• 06 May 2017, Saturday 21:58
DursunGirgin

Dursun Girgin

Vatansız ve mekansız olmak çok zor

Dursun GİRGİN

Dostlarım merhaba.

Bugün sizlerle vatansızlık, mekansızlık, üzerinde sohbet etmek istiyorum.

Köyümüz Küçük Dibekdere’de 1975’li yıllarda bir cami ile yanına da küçük bir İmam Evi yapmıştık.

Gel zaman git zaman bazı mübarek gün ve aylarda camimiz yetersiz kalıyordu. Derken bu camimizin yerine yeni bir cami yapıldı. Yapanlardan, aracı olanlardan Allah razı olsun. Böyle bir köye, böyle bir cami yakışır mı? Elbette ki yakışır. Ancak şimdi de camimiz var, İmam Evimiz yok. Elbette ki imamlarımıza lojman sorunu yok. Onlar da görev yaptıkları yerlerde kiralık ev bulup oralarda kalıyorlar. Ancak Dibekdere çok faklı bir köy. Herkesin kendine ihtiyaç evi haricinde dahi kendi çoluk çocuğuna bile ev bark yapmada zorlanıyor. Kaldı ki Dibekdere’de kiralık evler bulunabilsin.

Bu nedenle çok acil olarak Dibekdere’de İmam Evi sorunu çözülmezse korkarım Dibekdere imamsız kalacak. Bunun için şu hazır evlerden Ramazan ayına kadar misal 60-70 metrekare bir hazır ev için bütün dostlarıma hayırlı bir için çağrıda bulunmak istiyorum.

Evet dostlarım, başta da arz ettim. Yüce Rabbim hiç kimseyi vatansız, mekansız ve dahi ahirette de imansız Kur-an’sız bırakmasın.

Evet dostlarım, bu sözü ilk defa yeni gelen imamımızdan duydum ve de çok duygulandım. Konuyu da ben açmıştım. “Hocam şöyle hem köy halkımızdan, hem de yöremizin sayılı iş adamlarından yardım istesek acaba bu konuyu çözemez miyiz?” deyince; Hoca dedi ki:

“Bak Dursun amca, insan insandan bir şey isteyince, özellikle de bu istek maddiyata dayanıyorsa insanlar nefret ederler. Oysa aynı isteğimizi yüce rabbimizden isteyince rabbimiz sevinir. Yani konumuzu şöyle bir özetlersek, Yüce Rabbimizden bir şey istediğimiz zaman Rabbimiz seviniyor ve diyor ki bak kullarım her şeyi benden istiyor. Oysa insan insandan birşeyler isteyince insan nefret ediyor. Oysa her şey biz kullara emanet değil mi?”

Dostlarım bu güzel canımız, yavrularımız, mallar, mülkler hep emanet değil mi?

Öyleyse geliniz hayırda yarışalım, şerde değil.

İşte bir vesile ile siz dostlarımı Dibekdere’deki yapılacak İmam Evi için yardıma davet ediyorum.

Elbette ki bu konu için başta Sayın Milas Kaymakamımızı, Milas Belediyemizi, Sayın Milas İlçe Müftülüğü’nü ve dahi birçok sivil toplum örgütlerini ziyaret edeceğiz.

Amacımız şu dostlar; dertler paylaşıldıkça azalır, sevinçler paylaşıldıkça çoğalır.

İstiyorum ki öyle hayırlı bir işe siz dostlarımın da karınca kaderince katkısı bulunsun.

Bu duygularımla siz dostlarımı ve dahi tüm din kardeşlerimi karınca kaderince yardıma davet ediyoruz.

Bu konuya Sayın İlçe Müftülüğümüzün Ramazan Ayı gelmeden el atmasını önemle rica ediyorum.

Haydi hayırlısı olsun inşallah!


MAKALEYE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


Site en altı
yukarı çık