• 06 November 2018, Tuesday 17:41
DursunGirgin

Dursun Girgin

AMELİ SALİH OLMAK ÇOK GÜZELDİR

Dostlarım merhaba… Peki ‘ameli salih’ olabilmemiz için ne yapmamız gerek? Bir kere içinde dışında bir olarak; yani ya göründüğün gibi olacaksın ya da olduğun gibi görüneceksin. Başta dininin emirlerini çok iyi bileceksin ve yaşamını da ömür boyunca doğru dürüst ayarlayacaksın. Mesela gün aşığı diye bir şey vardır, şu ayçiçeği gibi olmayacaksın; yani güneş nereye döndü sen de oraya dönmeyeceksin. Hele hele kula kulluk edenlerden daima uzak duracaksın; vatanına, bayrağına, ailene, çoluk çocuğun başta olmak üzere, sahip çıkacaksın. Vatanın için daima faydalı işler yapacaksın. Doğru sözlü ve özlü olacaksın; yakınlarınla daima iyi geçineceksin, komşularınla iyi olacaksın. Yaratılanı seveceksin yaratandan ötürü; öyle göstermelik Müslümanlıktan daima uzak duracaksın.

İşte buna benzer daha birçok amellere sahip olan kişiler, elbette ki hem halk tarafından hem de hak tarafından sevilir. Daima güçlünün yanında değil, haklının yanında olacaksın.

Değerli dostlarım, elimden geldiğince hep insanlara faydalı olmaya çalıştım ve hamdolsun 29 Ekim 2018 tarihinde 71 yaşıma gireceğim; tabii ki kısmet olursa... Bilerek ve kasten hiç kimsenin kalbini kırmadım; doğruluk dürüstlük benim için hem cami içinde, hem de cami dışında, çarşıda pazarda işimde gücümde, hep rehberim oldu. Bilmem ne demek istediğimi anlatabildim mi?

Ama gel gör ki bugün yukarıdan beri saydığım, insanı insan yapan yüce değerler, ne yazık ki insanlarımızın özüne bir türlü yerleşmediği için, inançta, doğrulukta, dürüstlükte hâlâ caminin dışına çıkamamıştır. Bunda da bu ülkeye yön verenlerin rolü çok büyüktür. Başta aile bireylerinin örnek yaşantıları çok önemlidir. Ne diyor atalarımız, sonuç olarak şunu çok iyi bilmemiz gerekir ki dostlarım, her koyun kendi bacağından asılır. Herkeste iyi veya kötü, amelinin neticesini elbette ki alacaktır. Şu fani dünya ahretin tarlasıdır, burada ne ekersen aşağıda onu biçeceğiz işte. Bu nedenle diyoruz ki, ‘Ey Âdemoğlu, gururlanma, senden büyük Allah var.’ Neticede ölüm var kardeşim ölüm, onun için geliniz şu güzelim vatanımıza sahip çıkalım el birliği ile.. Doğamıza ve güzelim cennet vatanımıza sahip çıkalım. Şunu da unutmayalım ki bu vatan için nice canlar verdi bu millet, onun için başta bu güzel yurdu bizlere emanet eden Mustafa Kemal Atatürk ve O’nun silah arkadaşlarıyla, bu vatan için şehit olmuş tüm şehitlerimizin ruhları şad olsun, hepsinin mekânı cennet olsun. Bu vesile ile Cumhuriyet Bayramınız kutlu olsun. Benim sevgili dostlarım hoşça kalın, dostça kalın. Bundan sonraki köşe yazılarım inşallah, hep kültürel değerlerimizden oluşacaktır.


MAKALEYE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


Site en altı
yukarı çık