• 22 August 2017, Tuesday 19:47
DursunGirgin

Dursun Girgin

Varan 3!..

Dursun GİRGİN

Dostlarım merhaba…

Görüyor musunuz güzelim kültür değerlerimizi ne hale getirdiler. Neşet Ertaşlar, Âşık Veyseller göçüp giderler elbette bir gün. Muhtar Dursun da her fani gibi bu âlemden göçüp gidecektir. Aslolan nedir peki? Sözünüzün ardında durmanız değil mi? İşte ben de ta 1995’li yıllardaki ilk kasetimde; 1.Aydın Jandarması Zeybeği, 2.İnce Hava, 3.Dert Osman Zeybeği gibi birkaç zeybeği gündeme taşıdığım günden bu yana 2010’lu yıllarda da sadece Muğla yöremizde çalınan Abdal Havası Zeybeği, Çıktım Tepe Zeybeği gibi yöremize ait bilinmeyen eserleri ve dahi ezgileri Kültür Bakanlığı arşivlerine verdiğim zaman da yine aynı tezimi dile getirdim. Her zaman en doğru olanı yaptığıma inanıyorum. Yani bu zeybekler benim olduğu kadar bugün hayatta olmayan birçok Cennet Mekân ustalarımızın ve arkada kalan yavrularımızın da hakkıdır. İşte gerçek kültür adamları böyle olur ve böyle de olmalıdır.

Sevgili dostlarım, ömrüm boyunca hiçbir zaman el etek öpmedim, öpmem de. Öpemem de… Neden? Şu fani dünyada bir lokma ekmeğin esiri hiç olmadım, olmam da. Yıllardır benim evime binlerce konservatuvarlı öğrenciler gelip gittiler. Birçok bilgiler verdim. Yazılı, sözlü veya görsel medyada yansıyan binlerce programa imza attım. ‘Dursun Girgin şu sorumuza karşı şu parayı istedi’ diyenlerin alnını karışlarım. Çünkü kültür evrenseldir. Kültür değerlerimiz de evrenseldir. Onun için, geliniz bu güzelim değerlere daha fazla zarar verebilecek sözlerden ve de eylemlerden kaçınalım.

Lütfen bakınız.

Bugün sırf bu kültür rant meselesi haline getirildiği için binlerce zurnacı dostum telefon ederek, “Dursun abi bu seneki zurna festivalinde yine mi aynı insanlar çıkacak?” diye adeta isyan ediyorlar.

Eh haksız da değiller.

O halde geliniz artık 2013 yılından beri yapılan hataları 2017 yılında da tekrarlamayalım. Ben Türkiye genelindeki tüm zurnacı dostlarımı çok seviyorum. Ömrüm olduğu müddetçe sizlerin haklarını her yerde savunacağımdan hiç birinizin endişesi olmasın.

Sevgili dostlarım, son söz olarak şunu söylemek istiyorum.

Başta Muğla Büyükşehir Belediyemiz olmak üzere, düzenlenen zurna festivaline maddi-manevi destek veren herkese teşekkür ediyorum. Bu güzelim kültür değerlerimizin, hiç kimsenin tekelinde oyuncak olmasına müsaade etmeyeceğimizin de bilinmesini özellikle rica ediyorum.

Bu duygu ve düşüncelerimle 2017 yılı Muğla Zurna Festivali’nin güzel geçmesi dileğimle, en derin saygı ve sevgilerimi sunuyorum.

Gelin bir olalım, pir olalım. Birlikten güç doğar.

Hoşça kalın, dostça kalın.


MAKALEYE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


Site en altı
yukarı çık