• 08 April 2017, Saturday 20:51
DursunGirgin

Dursun Girgin

Bu milletten çok şeyler gizleniyor

Dursun GİRGİN

Dostlarım merhaba …

Çoktandır yazmıyorum. Niye, çünkü körü körüne binmişiz hıyanet gemisine gidiyoruz. Ne rotamız belli ne de yönümüz belli. Yani böyle bir ortamda ne söylersen söyle hiç önemli değil, herkes aklını ve dahi fikrini kullanamıyor ki. Böyle bir ortamı da fırsat bilen siyasetçiler insanlarımızla dalga geçer gibi bir şeyler anlatıyorlar.

Örneğin şu anayasa değişikliğinin neler getirip neler götüreceğini kim biliyor? Zaten milletin meclisinde bu yasa tam manası ile anlatılmadı ki. Bir 17-25 Aralık olayları oldu. Sonuç, üstü kapatıldı. Bir 15 Temmuz olayları oldu, binlerce yüz binlerce insan işinden aşından oldu, ama gel gör ki işin siyasi ayağına hiç mi hiç dokunulmadı bile. Meselâ geçen gün bir gazetenin köşe yazarının yazılarını okudum; İngiltere’de Türkiye’nin 450 ton altını varmış. Yani bu altınlar İngiltere’deymiş. Nedeni? Kimileri rehin diyor, kimileri başka başka şeyler?!..  Tıpkı Suudilerin, tıpkı Arapların tüm varlıklarını ABD’ye teslim etmeleri gibi. Yani dünya ülkeleri kıymetli madenlerini, altınlarını koruma altına alırlarken biz Türkiye olarak altınlarımızı dahi İngiltere’ye emanet ediyoruz ve de karşılığında da onlardan faizle dolar alıp borçlanıyoruz.

İşte bütün bu gerçekler maalesef bu milletten gizleniyor. Daha neler gizlenmedi ki … Meselâ köprüler yapılıyor, yollar yapılıyor ve bütün bu hizmetleri de yap işlet devret modeliyle yabancı firmalar yapıyor. Kimi 30 seneliğine, kimi 50 seneliğine bu milletin alınteriyle kazandığı paraları oturduğu yerden alıp kendi ülkesine gönderecekler ve bizler de sayın iktidarın bolkepçeden savurduğu palavraları dinleyip duracağız.

Peki sayın iktidar; şu anda bu ülkede yap işlet devret modeliyle yapılan otoban yollardan, köprülerden bir yılda kaç milyar dolar yurt dışına gidiyor? Neden bunları da anlatmıyorlar bu millete? Neden Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası varken 450 ton altınımız İngiltere’de?

Ey Türk milleti, ey hacılar, ey hocalar lütfen dikkatli olun: Bu millet sağcısıyla, solcusuyla bir bütündür. Onun için bu ülkede varolagelen 100 yıllık demokratik güzellikleri kötü emellerinize alet etmeyin. Gelin, ister evet çıksın, isterse hayır, ama yeter ki bu millet yine el ele tutuşup kardeşçe gezebilsin. Bunun da yolu hiç şüphesiz insana olan saygıyla mümkün olabilir. Bugün birlik ve beraberliğe -hep olduğu gibi- her zamankinden daha çok ihtiyacımız var.

Dostlarım hatırlayın, daha yeni, ABD Suudilerin ABD bankalarındaki 700 trilyonlarını geri vermedi. Keza yine bu ABD Irak’ı işgal ettiğinde ilk yaptığı iş ne oldu biliyor musunuz? Irak’ın altınlarına el koydu. Keza yine devrik İran Şahı Rıza Pehlevi’nin de yıllar önce ABD’deki tüm mal varlıklarına el koymuşlardı. İşte batının gerçek yüzü bu olduğu halde neden Türkiye’ye ait 450 ton altın İngiltere’nin merkez bankasında duruyor ve bu gerçeklerden kaç yurttaşımızın haberi var, lütfen söyleyin bana ...

Kaldı ki buna benzer daha neler gizleniyor bu yüce milletten.

Sahi, şu değişecek olan anayasayı kaç kişi biliyor? Oldu da bitti maşallah mantığı ile yıllardır uyutuluyoruz.

Değerli dostlarım; her şeye rağmen geliniz birbirimizden selamı sabahı kesmeyelim, yoksa kaybeden Türkiye olacaktır. Benden söylemesi.

Haydi dostlarım, hoşça kalın, dostça kalın …


MAKALEYE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


Site en altı
yukarı çık