• 02 December 2021, Thursday 9:42
DursunGirgin

Dursun Girgin

EKONOMİNİN KİTABINI YAZANLARA SORUYORUM

Dostlarım merhaba. 20 Ekim 2021’den beri geçirdiğim rahatsızlığım dolayısı ile yazılarımı ara verdim. Ancak gel gör ki meydanı boş bulanlar habire atıp tutuyorlar. Neymiş efendim ekonominin kitabını yazmışlar. Vay be! Bu kitaptan niye fakir fukaranın haberi yok? Zengin daha zengin, fakir daha fakir. Etmeyin eylemeyin beyler!

Ben bir müzisyenim. Bunlar üç buçuk yıl önce insanlar düğün ve derneklerde mesela 10 TL bahşiş vermemeyeyim diye hep dolar atarlardı. 5 TL'ye 3 tane dolar verirdik. Bahşiş atan kişi de çok para atmaktan zevk alırdı. Peki ya şimdi? Durum çok farklı! Dolar çıkmış, fırlamış gitmiş.

İnternet ortamına düşen bir şey izledim. Bir vatandaşımız doları ağacın tepesine asmış ve yerden habire bağırıyor ‘Ulan şerefsiz in aşağıya da senin gününü göstereyim’ diye. Evet beyler bu durum bazılarına çok garip gelebilir ancak ülkemiz öyle bir zor durumdan geçiyor ki sormayın. Öyle hava atmalarla, bağırıp çağırmalarla, in ulan aşağı demirlerle ne dolar aşağı iner, ne de bu ülkenin ekonomisi düzelir.

Aslında ekonominin kitabını yazan biri vardı. O’nun adı da malum Prof. Dr. Haydar Baş hocamızdı. Gel de sen üzülme! Eğer Türkiye'de dünyadaki tüm Türk devletleri ile birleşip de bir an önce milli ekonomi modeline geçilmezse sen o zaman seyret zurnanın zırt dediği yeri.

Beyler yeter artık! Bu kapitalist sistemle ne bu ülkenin ekonomisi düzelir, ne de dolar denen kağıt parçaları aşağı iner. Tek çare var:

1- İşi ehlini bırakmak, yani bükemediğim bileği öpmek.

2- Derhal bir erken seçime gidilmesi. Hem de o baraj sistemi ile falan değil. Yeni sıfır baraj sistemi ile yeni bir seçime gitmek gerek.

3- Tarıma, hayvancılığa gereken önemin verilip, daha çok üretim yapmak

4- En önemlisi de bu. Tüketimi teşvik etmek. Yani tüketiciye destek olmak. Bunun için de asgari ücretin yükseltilmesi gerekir. Yoksa ürettiğine alıcı bulamayan toprakla uğraşan kesim, ekip biçmekten vaz geçecektir. Mazallah.

 

Şu an Kasım ayının ortasındayız. Hala beklenen yağmurlar olmadığı için çiftçimiz perişan. Hele 2022 yılında eğer bütün bu olumsuzluklara bir de kuraklık eklenirse, esas sen o zaman seyret zurnanın zırt dediği yeri. Evet dostlar eğri oturalım, ama gelin doğru konuşalım.

Geçen gün Zeytin Hasat Şenliği’ne geldim. Şöyle bir kenara çekilip konuşulan sözleri dinledim ve hayli bir moralim bozuldu. Çekip gittim. İyi ki de gitmişim.

Değerli dostlarım, bir ülkenin ekonomisinin güçlü olup olmadığını anlamak için öncelikle bu ülkenin ekonomisinin bağımlı mı, yoksa bağımsız mı buna bakmak gerek. Bugünkü şartlarda Türkiye'nin ekonomisi de Dolara teslim olmuş durumdadır. Bu çileden kurtulmanın yolu da  ABD’den veya Avrupa Birliği'nden değil, tıpkı1923 ruhu ile yani ATATÜRK'ÜN başlattığı Bağımsız Türkiye ile olur. Bunun da tek çare var: O da bir an önce bağımsız Türkiye Partisi Genel Başkanı merhum Prof. Dr. Haydar Baş'ın tüm dünyada sesi olan MEM yani milli ekonomi modeline bir an önce geçilip, tüm Türk Cumhuriyeti devletleriyle sıkı bir ekonomi modeli uygulamaktan geçer ki, bunu da ilk denemesi gereken ülke Türkiye olması gerekir. Yoksa daha çok bağırıp çağırırız, “ey dolar in aşağı, Yoksa karışmam ha” diye.

Haydi dostlar hoşça kalın dostça kalın.

 

 


MAKALEYE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


Site en altı
yukarı çık