• 15 February 2019, Friday 9:24
DursunGirgin

Dursun Girgin

SANATÇILARDAN KORKMAYIN

Dostlarım merhaba sanatçılardan, şairlerden ve dahi müzisyenlerden hiç korkmanıza gerek yoktur. Onlar ki bu ülkenin temel taşlarıdır. Evet bugün bazı sanatçı dostlarımız bazı yerleri eleştirseler de, yarın o eleştirmiş oldukları insanlara eğer bir zulüm, bir haksızlık yapıldımı, yine o zamanda ilk sahip çıkan kişiler onlar olur. Onun için bazı dostlarımız bazı eleştiriler yapıyor olabilirler. Asılolan eleştirenler önce kendilerine şöyle bir dönüp gerçekten de ben bu eleştirileri hak ediyor muyum , etmiyor muyum diye kendini sorgulamalıdır. Yıllardır bu ülkede birçok şair, sanatçı, müzisyen bazı kesimleri eleştirmişlerdir. Bunun için kıyametleri koparmamıza gerek yok sevgili dostlarım. Yunus Emre'ler şiirleriyle, Mehmet Akif Ersoy mısralarında birçok yerde birçok haksızlıklara karşı çıkmışlar. Peki asıl amaç nedir? Bu konuda hepimiz nihayetinde insanız hatalarımız, kusurlarımız olabilir. Onun için lütfen en güzel ilaç hiç şüphesiz sabırdır, öfke şeytandandır.

Lütfen, bu ülke sanatçısıyla, şairiyle, müzüsyeniyle, işçisiyle, çiftçisiyle, amiriyle, memuruyla, hacısıyla, hocasıyla, siyasetçisiyle, iktidarıyla, muhalefetiylehepimizinvatanıdır. O halde geliniz şu güzelim vatanımızın kadrini kıymetini bilelim, siyasi ihtiraslarımızın esiri olmayalım. Ben bir müzüsyen ruhuyla olaylara böyle bakıyorum.

Evet dostlarım, bize bizden başka dost yoktur. Şu son günlerdeki dünya siyasetine bir bakıyorum da el birliğiile,dilbirliğiyle asıl bağırıp-çağırmamız gereken bir yer ve de kişi varsa, başta ABDve onun ileri karakolu olan İsrail’dir. Esas bağırıp-çağırmamız gerekenlere karşı sessizliğe bürünmek bence çok yanlıştır. Evet sevgili sanatçı dostlarım, değerli şair dostlarım, çok değerli müzisyen arkadaşlarım, sözde ABD bizi ekonomik yönden çökerteceğine dair açık-seçik tehdit ediyor. Peki bizler neden bu tehdide karşı “ey Amerika! dünyada artık kapitalizmin sonu yaklaştı. Bak bugün dünyada 4 milyar nüfus artık kısmen de olsa milli ekonomi modelini uyguluyor, yarın birgünTürkiye’de  de bu milli ekonomi uygulandığı zaman senin halin ne olacak?” diyemiyoruz da, “aman ağam aman, biz senin müttefik dostun değil miyiz?” diyerek hala 9 takla atıyoruz? Evet dostlar, geliniz el birliğii lebunları konuşalım, ne dersiniz, artık mızrak çuvala dahi sığmaz oldu.

Ben şahsenbirmüzisyenolarak ABD’yi günahım kadar sevmem. Neden mi? 70 küsüryaşındayımhala ABD tarafından sömürülmekten yakamızı bir türlü kurtaramadık. İşte bunları konuşalım veyahut da bunları konuşanları şöyle cankulağıyla bir dinleyelim. Bakalım sonu ne olacak, işte o zaman belli olur. Onun için lütfen geliniz birbirimizle itişip-kakışacağımıza, gelin de birlik-beraberlik içinde şöyle bir haykıralım artıkTürkiye’nin ne olduğunu dünya alem görsün… Bu da tabikii limle olur, bilimle olur. El elevererek olur. Haydi dostlarım, hoşça kal demeden önce tekrar altını çizmek istiyorum.Sanatçıdan korkmanıza gerekyok. Çünkü onlar bu ülkenin aynasıdır.

Haydi dostlarım hoşçakalın,dostça kalın…


MAKALEYE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


Site en altı
yukarı çık