• 21 March 2017, Tuesday 19:15
DursunGirgin

Dursun Girgin

Anlamakta zorlanıyorum …

Dursun GİRGİN

Dostlarım merhaba.

Siyaset denen araç, insanlara hizmet edebilmenin yolunu açmak içindir. Tıpkı keskin bir bıçağın, bir caninin elindeyken can yakması ama bir hekimin elinde olduğu zaman da can kurtarması gibi. Türkiye siyaseti de işte bu ikilem arasında gidip geliyor. Ama ne yazık ki bu millet bir türlü ‘hekim’ bulamıyor yıllardır. Hep kurnazlar geliyor çeşmenin başına. Bir türlü de ellerine geçirdikleri çeşme musluğunu (şımarık çocuk hikayesindeki gibi) bırakmıyorlar. Öbür tarafta insanlar susuzluktan ölürken o şımarık çocuklar sağa sola ağızlarındaki suyu püskürtüp israfın daniskasını yapıyorlar. Ama gel gör ki bir türlü de bu millet çeşmeye yaklaşamıyor.

Bakınız dostlar, siyaset öyle köşe dönme yeri değildir. İşte, yıllardır bu ülke neden kalkınamıyor diye soracak olursak hep kurnazlar geliyor başımıza da ondan.

Eskiden, çocukken elimizde tatlı-güzel bir yiyecek olsa bazı gözü açık uyanıklar, “gel çocuğum elindekini bana ver de sana deve yapıverem” der biz de kalkar elimizdeki yiyeceği verir; sonra da ha şimdi deve çıkacak, de şimdi deve çıkacak diye saatlerce beklerdik. Aldatıldığımızın farkına varınca da başlardık ağlamaya sızlamaya. İşte yıllardır böyle bir mantıkla yönetiliyor Türkiye.

Sevgili dostlarım, yüce Rabbim insanoğlunu diğer mahlûkattan bir şeyle ayırmıştır. O da akıldır.

Eğer bugün geriye dönüp de şöyle bir bakacak olursak, 15 seneden beri Türkiye her geçen gün gerisin geriye gidiyor. Tüm İslam alemiyle aramızda buz tabakaları oluştu. Irak işgaliyle başlayan süreç ne yazık ki felaketle sonuçlandı. Milyonlarca Iraklı aile evinden oldu, işinden oldu, aşından oldu, ırzından oldu, namusundan oldu. Yetmedi, sıra gelip Libya’ya, Mısır’a, sonra da Suriye’ye dayandı, neden?

Bu olup biten olaylarda Türkiye’nin hiç mi hatası yok? Neden biz Türkiye olarak hep ABD’ye ve de İsrail’e mahkumuz? Neden sağlıklı bir dış politikamız yok Türkiye olarak?

İşte bu yüzden olup bitenlerin tek bir nedeni var: “Aman saltanatım sona ermesin”!

Esasen ben siyasetçileri anlıyorum da şu vatandaşı anlayamıyorum.

Kardeşim işin var mı, hayır diyor. Peki arazin var mı, yine hayır diyor. Öyleyse sen neyin mücadelesini yapıyorsun diyorsun!? “Gıcık olsun diye” yapıyormuş!? İllallah doğrusu!

Bu millet sonunda ya belasını ya da mevlasını bulacak herhalde. Umarım şu referandum sağ salim olup biter de gerçekten şu güzelim ülke layık olduğu şekilde idare edilir. Gerçi genel seçimlere hayli bir zaman var, en azından bu millet neyin hayır getireceğini neyin şer getireceğinin farkına bir an önce varır …

Haydi hayırlı olsun.

Şu bir gerçek ki; ölüm var dostlar ölüm! Onun için, üç günlük dünya menfaati için geliniz şu güzelim cennet vatanımızı cehenneme çevirmeyelim …

Ne mutlu Türküm diyene! Ne mutlu akıl denen nimeti hayırda, hayırlı işlerde kullanabilenlere.

Selam olsun insanları sadece insan olduğu için sevenlere…

Hoşça kalın, dostça kalın.


MAKALEYE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


Site en altı
yukarı çık