• 19 October 2016, Wednesday 19:43
DursunGirgin

Dursun Girgin

Kültür, ‘Bitmeyen bir Hazine’dir

Dursun GİRGİN

Dostlarım merhaba…

Suya sabuna dokunmadan yaşayabilmek benim harcım değildir.

Dostlarım, yıllarımı hep haksızlıklarla mücadele ederek geçirdim. Yani tabiri caizse hep dik durdum, eğilip bükülmedim, el etek hiç mi hiç öpmedim, yalakalık  nedir zaten hiç bilmem.

Yeri geldi icralık oldum ama doğru bildiklerimden hiç taviz vermedim. Hiç kimseyi bilerek kasten kırmadım, incitmedim. Yeri geldi, eğer bir hatam olduysa özür dilemesini de bildim.

Ancak bazı konular vardır ki, bunlardan asla taviz veremezsiniz; doğruluk, dürüstlük, vatan sevgisi gibi konular benim için çok önemli konulardır. İşim, aşım, sanatım ve kültürel kimliğimi hep korudum, sahip çıktım.

İşte bugün halâ ayakta ve hayatta dimdik durabiliyorsam bunu da yukarıdan beri izah etmeye çalıştığım olmazsa olmazlarıma borçluyum. Hele hele günümüz koşullarında insanlığın bittiği, daha doğrusu aslanların çakallaran boğdurulmaya çalışıldığı bir dünyada, her ne olursa olsun doğruyu-güzeli, hayırı-şer’ri birbirinden ayırt edebilmek sanırım her babayiğide nasip olmaz.

Neyse, bu kadar sızlanmadan sonra bir müjdem var; çok yakında 19 Aralık’ta İzmir’de iki yüz seneden beri iki fotoğraf sanatçımızın özverileriyle hazırladığımız Dibekdere’nin 7’den 70’e davul ve zurna kültürüyle ilgili Fotoğraf Sergisini inşallah, MUZKAT-DER Davul Zurna Grubumuzun da yöresel davul zurna sunumlarıyla açacağız. Tabii ki herhangi bir engele takılmazsa ...

Evet sevgili dostlarım; bu arada iki üzücü haber aldım.

Birincisi Sayın Milas Belediye Başkanımızın rahatsızlığı. Başkanımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.

İkincisi ise, Lüleburgazlı çok değerli dostum zurnacı Küçük Hasan’ın, yanında yıllarca davul ritimde çalışarak gerçekten de Trakya yöresinde davul ve zurna kültürü konusunda hatırı sayılır kültürel faaliyetleri olan çok değerli dostum davulcu Tamer Kum dostumun aniden bir kalp krizi sonucu Hakkın rahmetine kavuştuğunu öğrendim. Çok üzüldüm tabii. Her fani gibi o da bir vesile, bir sebeple aramızdan ayrılıp gitti. Allah rahmet eylesin, geride kalan eşi ve yavruları ve tüm sevenleri, başta müzisyen dostlarım olmak üzere herkese başsağlığı dilerim.

Umarım bir gün şu fani dünyadan ahrete göç eylemiş olan dostlarımızın ruhlarını yad etmek üzere hem bir Fatiha akabinde de onların anılarını taze tutabilmek amacıyla bir davul zurna faslı gecesi düzenleriz.

Yani sevgili dostlarım, demem o ki; lütfen kültür adamlarımızın da bir kalbi, bir duygusu, bir fikri olduğunu unutmayalım.

Bu duygu ve düşüncelerimizle Sayın Belediye Başkanım Muhammet Tokat’a acil şifalar dilerken Sayın Lüleburgazlı güzel dostum Tamer Kum kardeşime de Allahtan rahmet dilerim.

Hoşça kalın, dostça kalın derken tüm dostlara selam olsun.

Her şeye rağmen yaşamak güzel, yeter ki o güzelim günlerin kıymetini ve değerlerini bilelim.

Bir dost tavsiyesi: Hayırı tavsiye edin ve hep hayırda kalın …


MAKALEYE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


Site en altı
yukarı çık