• 17 February 2017, Friday 18:47
DursunGirgin

Dursun Girgin

Ben neden ‘Hayır’ diyeceğimi biliyorum!

Dursun GİRGİN

Dostlarım merhaba.

‘Tarih tekerürden ibarettir’ derler. Ne kadar da doğru bir söz. Yıllar önce, 1982 Anayasasının oylanması sırasında da aynı söylemler vardı. Neydi o sözler? Güya 82 Anayasasına hayır diyenlerin “Vatan Haini”, hatta anarşist-terörist oldukları söyleniyordu. Yıllar geçti ve sonuçta, 1982 Anayasasının bir zulüm anayasası olduğu herkes tarafından söylenir oldu. Tabii ki o gün hayır diyenler huzurluydu. O hayır diyenler hep haklı çıktı. Yıllar geçti ve öyle bir gün geldi ki o evetçiler şunu söylediler: “Keşke elim kopsaydı da evet demeseydim” … Ama heyhat ne çare, bakın bugünkü siyasi iktidar da çok büyük bir oyunun içinde ve ne yaptığını ne söylediğini dahi bilemeyecek kadar öfke içindeler. Bu nedir kardeşim!..

Şimdi gelelim şu Anayasa meselesine. Bugün ülkemizin nüfusu 80 milyon. Peki söyler misiniz bana, şu Anayasa değişikliğinin ne getirip neleri götüreceğini kaç kişi biliyor? Evet diyeceğin değisiklikler hakkında bilgin var mı? Bu konu, aslında bin düşünüp bir konuşmak gereken bir konudur. Onun için; bilmeden, düşünmeden adım atmamak gerekir. Tekrar dikkatinizi çekmek istiyorum: 1982 Anayasasına evet diyenler, bugün halâ pişmanlık içindedir. Oysa o gün hayır diyenlerde ise bir huzur, bir mutluluk, haklı bir gurur duygusu var.

Şimdi gelelim, ben ‘neden hayır diyeceğim’ meselesine.

2002 yılından beri gelişen olaylar zincirine bir bakalım isterseniz.

2002 yılında ülke yönetimine gelen siyasi iktidar milletimizi bölük pörçük hale getirdi. Geçen 15 yılda ortaya öyle bir tablo çıktı ki ne köşe yazıları, ne de gazeteler yeterli olur. Ben burada bir tek gerçeğe parmak basmak istiyorum. Sayın Başbakanımız hayırcıları güya PKK’ya yardım etmekle itham ediyor. Adama sormazlar mı, be kardeşim daha dün “sayın Abdullah Öcalan” diyen siz değil miydiniz? ‘PKK ile barış yapıyoruz’ diye davullarla zurnalarla benim kardeşime kurşun sıkan canilerle el sıkışan, hatta çadır mahkemeleri kuran kimdi? Bu eli kanlı canilere “sakın ha ellemeyin” diye Valilere Kaymakamlara talimat gönderen kimdi?..

Neymiş efendim güya hayır demek PKK’ya yardım yapmakmış? Yahu bu kadar saçma bir siyaseti ömrüm boyunca ne duydum ne de gördüm.

Sevgili kardeşim, ister evet de ister hayır de, bu senin bileceğin bir iştir, Ancak bugün kendi elleriyle hazırlayıp halk oyununa sunacakları Anayasanın bu ülkeye hayır getirmeyeceğini AKP kadroları da çok iyi bildikleri için, hayır diyeceklere böyle karalamalar yapmalarının asıl amacı, konuyu oldubittiye getirmeye çalışmak.

Ama faydası yok!

Anayasa değişikliğinin bu ülkeye getirebileceği hiçbir hayırlı yönü yoktur. Allah aşkına, bana aklı başında olan bir evetçi, “bu değişiklik kabul edilirse Türkiye’de barış olacak, işsizlik bitecek, askeri ücret artacak, İslam alemi ile yeniden barış gelecek, yolsuzluklar haksızlıklar ve terör bitecek” diyebilir mi?

O halde, görüldüğü gibi, benim hayır diyebilmem için birçok sebep var, ama evetçiler de bana lütfen mantıklı bir sebep göstersinler de canım kurban olsun.

Sevgili dostlarım, 15 Temmuz olmasaydı bu siyasi iktidar FETÖ konusunda halâ uyanamayacaktı. Böylesine dünya gerçeklerinden habersiz bir siyasi iktidara halâ güven duymak bence çok yanlıştır.

Bugün dünden çok daha fazla barışa, dostluğa ihtiyacımız var. Şahsen şu sıralar söylenen sözlerden ve bu güzel vatanı yaşanamaz bir hale getirenlerden nefret ediyorum. Teröristlere ve terörizme destek verenlere lanet olsun diyor, evet diyenlere de hayır diyenlere de bu ülkeyi yönetenlerin dost elini uzatmasını temenni ediyorum.

Bu cennet vatanı daha fazla bölüp parçalamayın. Evet diyen de Hayır diyen de bu ülkenin vatandaşıdır.

Eğer evet demek de hayır demek de bir haksa, o halde hayır diyenleri böylesine karalamayla ifade etmek bence çaresizliğin ve beceriksizliğin bir belirtisidir. Bilmem anlatabiliyor muyum!?..

Haydi dostlarım, ister evet diyecek olun isterse hayır diyecek olun, hiç kimsenin düşünce özgürlüğüne karışmayın. Hoşça kalın, dostça kalın.


MAKALEYE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


Site en altı
yukarı çık