• 10 December 2016, Saturday 19:20
DursunGirgin

Dursun Girgin

Bir milletin uyanması bu kadar mı zor!?

Dursun GİRGİN

Dostlarım merhaba.

Şu son ABD seçimlerini gördükten sonra halâ kapitalist sistemden umut bekleyen Türkiye’yi gerçekten de anlamakta çok zorlanıyorum.

Turp mudur? Hardal mıdır? Nedir? Hiç beklenmedik bir atakla ABD’nin yeni başkanı oldu peki? ABD halkı boşu boşuna mı oy verdi bu olaya?

Hayır dostlar hayır! Adam resmen tüketime ve de tüketiciye destek olacağını, vergilerde indirime gideceğini ve de milyonlarca garibanı ilgilendiren dar gelirli ailelerin destekleneceğini vaat ederek seçimi kazandı. Çünkü onlar da anladı ki artık bütün dünya yeni bir değişime gidiyor. Bu elbette ki bir rastlantı değildi. Çünkü bugün AB ülkelerinin çoğu ortak para politikalarından vazgeçmeye çalışırlarken bu gidişata ABD’nin sessiz mi kalmasını bekliyordunuz?

Heyhat sanırım yine en son uyanan Türkiye olacaktır. Neden mi? İki önceki yazımda, ülkemizdeki sorumsuz medyadan söz etmiştim. Eh böyle bir milletin de herhalde uyanabilmesi çok zordur. Baksanıza millet tepki gösterdi diye, küçücük çocukların babaları yaşında insanlarla evlendirilmesiyle ilgili yasa nasıl da yıldırım hızıyla geri çekiliverdi.

Keşke her konuda, her haksız ve de yersiz konuda bu millet topyekün aynı hassasiyeti gösterebilirse!.

Ama nerede öyle bilinçli bir toplum!

Sayın Cumhurbaşkanımızın hayvancılık ve de tarım üretimi konularındaki konuşmalarını dinledim de inanın şaşıp kaldım. Yahu bu ülkeyi 2002 yılından beri idare eden senin partin değil mi ki? Çiftçi dertlerini anlatmak istediğinde, “ananı da al git” diyen sen değil miydin? Şimdi de atıp tutuyorsun, bu ülkenin tarımından senin Tarım Bakanın sorumlu değil sanki. Bu ülkenin sağlığından, eğitiminden senin bakanların sorumlu değil mi?

Etmeyin eylemeyin Allah aşkına bu kadar da olmaz.

Bu milletin gözünün içine baka baka öyle cümleler sarf ediyorlar ki, sanki bu adamlar uzaydan yeni geldiler. Ve halâ bu ülkede, “bugün yeni bir seçim olsa yine aynı partime oyumu veririm” diyenlerin sayısı öyle çok ki sormayın!..

Aslında sağlıklı bir toplum sağlıklı düşünebilir. Şöyle bir etrafınıza bakın, hastanelerimiz tıklım tıklım dolu. Eh hapishanelerimiz de hamdolsun tıklım tıklım dolu. Böyle bir toplum nasıl olurda sağlıklı düşünebilir!.. Milyonlarca genç yavrularımız kahve köşelerinde ömür çürütüyorlar.

İnsanlarımız refahı, huzuru kumarda, milli piyango biletlerinde sayısal loto, toto gibi kumar işlerinde arıyor.

Bu duruma geldik. Buna, hacısı da, hocası da herkes dahil.

Eh, gel de sen böyle bir toplumun gerçekleri görebilmesini ve de uyanmasını bekle. Ölme eşeğim ölme, yoncalar çıkıversin misali!

Aç A. Televizyonunu al sana bilmem ne reklamı. Şöyle, aklı başında, ülke ve milletimizin yararına yayın yapan 3-5 televizyon var. Onları da Hint dizileri izlemekten maalesef izlemiyoruz.

Evet, sanki bu ülkenin tiyatro ve dahi sinema sanatçıları ölmüş de herşeyin ithalini öylesine çok seven bir toplum haline gelmişiz ki sormayın.

Biz zaten başkalarını zengin etmek ve de onların kapılarında ırgat olmak için yaratılmış bir toplum olup çıktık. Bakar mısınız şu pahalı pahalı yapılan köprülerin, otobanların paraları nereye gidiyor dersiniz.

Neyse, isterseniz bu mevzulara sonraki yazılarımda devam edeyim. Tabii ki nasip kısmet olursa ...


MAKALEYE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


Site en altı
yukarı çık