumuz 40 yıldan öteye gitti. Hamd olsun Yüce Rabb'ime. Bana böylesine güzel insanlarla tanışma fırsatı verdiği için, ne kadar şükretsem az gelir.

Değerli dostlarım Küçük Ahmet, o güzel evlat, gerçekten de zurnada çığır açan ustalardan biriydi. Bugün Lüleburgaz'da çok değerli zurnacı dostlarım var. Başta Küçük Hasan, Küçük Ahmet, Gözlüklü Necmi, Küçük Hasan'ın kardeşleri Osman, Alaaddin, Selahattin, Recep gibi... Birçok değerli ustalara dahi yol yordam göstermiş bir ritim hocasıydı Lüleburgazlı davulcu Hüseyin abi.

Değerli dostlarım Lüleburgaz'a davulcu heykeli dikilmesi gerekirse eğer, Hüseyin abi gibi güzel bir insanın heykeli dikilmeli. Neyse Allah'tan geldik ,Allah'a döneceğiz. Aslolan şu ki, ardımızdan rahmet okuyan dostlarımızın var olması, bizleri mutlu ediyor. Evet dostlarım bugünlerde zurnada çığır açanların listesinde yer almayı başarabilmiş, çok sesli sazlara eşlik ederek, dünyanın birçok yerlerinde konserler vermiş olan Zurnacı Küçük Ahmet'in Muhterem babası Hüseyin abiyi Dibekdere’ye getirdim. O zamanlar Küçük Ahmet zurna çalmayı daha yeni öğreniyordu. Babası ona hep Hasan abisine özenmeye çalışmasını söylerdi. Neyse Lüleburgazlı Ustalar için sayfalar dolusu yazılar yazsam yine de o güzel insanları hakkıyla anlatmış olamam. Gerçi ben bir çığır açtım, Dibekdereli Ustalar ile Lüleburgazlı ustaların kültür alışverişinde bulunmalarını sağladım. 1980'li yılların anılarının hala yaşatılıyor olmasında elbette birilerinin yardımcı olması gerekiyordu. Bu konuda davulcu Hüseyin abimin ve Lüleburgazlı Zurnacı Küçük Hasan'ın çok emekleri geçmiştir. Yaklaşık 40-42 senelik biri dostluktan söz ediyorum. İnsanların birbirine hayır tavsiye etmesinden daha güzel bir şey olabilir mi? İşte bizim dostluğumuz birbirimize saygı sevgi çerçevesinde... Hep hayırı hayırlı işleri tavsiye etmekle geçmiştir. Bizde asla bencillik olmamıştır. Öyle ki mesela Küçük Hasan zurna çalarken Küçük Ahmet O’na dem tutmuştur. Bilmem ne anlatılabilir. Bu güzel insanlar için Ey Lüleburgazlı gençler! Bu güzel hasletlerinizi hiç bir zaman yitirtmeyin. Bu duygularla 25.04.2022 günü aramızdan ebedi hayata göç eyleyen Hüseyin abiye Yüce Rabbimden rahmet diliyorum ve tüm Lüleburgazlı, başta sevgili oğlu Ahmet Özden'e, aile efradına başsağlığı diliyorum. Cennet mekanı olsun. Güzel dostlarım hoşça kalın dostça kalın. Şu hayırlı günlerde Yüce Rabbimin selamı ve rahmeti hepimizin üzerine olsun. Amin.

Not: Lüleburgaz anılarım devam edecek.


MAKALEYE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


Site en altı
yukarı çık