• 28 January 2021, Thursday 9:05
DursunGirgin

Dursun Girgin

Türkiye’de 24 bin mi müzisyen var?

Dotlarım merhaba. Merakımı mazur görün. Sayın Kültür Bakanımız 24 bin müzisyene yardım yapılacak dediği günden beri, birçok yazılar yazdım. Sonuçda hepsini de haksızlık olmasın diye yırtıp attım. 24 bin müzisyen sözcüğü, bir müzisyen olarak bana çok garip geldi. Türkiye’de 81 il var. Bugün sadece Muğla’da bile en az 2-3 bin müzisyen vardır. Bunu Türkiye geneline yaydığımız zaman gerçek rakamı inanın ben de çok merak ediyorum. Kaldı ki Türkiye’de bu konularla ilgili yapılmış hiçbir istatik de mevcut olmadığına göre, acaba Sayın Kültür Bakanımız bu 24 bin rakamına nasıl ulaştı? Kaldı ki bugün en kolay ekmek kapısı artık müzisyenlik oldu. Bu gerçekten hareket edildiği zaman Türkiye genelindeki müzisyen sayısını ben de bilemiyorum. Ama üç aşağı beş yukarı tahminime göre bugün Türkiye’deki müzisyen sayısı en az 1-2 Milyon olması gerekir. Neyse… İster 24 bin olsun, isterse daha fazla olsun.

Mesela ben emekli bir müzisyenim. Emekli olalı neredeyse 20 seneye yakın. Emekli maaşım yetmediği için bankalardan hep kredi çektim. Şu an sadece  ben mi öyleyim? Emekli olan bütün müzisyenlerin bankalara borçaları dolu. Zaten birçok müzisyen bankalardan aldıkları krediler sayesinde emeklilik borçlarını ödeyebildiler. Yani bugün ben de dahil binlerce emekli müzisyenin Türkiye’de bankalara çalıştığına acaba Sayın Kültür Bakanımız bilmiyor mu da, sözde emekli olanlara bu paradan vermiyorlar.

Eğer böyle birşey yoksa bunca  dedikoduyu kimler ve hangi maksatla çıkardılar. Bütün bu gerçekler konusunda Sayın Milas AKP İlçe Başkanlığı’ndan bir açıklama bekliyoruz. Benim bugünkü emekli maaşım 2400 küsur oldu. Elime her ay verilecek maaş farkı sadece 1000 TL. Şimdi yetkililere soruyorum. Benim aylık giderim en az 3 Bin TL’nin üzerinde olduğu halde 73 yaşındaki bir emekli bu 1000 TL parayla nasıl yaşayabilir? Artık bıçak kemiğe dayandı sözü bile çektiğimiz çileler yanında devede kulak kalır. Işte bu nedenle rica ediyorum ya hep, ya da hiç. Biri yer diğeri bakarsa bunun adı müzisyenlere yardım değil olsa olsa Türkiye’de yaşayan milyonlarca  müzisyene zulüm olur. Bu da böyle biline. Şimdi gelelim gelişi güzel yapılan işlemlere. Evet az da olsa binlerce müzisyen arkadaşımıza yapılan yardımlara teşekkür ediyorum. Ancak benim anlatmak istediğim konu şu; Türkiye’de müzisyen olup da bankalara borcu olmayan tek bir müzisyeni gösteremezsiniz. Bana göre bu insanlar, özellikle de şu pandemi döneminde evlatlarına destek olmak adına kredi çektiler. Durum böyle olduğu halde arayıp sormadan, sorup soruşturmadan binlerce    müzisyenin mağdur edilmesine doğrusu hala içim elvermiyor. Söze gelince Türkiye büyük ülke. O halde büyük ülkenin idarecileri ufak konuşmaz. Beni Türkiye geleninde  birçok müzisyen çok iyi tanır. Ben ömrüm boyunca  hiç bir art niyet gütmeden yapılan her hayırlı hizmeti hep alkışlamışımdır. Her yapılan yanlışı da maalesef eleştirmek  sanırım herkesin hakkı olsa gerek. Evet bu konunun takipçisi olacağımı beyan eder, hoşça kalın dostça kalın derim.


MAKALEYE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


Site en altı
yukarı çık