• 11 July 2020, Saturday 9:21
DursunGirgin

Dursun Girgin

BU VİRÜS BANA KIYAMETİ HATIRLATIYOR

Dostlarım Merhaba… Bu virüs bana kıyamet gününü hatırlatıyor. İnsanların birbiriyle olan sohbetleri bitti. Kendi öz evlatlarımızdan dahi çekinir olduk.

Evet dostlarım ara sıra kahvelere uğruyorum. Sağ olsun bazı tanıdık dostlar çağırıyor. Dursun Abi gel çay içelim, kahve içelim diyorlar ama, ortalıkta olup biten olaylar ister istemez tedbirli olmamıza mecbur kılıyor. Esasen burada anlatmak istediğim konu şu; kıyamet gününde de herkes kendi derdine düşecek deniliyor. Evet bugün sanki kıyamet gününde değilmişiz gibi herkes kendi derdinde, maddi ve manevi yönden. Herkeste bir telaş, bir ümitsizlik. Acaba yarın ne olacak korkusu hakim.

İşte dostlarım insanoğlu olarak bütün bu zorlukları, bu çileleri hak ettik mi, etmedik mi? Herkes kendi kendine sorması ve sorgulaması gerekir. Bir yandan doğal afetler, bir yandan yoksulluk, işsizlik, hatta çaresizlik. İnsanlarımızı canından bezdirdi.

Evet dostlar ben din adamı değilim ama iyi bir insan olabilmek adına ömrüm boyunca doğruluktan, dürüstlükten özellikle de kul hakkı konularında kılı kırk yararak yaşadım. Bugün 72 yaşıma girdim. Bu 72 yılımı hep insanların hayrı için kullandım. Başta aile efradımı daima kötülüklerden korumaya kollamaya çalıştım. Bir lokma ekmeğim varsa onu hep başta çoluk çocuğum ve dostlarımla paylaşmaya çalıştım. Yani hep ektim. Kıyamet günü ektiklerimi biçebilme adına hep hayır, hep sevgi, hep saygı ektim.

Dostlarım! neden bu virüs bana kıyamet gününü hatırlatıyor diye söze başladığıma gelince:

Lütfen şu aralar olup bitenleri sakin bir kafayla değerlendirin. Ondan sonra benim bu sözlerime sizler de hak vereceksiniz. Baba evladına sırt çevirmiş. Üç kuruşluk emekli maaşımı rahatça yiyeyim diye veya işi gücü olan evlatlar da geliri olmayan ana ve babalarına sırt çevirmişler. Nelerini görüyoruz, nelerini duyuyoruz.

Şu dünya gözüyle kulağı ile dostlarım şükürler olsun ki böyle bir zamanda hala birbiriyle yardımlaşan güzel insanlar da yok değil. Şu fani dünyada başta 6 tane evladım var. Yüce Rabbim hepsinden da razı olsun. Her gün şu sıkıntılı günlerde hep halimi hatırımı sorarlar dururlar. Bir lokma ekmekleri olsa yarısını bana gönderirler. Bunun için güzel Yüce Rabb'ime ne kadar şükretsem az gelir. Demem şu ki değerli analar, değerli babalar lütfen yakınlarınızla şu zor günlerde aile bağlarınızı koparmayın. Yüce Allah ne buyuruyor: Bakın insanlar sevdikleriyle harç olunur.

İnsan olarak amacımız ne peki? Şu fani dünyada, kıyamet gününde de Yüce Rabb'imizin hoşnutluğunu kazanmak değil mi? O halde geliniz şu zor günlerde elimizden geldiğince başta yavrularımız ve kardeşlerimiz olmak üzere yaradılanı sevelim yaradandan dolayı. Yarının ne getireceğini hiçbirimiz bilemeyiz. Onun için bizler ne ekersek yarın onu biçeriz. Bilmem anlatabildim mi?

Haydi dostlarım hoşça kalın, dostça kalın.

 


MAKALEYE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


Site en altı
yukarı çık