• 09 June 2022, Thursday 9:03
DursunGirgin

Dursun Girgin

Kırıp dökmek kolay da ya sonu?

Dostlarım merhaba… şu yaklaşan yaz sıcaklarıyla beraber getirdiği hayat şartları insanlarımızı canından bezdirirken, durup durup da turnayı gözünden vurmanın hiç de alemi yok. Beyler, zaten çekilmez hale gelen hayat şartları yetmezmiş gibi bir de ne sağın, ne de solun tantanalarını artık çekemiyoruz.

İsterseniz bir maruzatımla insanların çekmekte oldukları zorlukları anlatayım. Malum devlet hastanelerimiz artık görevi özel hastanelere devretti. Özel hastanelerimiz de maşallah darphane, habire para basıyor. Allah aşkına şu durumu sevgili siyasetçilerimiz güzelce okuyup bana desinler ki Dursun Amca yanlış yapıyorsun. Malum pandemi nedeniyle hastanelerimiz artık çalışamaz oldu. Bunu fırsat bilen özel hastanelerimiz ateş pahası. Mesela; kan tahlili 435 TL, bir röntgen 60-70 TL bir muayene ücreti emekli olduğum halde 200 TL. Gel de sen bu siyasetçilere bağırıp, çağırma. Yeter artık yeter! Çarşı Pazar yangın yeri. Eh bu pahalılıklar dolayısıyla sağlıklı beslenmeyen insanlarımız haliyle doğal olarak hastalanıyor. Eee özel hastanelerimiz elhamdülillah dolup taşıyor. Peki neden? Çünkü aynı yollar, köprüler gibi özel hastanelerimize de devlet garantisi verilmiş. Bu nedir be kardeşim? Bunca dert, bunca çile yetmezmiş gibi akşam şöyle televizyonumu açıp da zevki sefa içinde şöyle güzel bir belgesel, güzel bir söz, güzel bir vaaz, nasihat dinleyemiyoruz. Hep kavga, hep gürültü. Artık bıktık. Peki ne zaman şöyle güzel sözler duyacağız, iktidardan ve de muhalefetten? Yazıktır beyler!

Bütün şu olup bitenlere rağmen hala içimizdeki bu vatan sevgisi, bu bayrak sevgisi, bu doğa sevgisi bizlere hala yaşama sevinci veriyor. Umarım ki bir an önce şu cennet vatanıma iç barış, huzur ve mutluluklar gelir de insanlarımızın yüzü güler. Cepleri para bulur. Sofralar zenginleşir.

Haa gözünüz aydın ekmek 4 TL olmuş, işemek 3,5 TL, bir fincan kahve 5 TL, bir tas paça 30 TL. Dibekdere- Milas arası 13 TL, Milas-Muğla arası 35-40 TL.  Gel de sen bu ülkede 3280 TL maaşla yaşa yaşayabilirsen. Tabi ister yaşa, istersen geber git.  Kimin umurunda!

Neşet Baba’yı rahmetle anıyorum her zaman. Neden? Çünkü her sözü, her türküsü bir nasihattır. Tabi anlayabilenlere… Evet ölen ölür. Kalan sağlar bizimdir diyor Neşet Ertaş. Değerli dostlar, siyaset ve siyasetçiler yanlış yoldasınız. Haberiniz olsun. Siyasetin asıl amacı insanı yaşat ki ihsan bulasın. Bu duygu ve düşüncelerle tüm siyasetçilerimizden sıcakların tavan yaptığı şu günlerde ne olur insanları huzursuz edecek söz ve davranışlardan lütfen uzak durun. Özellikle de cemaatlerin şu son günlerdeki üslup ve davranışlarını hiç de tasvip etmiyorum. Nedeni şu: her işe karışır oldular. Malum mevcut siyasete sözde yol gösteriyorlar. Ama o kadar çok yanlışlar yapıyorlar ki sormayın.

Neyse ben bir kültür dostu olarak, bu güzel vatanımın sazını da sözünü de çok seviyorum. Sözde değil, özde seviyorum yaradılanı yaratandan ötürü. İşte o kadar.

Haydi dostlarım hoşça kalın, dostça kalın.


MAKALEYE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


Site en altı
yukarı çık