• 22 October 2020, Thursday 11:43
DursunGirgin

Dursun Girgin

BİZ 600 MİLLETVEKİLİ BİLİYORUZ

Dostlarım merhaba. Bizler 600 milletvekili seçtiğimizi sanıyoruz. Meğersem milletvekili    olamayanlar da hala bu milletin sırtından geçiniyormuş da bizim haberimiz bile yokmuş.

Konu şu: Dostlarım hala eski bakanlara kıyak çekiliyormuş. Kimin parasıyla? Tabi ki bu milletin parasıyla. Siz sanmayın sadece Sayıştay’ın belgelediği bu kadar. Ya belgesizlerin sayısı. Toplamı ne kadar bilen var mı acaba?

Evet dostlarım ben şahsen şöyle düşünüyorum; bu ülkede hukuksuzluklar artık öyle net görülüyor ki,  hangi birini dile getirelim. Mesela şans oyunları ha bire birikiyor. Peki bu mereti neden hala kimse bilmedi. Etmeyin eylemeyin dostlarım. Faşizm bu milletin kanına iliğine kadar işlemiş olmalı ki, bir türlü bağımsızlığı, bir türlü kendi yağımız kendi tuzumuzla kavrulmayı istemiyoruz. İlla da içinde domuz yağı olsun, illa da içinde haram olsun istiyor birileri. Birileri de kim mi? Hoppala oldu mu? Şimdi sen bu yaşa gelmişsin. Hala bu birilerini  anlayamamışsın. Olmadı efem olmadı. Bu birileri o kadar çok ki, eşşek sürüşü mü desem, karga sürüşü mü? O kadar çok ki, başta ABD, yetmez İsrail, yetmez AB’li, yetmez İngiliz, yetmez içimizdeki yobaz sözde Müslümanlar o kadar çok ki, gel de sen böyle bir ülkede doğruluktan, haktan, hukuktan, adaletten söz et. Edebilirsen tabi kardeşim, millet doğru dürüst hayal bile kuramaz oldu artık. Şu şans oyunları hakkında o kadar çok bilinmeyenler var ki. Insanız sormadan da edemiyoruz. Nedeni şu: Sayılı rakamları  49’dan 90’a çıkarıldı. Neden? Şu Süper Loto’nun  60 rakamı neden çıktı? Daha çok kişiye şans kazandırmak için mi? Yok. Bu milleti daha çok soyabilmek için mi bu fahiş fiyatlar oluştu?

Evet sevgili dostlarım biz Türk Milleti olarak Mustafa Kemal Atatürk’ün ölümünden sonra tamamen dışa bağımlı sanayisi, tarımı öyle bir hale getirildi ki, gelen vurdu, giden vurdu ve hala daha vuruyorlar bu millet, ama insanımız da bu tokatlardan o kadar çok hoşlanıyor ki sormayın. Daha yeni elektriğe zam gelmiş. Öyle ya önümüzden gelen kış. Peki bu zulümler biter mi? Bence bitmez. Nedeni de şu değilmi ki; gerçek islamiyeti biz hep birilerinin ağzından öğreniyoruz. Işte bu nedenle menzil ne derse, cübbeli ne derse, daha daha nursiler, şeyhler, şıhlar ne derse, doğrusu onların dediğidir. Sanki bu ülke bir hukuk ülkesi değil. Bu ülkede haktan, hukuktan söz et. Etsen de seni kim takar be kardeşim? Otur oturduğun yerde. Heyhat, bu böyle devam edemez. Bir gün gelecek, bunun böyle olmayacağını artık o faşizmden medet umanlar da anlayacaktır.

Değerli dostlarım aylar öncesi sanki emekliye şöyle 5-6 bin TL maaş vereceklermiş gibi tantanası yapılıyor. Evet ABD ve Batı bizim insan gibi yaşamamımızı  istemiyor. Işte bu nedenle bence Bodrum’a, Marmaris’e, Fethiye’ye, tıpkı ‘bu köye bohçacılar ve hurdacılar giremez’ diye nasıl yazılar yazıldıysa, buralara da bence ‘10 Bin TL’nin altında aylık geliri olanlar giremez’ diye bir lavha konulmalıdır. Çünkü bu millet ancak o zaman uyanabilir. Belki de kıyamete kadar hiç uyanamaz.

Değerli dostlarım bizler sayısal kime çıktı, super lotonun ikramiyesi  işte 30 Bin TL olmuş. Oh oh bana çıkıverirse şöyle yaparım, böyle yaparım diye hayallar peşinde koşarken, atı alan Üsküdar’ı geçiyor. Bu ülkede adam bir kere bakan olmuş ama gel gör ki hala altlarında makam arabalarıyla dolaşıyorlar. Olmaz böyle bir şey, olmamalı. Eğer bu ülkede bu kadar para çoksa neden şu emekli maaşları asgari ücretin altında veriliyor. Ağlar mısın, güler misin? Yarabbi sen sonumuzu hayreyle. Amin.

Haydi dostlarım hoşçakalın dostçakalın.

Kültür yazılarım yakında gelecek. Merak etmeyin. Dostların sözleri acı olsa da meyveleri çok tatlı olur.


MAKALEYE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


Site en altı
yukarı çık