• 12 April 2021, Monday 11:21
DursunGirgin

Dursun Girgin

MASAL ANLATMIYORUZ Kİ

Dostlarım merhaba.

Bir çok konularımızı kamuoyu ile paylaşıyoruz. Hani derler ya derdini söylemeyen derman bulamaz. İşte ben de oldum olası birçok konularımızı hep yöre halkımız ile paylaştım. Elbette bütün bu paylaşımlarımızın bir çok faydasını da gördük. Tabi bu arada da kamuoyu ile paylaştığımız bir çok konuyu da bazı kişiler sanki biz masal anlatıyormuşuz gibi görmezden duymazdan geliyorlar. Mesela ‘kültür adamlarımıza böyle mi sahip çıkacağız’ dememin üzerinden aylar geçti, hala ortada ne fol var ne yumurta. Dostlarım, düğün ve dernekler yasaklanalı neredeyse bir yıl geçti, göstermelik olarak üç beş müzisyene yardım yapıldı. Gerisi yok. Misal senin aylığın var. Sana yardım yok dediler. İyi güzel de kardeşim sen benim maaşımı nerelere harcadığımı biliyor musun? Hani bir söz vardır yarısını el aldı yarısını da sel aldı misali.. Ta 2002 yılından beri bir türlü iki yakamızı bankalardan kurtaramadık ki, mesajla bir çok bankadan kredi kartı aldık, limitleri küçük küçük ama toplamda getirdiği yük o kadar büyük ki, bütün bunları çok geç anladık. Sonuçta tek bir bankadan kredi alıp bütün küçük hesapları kapattık ama bu sefer de her ay ödenen para masşımın yarısından fazlaydı. Misal benim şu anki maaşım 2440tl. 1341tl' si her ay kredim için kesiliyor. Baktık gördük ki aldığım paramız yetmiyor. Aynı bankadan da kredi aldık. Şimdiyse daha da işin içinden çıkılmaz bir hal aldık. Peki sonuç ne olacak? Kurt dumanlı havayı sever misali daha çok borç, daha çok sıkıntı. Peki ne olacak bu milletin hali? Ben ilerleyen yaşıma rağmen eğer düğün ve dernekler serbest olmuş olsa, evimin geçimini düğün ve derneklerden kazandığım parayla temin ederim. Çok sıkıntılı duruma düşmeyince de tekrar tekrar kredi kullanmam.  Mesela benim sanatım müzisyenlik, çocuk davulu yapmak, büyük asma davulu yapmak, tamiratını yapmak. Elimden geldiği halde eğer ben yoksulluk çekiyor isem, ya diğer müzisyen arkadaşlarım nasıl geçiniyor acaba bilen var mı?

Evet değerli siyasetçiler, artık şu sen ben kavgasını bırakın, milletin derdine çare bulun. Ne olur, bu sistemin mutlaka bir gün gelip tıkanacağını biliyorduk. Ama bu kadar erken tıkanacağını da hiç mi hiç beklemiyorduk. Demem o ki, suni gündemlerle sizler uğraşa durun. Ama millet kan ağlıyor, banka faizleri aldı başını gidiyor. Ne olacak sonumuz?

Evet dostlarım masal anlatmıyorum, eğer bir yıl daha düğün ve dernekler yasak olursa, inanın bu sefer de virüsten değil de bu millet açlıktan ölecektir. Haberiniz olsun. Peki çare var mı? Evet çare var. Birincisi düğün ve derneklerin ramazan ayından sonra serbest bırakılması. İkincisi bankalara olan borçlarımızın yeniden düşük faizle uzun vadeli yapılandırılması, hatta sıfır faizle yapılması. Aksi halde bu gemi batacaktır. Haberiniz olsun. Masal anlatmıyorum gerçekleri söylüyorum. İktidar da, muhalefette artık laf değil çare üretmelerinin bilincine varıp biran önce bu millete şu zor günlerinde yardımcı olmalıdırlar. Evet bu çözümden sonuçta kerkes faydalanacaktır. Haydi dostlarım hoşça kalın, doartça kalın. Hani derler ya “zurnanın zırt dediği yer”. İşte burasıdır.


MAKALEYE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


Site en altı
yukarı çık