• 23 September 2017, Saturday 19:22
DursunGirgin

Dursun Girgin

‘Zunazen Festivali’ üzerine söyleşiler …

Dursun GİRGİN

Dostlarım merhaba …

Nihayet asırlık hayalim gerçek oldu. Tam manasıyla hayalime ulaşamadım ama, ‘az veren candan, çok veren maldan’ hikayesi, az da olsa baba-oğul-torun üç kuşak birden bir arada olmak çok güzel bir anıydı benim için. Efendim, ben 2017 Zurnazen Festivali’nin karar aşamasından başlamak istiyorum.

Bundan yaklaşık 2 ay önce Sayın Ünal Yörük ile Muğla Büyükşehir Belediyesi Kültür Daire Başkanlığı yetkilileri Dibekdere’ye geldiler. ‘Dursun Abi bu sene hazır ol’ dediler.

İnanın dostlarım, o anda gözüme ne para, ne de pul göründü. Çünkü yıllar önce bir Kent Konseyi toplantısında da dile getirilen zurna festivali benim en az 30 yıllık hayalimdi. Böyle bir hayalin gerçek olması gerçekten de benim için, Dibekdere için, Türkiye’deki çeşitli yerlerde yaşayan tüm zurnacı arkadaşlarımın belki de rüyalarında dahi göremedikleri bu güzel hayali, ben 30 sene önceden hayal etmeye ve bu festivale ışık tutabilecek şekilde çalışmalar yapmaya ta 2002 yılında başladım.

Eğer güzel Muğlamın, güzel Milasımın halkı bizleri, Zurnacılar-Davulcular Derneği olarak takip ediyorlarsa Muğla’nın her yıl yapılan kültür festivallerinde önceleri 6 davul, 6 zurna ile başlayan grup çalışmalarımız sayesinde bizler zaten gerek Milasımızın, gerekse Muğlamızın davul-zurna kültürünün güzelliklerini öyle güzel sergiledik ki, bu güzellikler 2013 yılında ulusal bazda başlayan Zurna Festivaliyle artık bugün öyle bir yere geldi ki, birçok eksikliğimiz olmasına rağmen artık bundan sonraki yıllarda eğer bu garibin fikir ve düşüncelerine değer verip de dinlerlerse, inanın her yıl çok güzel projelerle bizler MUZKAT-DER olarak katkıda bulunuruz. Yeter ki bizlere değer verilsin.

İşte bu nedenle yıllardır hep söyledik, hep yazıp çizdik.

Mesela ben Sayın Ercan Kılkıl’ı iki-üç yıl hep tebrik ettim. Her şeye rağmen onun hazırlayıp sunduğu projelere destek verdim. Ancak benim hoşgörülerim hep karşılıksız kaldı. Nitekim 2017 Zurna Festivalinde bizleri tebrik dahi etmeye gelmediler. Çok yazık..!

Değerli dostlarım.

İşte benim yıllardır söylemek istediğim söz buydu. Yani gerçek manada bir ‘Kültür Adamı’ olabilmek herkese nasip olmaz. Ben Sayın Ünal Yörük’te bu tevazuyu, bu alçak gönüllülüğü görebiliyorum. Bu alçak gönüllülük sahneye de yansıdı ki, 2017 yılı Zurna Festivali gerçekten de çok farklı oldu.

Umarım bu güzellikler gelecek yıllarda da artarak devam eder.

Bence 2018 yılı Zurna Festivalinin ön çalışmalarının şimdiden başlatılması gerekir.

Nasıl mı? Gelecek köşe yazımda bu farklılıkların nasıl olması gerektiğini, siz kültür dostlarımla paylaşacağım.

Şimdilik hoşça kalın, dostça kalın …


MAKALEYE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


Site en altı
yukarı çık