• 21 December 2019, Saturday 8:17
DursunGirgin

Dursun Girgin

HAKLI DA OLSAN ELEŞTİRME KARDEŞİM

Dostlarım, merhaba. Artık öyle bir konuma geldik ki, haklı dahi olsak ne iktidara ne de muhalefete tek bir söz söyleyemiyoruz. Eh durum insan sağlığı olunca ister istemez eleştirmek veya eğer varsa haklarımızı aramak zorunda kalıyoruz. Malum söz konumuz şehirlerimizdeki hepimizin zaruri ihtiyaçları olan tuvalet sorunu. 
Muğla’da bütün minibüslerin ilk durak yeri olan şu Adliye karşısındaki çay, kahve ile aperatif bir şeylerle sabah çayı içtiğimiz dönel kavşaktaki simitçi dükkânı. İşlerim dolayısıyla Muğla’ya sık sık gelir giderim. Bazı zamanlar oluyor ki, küçük su dökmek için çok sıkıştığım günler oluyor.
Tarih 18 Aralık 2019. Muğla’ya vardım. Altımda özel aracım yok. Malum yolculuk esnasında iyice sıkıştım. Af edersiniz donuma edeceğim. Evet dostlar, her zaman o yeri çalıştıranlardan anahtar isterdim ve ihtiyacımı orada giderir, sonra da çarşıya çıkar işlerimi takip ederdim. Bu sefer öyle bir şey oldu ki, hâkim suratlı bir genç kız azarlarcasına ‘Orası kapandı’ dedi. Kim kapattı dedim. ‘Belediye’ dediler. Onca öfkeyle onca sıkışıklığımla kendimi Öğretmenevi’nin karşısındaki yer altı tuvaletine zor atabildim. Aman Allah’ım, hiçbir kuluna böyle bir zorlukta bırakmasın. 
Hemen aklıma Menteşe Belediyesi geldi ve orada Halkla İlişkiler Bölümü’ndeki dostlarıma durumu izah ettikten sonra dediler ki, ‘Dursun Amca, telefon numaranı ver de biz sana konu hakkında bilgi verelim.’ Zaten şeffaf belediyeciliğin gerekliliği de böyle olmak değil mi…
Neyse, uzun lafa ne hacet. Birkaç saat sonra bilgi geldi. Bu işyerindeki bir bayanlar için bir de erkekler için olan tuvaletini Büyükşehir Belediyemiz, işyerine mahsus oraya tahsis etmiş. İyi güzel de oraya günde en az 1000 kişi gelip, oturup, araç bekliyor, çay içiyor, alışveriş yapıyor. Peki buraya gelip giden insanlar, tuvalet ihtiyaçlarını nasıl giderecekler? 
Sayın yetkililer, olmuyor dostlarım olmuyor. Muğla genel kültürü ile örnek bir şehir olması gerekirken insanların en önemli ihtiyaçlarından biri olan tuvalet sorunun hala Muğla’da çözülememiş olmasını görmek beni çok üzdü. Bazı dostlarım belki de bana kızabilirler. Bu nasıl sosyal demokratçılıktır diye benim için aslolan insana ve de insanlığa yapılan hizmetlerdir. İnanın şu satırları yazdığım için çok üzgünüm. Mesela ben bazı rahatsızlıklarım dolayısıyla çoğu zaman otobüslerle yolculuk dahi yapamıyorum. Lütfen ilgililerden ve de etkililerden rica ediyorum. Bu tür zaruri ihtiyaç yerlerinin sayılarını arttırın ki, insanlarımız sizlere duacı olsunlar. Bilmem anlatabildim mi. Umarım bir dahaki gelişimde bu yerdeki tuvalet sorunu hallolmuş olarak görürüm. Eğer yılbaşında büyük ikramiye bana çıkarsa ilk işim bu meydana bir tuvalet yapılması için Büyükşehir Belediyemize yardımcı olmaktır.
Haydi dostlarım, hoşça kalın, dostça kalın.
Dostların sözleri acıdır ama meyvesi tatlı olur.

Zurnacılar Davulcular Dernek Başkanı Dursun Girgin.
 


MAKALEYE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


Site en altı
yukarı çık