• 09 April 2020, Thursday 10:08
DursunGirgin

Dursun Girgin

Ekonomik paket yetersizdir

Dostlar merhaba….

Devletçe alınan ekonomik paket bence çok yetersizdir. Şöyle ki, bugün sadece Dibekdere’nin sanatı malum. Müzik kültürü sayesinde yıllardır hem Muğla ili ve yöresinin düğün derneklerinde insanlarımızın en mutlu anlarına katkıda bulunmuşlar, hem de çevre illerin bir çoğuna bu anlamda katkıda bulunmuş bir müzik kültür köyüdür. Bizler taa 2019 yılının son aylarında başlayan ve 2020 yılına ait bir çok düğün, dernek, sünnet gibi işler için ön anlaşma yaparak, işlerimizi bağladık. Şu an itibariyle birçok işlerimiz iptal edildi. Bu demek oluyor ki Dibekdere’deki yaklaşık 70 takım zurnacı davulcu için devlet eli uzatılmazsa, bu insanlar aç kalacak demektir. Şimdi acilen devletimizin, bu ülkenin birçok yerlerinde yıllardır devletine hiç bir yük olmadan yaşam mücadelesi veren, müzikle geçimini sağlayan ailelere  bence  bu virüs tehlikesi geçinceye kadar, her ay en az asgari ücret  düzeyinde bir yardım yapılmalıdır. Bu insanlarımız da en azından devlet babaya karşı  olan güvenlerini yitirmemelidir. Bir siyasetçimiz, ismini vermek istemiyorum, “Devlet derhal merkez bankası aracılığı ile tehlike sürecinde hiçbir şart ileri sürmeden para basmalıdır” dedi. Bence bu görüş çok mantıklı bir görüştür. Ancak bu görüşü ekonomiden sorumlu kişiler “yok efendim emisyon olur, yok efendim develüasyon olur” bahaneleriyle rafa kaldırırlarsa, korkarım ki virüsten ölmeyen insanlar bu kez de açlıktan ölürler. Bakmayın siz dünyada aç mezarı yoktur sözüne. Bu söz bir faşist kapitalist sözüdür.

Evet bugün birçok dünya ülkesi bu tür uygulamayı çoktan başlattı. Ancak Türkiye her nedense hep geriden geliyor. Oysa bu ülkenin yer altı ve yer üstü öyle çok zengin kaynakları var ki sormayın. Kaynak yok diyenlere alın size kaynak. Devletimizin yap-işlet-devret modeliyle bugüne kadar yapmış olduğu yollara köprülere yine bu vatandaşın vergilerinden ödenen paralardan milyarca dolar ödeniyor. Örneğin bu ve benzeri yerlere ödenen paralar dahil, missal, 3 ay ertelenmiş olsa bile, bu paralar bize hane başına asgari ücret mukabilinde dahi bir ücret ödenmiş olsa,  kaynak olarak yeter de artar. Eğer herşey insanlık içinse o halde böyle bir uygulamayı devletimizden bir anca önce hayata geçirerek, en azından insanlarımıza bir güven vermesini dört gözle bekliyoruz.

Yanı sıra, bir yandan da tarıma çok önem verilmelidir. Yoksa taşı toprağı altın olan bu cennet vatanda mazallah bu 85 milyon insanımız açlıktan ölebilir.

Şimdi gelelim kime nasıl yardım yapılmalı. Aylık geliri asgari ücretin altında olan her aile reisine bu virüs belası geçene kadar bu yardımlar yapılmalıdır. Bunun yanısıra yerel yönetimler de bir çok yardım yapabilirler. Birçok ödemeleri 3-4 ay askıya alabilirler. Değerli dostlarım yıllardır hep söylüyoruz. Bu ülkenin ekonomisi pamuk ipliğine bağlı. Ne olur bir an önce tıpkı Mustafa Kemal Atatürk’ün yaptığı gibi büyük bir başarı gösterin de 1923’te olduğu gibi şu cennet vatanı her konuda; eğitimde, sağlıkta, tarımda, sanayide ve kültürde bir dünya markası haline getirin. “Başarının 3/2’si cesarettedir” sözünü kendinize rehber edin ki, bu esaret zincirini kırabilesiniz. Yoksa bu millet sizi asla affetmeyecektir. Gelecek köşe yazımda muhtarlık yıllarımdaki göstermiş olduğum cesaretten siz dostlarıma uzunca bahsedeceğim.

Haydi dostlarım şimdilik dostçakalın, ama EVDE KALIN!

Bir dost.


MAKALEYE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


Site en altı
yukarı çık