• 29 March 2024, Friday 9:36
DursunGirgin

Dursun Girgin

HER ŞEYİN BİR SONU VARDIR

Dostlarım merhaba.  Her şeyin sonu vardır 1938’den bu yana ülke ekonomimize yön veren kapitalist sistem artık son nefesini yaşıyor. Ülkemizde Avrupa hayranlığı nedeniyle 22-23 seneden beri taşı toprağı altın olan cennet vatanımızı içinden çıkamaz hale getiren bugünkü Cumhur İttifakı tütünü yasakladı. Harı harıl Avrupa menşeli sigaralar satılıyor ülkemizde. Peki ya pamuğa ne demeli? Pancara yasak getirdik. Şeker fabrikalarını kapattık. Peki bu millet şeker tüketmiyor mu? Evet hayvancılığımızı bitirdik. Tarımımızı bitirdik. Sonuçta çarşı pazarda delice bir fiyat artışı. Sanki Prof. Dr. Haydar Baş’ın anlattığı milli ekonomi modelinde “kaynaklar sınırsız, ihtiyaçlar sınırlıdır” sözleri daha bugün söylenmiş gibi hafızamda. Evet dostlar ‘kaynaklar sınırlı, ihtiyaçlar sınırsızdır’ sözü bir kapitalist sistem sözüdür.  İşte bugün hala uygulanmakta olan faşist sistem sayesinde kaynağımız yok ki emekliye şu kadar para verebilelim sözleri tam da; ABD’nin ve de kapitalist sistemin özünü oluşturan bir sözdür. Yani ABD’ye göre kaynaklar sınırlı, ihtiyaçlar sınırsızdır. Oysa milli ekonomi modelinde kaynaklar sınırsız, ihtiyaçlar sınırlıdır. Bir misal vereceğim; insanoğlu yemek yer, karnı doyar, yemek yemeyi bırakır. İşte ihtiyaçlar sınırlıdır, kaynaklar sınırsızdır görüşü kapitalist sistemin sonunu getirecek olan bu ön görü bir milli ekonomi modeli görüşüdür.

Değerli dostlarım bugün bu ülkenin başına musallat olan şu pahalılığın, bu ekonomi çıkmazının tek sahibi yıllardır ülkemizi yönetenlerin duydukları Avrupa hayranlığı, ABD hayranlığının sonucudur.  Neyse, isteyen kabul eder, istemeyen kabul etmez. Şu bir gerçek ki; artık bu sistem çökmüştür. 31-32 TL , 1 Dolar. Ne yani benim ülkemde dünyanın en değerli altın madeni var, krom madeni var, petrolü var, doğalgazı var… 54-55 çeşit maden türümüz var ama bir tek çaresizliğimiz şu bir türlü ABD kölesi olmayan liderimiz yok. İşte bu lidere kavuştuğumuz zaman Türkiye’de hem Türk Parasının alım gücü gelişecek, hem tüm topraklarımız ekilip biçilecek, hayvancılığımız gelişecek ve Türkiye ne zaman tüm yer altı ve yer üstü kaynaklarını değer göstererek, iç ve dış piyasanın ihtiyacı doğrultusunda Türk parasını senyoraj hakkını kullanarak kendisi bastığı zaman Türk milleti bey olacak, Hassolardan onun hizmetçisi olacaktır. Şimdi ise tam tersi oluyor.

Ey yüce Türk Milleti uyan artık! Yeter! Sen, ben kavgası yapacağımız yerde gelin el birliği ile bu cennet vatanı ABD’nin, İsrail’in, Katarlı’nın, İngilizler’in işgalinden kurtaralım. Tıpkı 1923’teki gibi fabrikalar kuralım ki bu ülke kölelikten efendiliğe terfi etsin.

Haydi dostlarım hoşça kalın, dostça kalın.


MAKALEYE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


Site en altı
yukarı çık