• 22 March 2021, Monday 9:50
DursunGirgin

Dursun Girgin

Devlet bana zor günümde lazım

Dostlarım merhaba. Işçi, çiftçi, esnaf, emekli velhasıL güzel ülkemiz çok zor günlerden geçiyoruz. 2020 Nisan ayından bu yana neredeyse bir yıldan beri cebimize sadece emekli maaşımız giriyor. Mesela ben emekli biriyim. Emekli maaşım şu aralar 2420 TL oldu. Ancak bu 2420 TL’nin yaklaşık 1800 TL’si bankalara borçlara gidiyor ve elde kalan 620 TL de elektrik, su, telefon. Elde var sıfır sıfır sıfır sıfır.

Peki ben 73 yaşında bir kişiyim. Ne yerim, ne içerim. Acaba devlet baba hiç düşündü mü? Kısacası devletim bana zor günümde lazım.

Mesela ben müzisyen olarak ilerleyen yaşıma rağmen eğer düğünler, dernekler yasak olmamış olsaydı hiç kimseye muhtaç olmadan yaşayıp giderdik. Nitekim benim bu bankalara olan borcum ta 2002 yılından beri devam ediyordu. Ancak her yıl düğün ve derneklerden kazandığım gelirim ile ihtiyaçlarımı karşılıyor, maaşımın da belirli bir kısmına devamlı borçlarımı ödüyordum. Ta ki 2020 Nisan ayında düğün ve derneklerin yasak edilişine kadar. Işte o zorlu günlerde işsiz güçsüz kalan yavrularıma da destek olabilmek amacıyla bir miktar daha kredi kullanmak zorunda kaldık. Bu ne demek? Daha fazla borçlanmak, daha çok faiz ödemek. Üç kuruşluk emekli maaşımız nerdeyse borçlarımızın taksitleriyle başa baş gider hale geldi.   Bu kez de Sayın Kültür Bakanımız bir TV’de açıklama yaptı. Pandemi süresinde müzisyenlere her ay 1000 TL yardım yapılacak denildi. Özellikle evlerimize kadar gelip de TC kimlik numaralarımız ve müzisyen olup olmadığımıza dair internet kayıtlarına kadar baktılar incelediler. Sonuçda baktık gördük ki Kültür Bakanlığı’nda 2010 yılından beri mahalli sanatçı belgemiz olduğu halde ne yazık ki yapılan yardımlardan bir kuruş bile faydalanamadık. En son çara olarak da bu acı gerçeği kamuoyu ile paylaşmak zorunda kaldım. Eğer Milas AKP Teşkilatı benm bu söylediklerim hakkında en ufacık bir tereddütü dahi varsa lütfen Milas FinansBank Şubesi’ne ve   Milas Halk Bankası Şubesi’ne her ay ödediğim kredi borç taksitlerimi ve aldığım SGK emekli maaşımın ne kadar olduğunu lütfen incelesinler. Bütün bu gerçekleri şunun için yazmak zorunda kaldım.

Bu ülkede 24 bin müzisyen yok. En az sayısı 2-3 milyondur.

Bugün emekli olduğu halde bankalara milyarlarca   borçlu olan emekli müzisyenlere eğer emekli oldukları için bu pandemi yardımı yapılmamışsa, çok büyük devlet suçu işlenmiştir.

Dostlarım ben aynı zamanda bir dernek başkanıyım. Eğer konuşulması gereken yerde susarsak tüm müzisyen arakdaşlarımıza çok büyük bir haksızlık yapmış olurum. Bu yazımı okuyan tüm Muğla Milletvekilleri’nden şunu rica ediyorum; 12 aydan beri yasak olan yöremizin düğün derneklerinin bir an önce serbest bırakılması ya da devletimizin benim durumumda olan tüm müzisyenler için devletliğini göstermesini rica ediyorum. Milas Yöresi Zurnacılar ve Davulcular Dernek Başkanı Dursun Girgin olarak 0532 642 05 39 / 0535 602 66 46 numaralı telefonlarımdan isteyen yetkililerle her zaman görüşmeye hazırım.

haydi dostlarım hoşça kalın dostça kalın. Siz siz olun aramadan sormadan siyasi kararlar vermeyin. Elbette bizim de konuşacağımız günler gelecektir. Işte o kadar. Yardımlar olmasa da olur ama oylar olmazsa olmaz. Öyle değil mi dostlarım?


MAKALEYE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


Site en altı
yukarı çık