• 02 July 2016, Saturday 19:32
DursunGirgin

Dursun Girgin

Bu ne cürret ya Rab!

Dursun GİRGİN

Dostlarım merhaba.

Adam okumuş, doktorasını yapmış, profesör olmuş ama adam olamamış ve bu sözde okumuş kişi 80 milyonun gözünün içine baka baka, hem de sözde devletin televizyonu olan TRT’de insanları hayvan olmakla itham ediyor ve bu millet de bu patavatsız hakkında ne bir kelam ediyor ne de bir tavır sergiliyor.

Efendim malum, namaz kılmak yüce rabbimize şükür etmek anlamına gelir ki ona karşı kul olduğumuzun bilincine vararak secde etmek, ta Adem babamızdan bu yana dünyaya gelmiş her kula verilen, her insanoğluna yüklenen bir borçtur. Bunun da çeşitli şartları var...

Neyse, benim esasen üzerinde durduğum konu şu: Dostlar hiç kimse kimseyi hor göremez, hakir göremez. Senin benim okumuş olmam veya profesör olmam hiçbir şeyi değiştirmez. Onun için yüce Allah, “Ey iman edenler, birbirinize karşı çirkin sözler söylemeyin, birbirinizin kalbini kırmayın, her zaman hoş sohbetler yapın. Hele hele İslam dini konuları hakkında kıyasta bulunurken çok ama çok dikkatli olun” buyurmuştur.

Değerli dostlarım, dikkat ederseniz eğer, bugün geldiğimiz nokta çok vahimdir. Şöyle ki; 14-15 seneden beri iktidarda olan AKP hükümeti sözde dindar gençlik yetiştirecekti. İşte dindar gençliği görüyoruz. Kimisi milletin gözünün içine baka baka hayvan diyor, kimileri bir şehit cenazesinde son görevini yapmak isteyen bir siyasi parti genel başkanının önüne silah mermisini atıyor ve bin bir tehditle meydanı boş bulmuşçasına asıyor kesiyor ve bütün bu çirkinliklere karşı da maalesef sanki bu ülkede devlet yokmuş gibi ortaya acayip bir tablo çıkıyor. Bir kere herkes ibadetini yapsa da yapmasa da eğer her kim ki kelime-i şahadeti getirir de bu kişiler Müslümandır, o halde bu insanları başka bir sıfatla sıfatlandırmak çok çirkin bir şeydir. Bu halde kul hakkı ihlaline girer ki, bu şahıs aynı televizyona tekrar tekrar çıkıp herkesten helallik alması gerekir değerli dostlarım.

Yüce rabbim sonumuzu hayreylesin. Ağzı olan konuşuyor.

Söz vardır, insanoğlunun ağzından bir kere çıkmayagörsün ve bu söz sahibini öyle bir hale getirir ki, rezil eder. Söz vardır ki, sahibinin ağzından çıkar çıkmaz onu vezir eder. Yani uzun lafın kısası, şu mübarek ay ve günlerde insanları kıracak sözler söyleyenlerden rica ediyorum, ne olur şu mübarek ayların ve günlerin yüzü suyu hürmetine  eğer konuşacaksanız güzel sözler konuşun da tüm insanlık faydalansın, yahut da sonunda sizi herkes adam sansın. Bu cümleden hareketle son olarak demek istiyorum ki; at sahibine göre kişner.

Ne yapalım, buna da şükür deyip yüce rabbim beterin beterinden bu milleti korusun. “Yanlış doktor candan eder, yanlış din adamı da insanı dinden eder” diyen atalarımızın sözlerini birer birer dünya gözüyle görüyoruz.

En hayırlısı, sizler değerli dostlarım bir pire için sakın yorganı yakmaya kalkmayın, sakın ola ki iman ettiğiniz o yüce dinden ayrılmayın. Bu tür çirkin sözler karşısında “vela havle vela kuvvete illa billah aliyül azim” duasını okuyun ve bu tür insanların şerrinden yüce rabbinize sığının.

Haydi benim güzel dostlarım, hayırlı ramazanlar, hayırlı bayramlar olsun.

Tüm insanlık alemine güzellikler, barış, sevgi, saygı ve hoşgörü dileklerimle hoşça kalın, dostça kalın. 


MAKALEYE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


Site en altı
yukarı çık