• 14 February 2019, Thursday 8:10
DursunGirgin

Dursun Girgin

DİBEKDEREYE SAHİP ÇIKALIM

Dostlarım, merhaba. Bugün siz dostlarımla çok önemli konular hakkında sohbet etmek istiyorum. Birkaç günden beri arka arkaya iki cenazemiz oldu. Bu kardeşlerimiz yardıma muhtaç, fakir insanlardı. Dibekdereli bir delegemiz var, CHP’li. Ancak bu kişi üçüncü, dördüncü dönemdir Dibekdere’de muhtar adayı olduğu halde, nedense kazanamadığı halde, o insanlara hep hizmet etti. Kimi zaman köy içi yolları için, kimi zaman mezarlık iç in, kimi zaman çöplerin temizlenmesi için. Kimi zaman sularımızda herhangi bir arıza olur, hemen ilgilenir.. Sahi kim bu kişi. Adı Hasan akdeniz. Yıllarca benim terbiyemde yetişti. Hem meslekdaşım, hem yeğenim. Evet dostlar, bu satırları yazarken çok zorlandım. Nedeni şu: Önümüzdeki yerel seçimlerde Hasan Akdeniz yine muhtar adayı olduğunu söyledi. Umarım bu seçimler çok farklı olur ve sonuçta hake den kazanır. Evet bu bir seçimdir. Herkesin aday olma hakkı vardır. Ancak bana muhtar desinler diye muhtar adayı olmak, bence Dibekdere’nin kaderiyle oynamak demektir. Umarım bu kez hak yerini bulur.

Geçen gün A.A televizyonundan ziyaretime geldiler. Bazı çekimler yapıp gittiler. Tabiki bu arada da bir çok dertlerimizi dile getirdik. Yani demem o ki artık Dibekdere’ye şöyle adam gibi hizmet edebilecek bir muhtara ihtiyacımız var. Allahtan sağlık, devletten de aylık, ye babam ye.. Böyle sorumsuz insanların seçilmesine de gönlüm asla razı değil. Değerli dostlarım, 3-4 seçimden bu yana her seçimde birileri mutlaka ortaya çıkar. Ortalığı öyle bir karıştırır ki sormayın.. Yahu bu köyün zaten çoğu birbiriyle akraba. Bir seçim olur, bakmışsın kahveler ayrılmış, insanlar birbirleriyle selam alıp vermez olmuş. Sonuçta bu ayrılıklar ta ölümlere kadar sirayet eder ki, bir çok arkadaşımız ne yazık ki bazı cenazelere dahi gelmezler. Peki nedir bu bizleri bölüp parçalayan konu? Alt tarafı bir ve iki bin liralık muhtarlık maaşı.. Peki şimdi ben sormak istiyorum. Muhtarlık maaşı olmamış olsaydı, bunca rezalet olur muydu acaba?

Evet sevgili dostlarım, dünya fani. Bakınız, can ciğer sevdiğimiz iki tane gencecik dostumuzu arka arkaya toprağa verdik. Onun için şu fani dünyanın kirliliklerine lütfen alet olmayalım. Bu gün hergünkinden daha fazla birlik ve beraberliğe ihtiyacımız var. Evet bir oyumuz var, hepimizin de gönlünde yatan bir belediye başkanı, bir muhtar adayı, bir büyükşehir belediye başkan adayı mutlaka vardır. Lütfen bu konuyu iyi düşünün ve çok iyi değerlendirin. Dibekdere bizim köyümüz. Dibekdere’ye yapılan her hizmetten hepimiz faydalanıyoruz. Onun için geliniz el birliği ile Dibekdere’ye sahip çıkalım derken, her iki cenazemizde bizleri yalnız bırakmayan Milas Belediyemize ve Hasan Akdeniz’e teşekkür ederim. Hoşça kalın, dostça kalın.


MAKALEYE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


Site en altı
yukarı çık