• 16 November 2017, Thursday 19:14
DursunGirgin

Dursun Girgin

Dernekçiliğin önemi …

Dursun GİRGİN

Dernekçilik, bir nevi fikir birliğidir. Bugün dernekçiliğe çiftçi muhtaçtır, işçi muhtaçtır, işveren muhtaçtır. Amiri, memuru, sanatçısı velhasıl hepimizin dernekçiliğe ihtiyacı var.

Kısa adı MUZKAT-DER olan Zurnacılar-Davulcular Derneği’ni Dibekdere’de kurarken, birçok davulcu ve zurnacı karşı çıktı. Neymiş efendim, dernekçilik olursa vergi olurmuş! Demek ki insanlarımız bunca gelişen iletişime, teknolojiye rağmen halâ dernekçiliğin faydalarını anlayamıyorsa o halde ya hata bizlerde yani dernekçiliği-örgütlenmeyi anlatanlarda, ya da doğrulara-güzelliklere gözünü kapatarak bakanlarda…

Değerli dostlarım. Dernekçiliğin faydaları o kadar çok ki, saymakla bitmez. Eğer bugün birçok başarıları elde etmişsek dernekçilik sayesindedir. Örnekler o kadar çok ki sayılamayacak kadar… Rakamlar kabarık, ancak ben bu başarılardan sadece birkaç tanesini ön plana çıkarmak istiyorum. Örneğin vergi…

Vergi meselesi yıllardır bu köyün iflahını kesti ve son zamanlarda da sadece vergi mükellefi olmak yeterli gelmedi. Bir de Oda kaydı istediler. Yetmedi, bir de bu insanlara defter tutma zorunluluğu getirildi. Eğer bugün Dibekdere’deki davulcu ve zurnacılar bu çıkmaz yoldan sağ salim düzlüğe çıkabildiyse, bu yolda elbette ki dernekçiliğin de önemi ve katkıları sayılamayacak kadar çoktur.

Bugün dernekçiliğe karşı tavır sergileyen birçok zurnacı ve davulcuya sormak istiyorum ve hodri meydan diyorum. Ben dernekçiliğin faydalarını anlatacağım, tüm karşıt görüşte olanlar da gelsin dernekçiliğin zararları varsa, açık-seçik bana anlatsınlar…

Değerli dostlarım. Milas’taki tüm müzisyenlere sesleniyorum. Geliniz el birliğiyle şu yörede hem daha kaliteli müzisyenler yetiştirelim, hem de gönül birliği içerisinde hareket ederek bir nevi işimize-aşımıza sahip çıkalım.

Bir örnekle bu konuyu açmak istiyorum. Bugün bir yıllık dernek aidatı 24 lira… Diyelim ki bu derneğe 200 üye kayıt yaptırdı. 24x200 = her yıl 4 bin 800 lira dernek kasasında toplanır ve o parayla her yıl müzisyenler arasında yemekli bir toplantı yapılsa ve tüm müzisyen arkadaşlarımız arasından yetenekli olan müzisyenlerin katılımıyla bir konser verilse acaba nasıl olur?

Keza yine bu yörede örneğin darbuka, klarnet eğitimi gibi bu yörede olmayan farklı müzik eğitimlerini yöremizdeki yetenekli ve istekli yavrularımıza aldırmış olsak acaba yanlış mı olur?

İşte bütün bu tür konuların görüşüleceği bir sempozyum düzenlemek istiyorum. Elbette ki böyle bir sempozyuma tüm yöremiz müzisyenlerimizin ve dahi tüm müziksever dostlarımızın katılmasını istiyorum. İnşallah kısmet olursa 23 Kasım Perşembe günü saat: 14’te Dibekdere de, Hasan Akdeniz’in kahvesinde MUZKAT-DER’in genel kurul toplantısı olacak. Böyle bir toplantıdan önce istiyorum ki olağan genel kurulumuza ışık tutabilecek ve dahi yöremizin müzik kültürünün gelişmesini sağlayacak, hem de genç ve yetenekli yavrularımızın önünü açacak konular tartışılsın, fikirler üretilsin ve genel kurulda konuşulsun.

Böyle bir birliktelik için tüm Milas yöresinde yaşayan ve halen müzikle uğraşan arkadaşlarımdan ilgi ve destek bekliyorum.

Değerli dostlarım. Bu toplumdan birçok başarılı yavrularımız çıkacaktır. Yeter ki bu konuda bir öncü olsun. Tıpkı yıllar önce ilk MUZKAT-DER kurulduğu yıllardaki o güzelim birlik ruhunu yeniden yakalayıp ateşleyelim. Yeniden canlı hale getirelim. Bu nokta çok önemli…

Bugün halâ internet ortamında dolaşan o 6 zurna, 6 davulla yapılan güzelim çalışmalara benzeyen yeni bir çalışma yapabilen gruplar çıktı mı? Maalesef…

O halde gelin dostlar, aşımıza-işimize sahip çıkalım ve şunu unutmayalım ki hiçbir emek yabana gitmez. Toprağa atılan hiçbir tohum yabana gitmez.

İşte bu duygularla, 2017 yılı düğün ve derneklerimizin sağ salim geçmiş olmasından dolayı son derece mutluyum. 2018 yılı için şimdiden tüm müzisyen arkadaşlarıma başarılar dilerim.

Kültür dostu, Zurnacı Muhtar Dursun Girgin.

(Telefonum 0 532 624 05 39)


MAKALEYE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


Site en altı
yukarı çık