• 19 May 2017, Friday 19:14
DursunGirgin

Dursun Girgin

Takdir edilmek güzel bir şey!

Dursun GİRGİN

Dostlarım merhaba!

Yıllardır birçok kültürel konularımızı, kültürel değerlerimizi anlatmaya çalışıyorum.

Aslında bu konuları bir başkası anlatsın istiyordum. Tabii ki birçok konuları aslında anlatmak isteyen dostlarımız çıktı. Ancak onlar da Dibekdere’nin 250 - 300 yıllık davul - zurna ve zeybek kültürü hakkında çok bilgileri olmadığı için bu konuyu yine anlatmak, yazıp çizmek bize kaldı.

Yani tabiri caizse senarist kendimiz, oyuncu kendimiz, proje mühendisi kendimiz.

Velhasıl kendimizi kendimiz anlattık. Bugüne kadar sağ olsun bazı dostlarımız sayesinde de hem genel kültürümüzü geliştirdik hem de Dibekdere’nin 250 - 300 yıllık davul - zurna kültürü hakkında birçok güzellikleri de başardık …

Tabii ki bu işler kolayca elde edilen başarılar değil.

Neyse, ben sözü fazla uzatmadan çok değerli dostum Kemal Kaşkar’a teşekkür etmek istiyorum. Zaten özellikle de 2002 yılından beri çok değerli dostum Kemal Kaşkar’ın ve çok değerli eşi Ayşe Hanım’ın yine çok değerli oğlu Melih Bey ile Önder Gazetesi’nin tüm bireylerine canı gönülden teşekkür ediyorum.

Özellikle de Kent Konseyi toplantılarında dile getirdiğim zeybek oyunlarımızın alan taramasıyla ilgili plan ve projemizin güzel Milasımızda yapılması konusunda; yanı sıra çocuk davulu, asma davul ve de zurna çeşitlerinin yapımı, tamiratı ve de pazarlaması gibi, yani çalgı yapımı gibi birçok güzel projenin de Milas gibi birçok medeniyetlere ve de kültürlere ev sahipliği yapmış olan güzel Milasımızda yapılması demek.

Bu, öylesine sıradan bir proje olmadığı gibi ben de böyle bir konuşmayı laf ola beri gele diye ifade etmedim

 İşte bu nedenle sayın çok değerli Kemal Kaşkar Hocamıza teşekkür ediyorum ve diyorum ki, başkalarınca da takdir görüyor olmak çok güzel bir duygu.

Ben bir Kültür Dostu olarak bu konuyu şöyle dile getirmek istiyorum: Örneğin bir konserde saatlerce ustalar birşeyler çalar ve sonuçta binlerce seyirci içinden bir alkış yükselir.

O bir tek alkış dahi bizler için çok ama çok önemlidir.

O alkışın mutlaka arkası ve de devamı gelir. Ve de gelecektir.

İşte ilk alkış yapan bu ele ben bir dost olarak diyorum ki, iyi ki varsınız.

Dostlarım, zaten geçen gün bir konservatuar hocamla yaptığımız röportajda da ifade ettiğim gibi, çok yakında ‘Ege Zurnacıları’ adlı bir eser yazacağız.

Elbette ki öyle bir eserin içinde bu kültüre değer verenler de yad edilecektir.

Mesela bugüne kadar birçok güzel işler yaptık. Bunca yapılan güzelliklerde de birçok insanın emeği var. Umarım tüm gönlümüzden geçen güzel işleri can tendeyken başarır ve dahi gelecek kuşaklarımıza güzel bir kültür mirası bırakırız.

Haydi dostlarım, hoşça kalın, dostça kalın. 


MAKALEYE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


Site en altı
yukarı çık