• 05 August 2023, Saturday 13:35
DursunGirgin

Dursun Girgin

BUNUN ADI RESMEN SOYGUNDUR

Dostlarım merhaba. Ben bir emekliyim. 2002 yılından beri hiçbir ak gün yüzü görmedim. Hep hayal ederdim; şöyle emekli olayım da en azından güzel Egemin güzel yerlerinde şöyle hoşça vakitler geçiririm diye. Sağ olsun AKP hükümeti sayesinde hiç de ak gün yüzü görmedik. Hep harç borçla yaşıyoruz. Şu son günlerde de nakit avanslar kapatıldığı için harcımızı, borcumuzu dahi ödeyemez konuma düştük. Bir bankadan ön onaylı kredim vardı. Hadi bari 20.000 TL alayım da şu ufak tefek borçları kapatayım bari dedim, aman Allahım o da ne? Öyle yaşlılığımdan dolayı 12 aylık 20000 TL’nin 5000 TL faizi, 6000 TL de sigortası tam 11000 TL. Ey Türkiye, ey maliye bakanı, ey BDK üyeleri… Bu nedir Allah aşkına? Hadi çarşı pazarı anladık da… fahiş fiyatlarla resmen çayın taşıyla, çayın kuşunu vurmaya çalışan bankalardaki bu sorumsuzluğun hesabını kim verecek? Evet sayın Kültür Bakanı’na sesleniyorum. Ben 2010 yılında beri Kültür Bakanlığı mahalli sanatçı unvanına sahip, Muğla yöresinde davul-zurna kültürüne büyük katkıları olmuş bir mahalli sanatçı sıfatının yanı sıra 7’den 70’e hem göze, hem de sanata değer vererek, genç yavrularımıza da genel kültürümüzü aşılamaya çalışıyorum. Bu nedenle de çocuk davulcular ve büyük davulcular ile birlikte zurna kamışları üreterek, bir nevi ülkemizin çeşitli yerlerindeki mehteran takımlarına da akortlu mehteran zurnaları gönderiyorum. Onca çalışmalarıma rağmen hala iki özel bankaya neredeyse 100000 TL borcum var. Bugün benim gibi genel kültürünü ayakta tutmaya çalışan bir Avrupalı Sanatçı’ya  her türlü imkanları verirken, ne yazık ki bir kültür adamına reva görülen böyle bir durumdan çok muzdarip olduğumu tüm dünya duysun. Bugün sözde devlet bankalarının şu sıfır faizli kredilerinden kimler yararlanıyor, bilemiyorum. Son olarak şunu söylemek istiyorum bu ülkede üretici olmak da çok zormuş meğer.

Bakınız ey Muğla Milletvekilleri, ey Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı! Ben bir mahalli sanatçı olarak bugüne kadar yaptığım başarılı kültür hizmetlerimi en iyi bilen ve tanıyan Milas Belediyesi, Muğla Büyükşehir Belediyesi, Muğla İl Kültür Müdürlüğü, Muğla Milletvekilleri’dir.

Lütfen ülkemizde hayvancılık, çiftçilik öldü. Şimdi de sıra kültür adamlarına geldi. Lütfen bu konuyu eline boyuna irdelemek için yerinde gelip de çalışmalarımı, hizmetlerimi yani kültüre olan katkılarımı tüm yetkilileri, yerinde görmeye, evime, yani Dibekdere’ye davet ediyorum. Lütfen gelin. Bu ülkede her şey gibi kültür ve kültür adamları yok olup gitmesin.

Peki sonuç olarak ben ne mi istiyorum? 20000 TL devlet destekli uzun vadeli bir kredi istiyorum.

Haydi dostlarım hoşça kalın, dostça kalın.


MAKALEYE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


Site en altı
yukarı çık